Hockeybetting

Likheterna mellan ishockey och betting

Snabba puckar, strategi och spänning. Det finns en hel del likheter mellan ishockey och betting. Den som vill prova på att satsa på en hockeymatch kan räkna med att det kommer svänga snabbt och gå undan Tack vare att det faktum att ishockey är en av våra mest populära sporter har utbudet och chansen att betta på sporten utvecklats genom åren och täcker numera allt från Hockeyallsvenskan och NHL till KHL och Tre Kronors landskamper. Här tar vi en snabbtitt på kopplingen mellan ishockey och betting, och vad man ska tänka på om man vill börja betta på hockey.

Att betta på ishockey – grunderna

Precis som inom andra sporter finns det hockeyspelare som inte enbart gillar att satsa ute på planen men som även är fenor på online casino. Några exempel på svenska ishockeystjärnor som har blivit kända i sportbettingsammanhang till följd av stora samarbeten är bland annat Årefödda NHL-proffset Henrik Lundqvist samt den före detta proffset Douglas Murray som även han skördat stora framgångar inom NHL i klubbar som Cornell Big Red och Montreal Canadians. Men hur går man egentligen till väga för att betta på ishockey? Det mest uppenbara är självklart att kunna reglerna och förstå sig på spelet samt att hänga med i uppdateringar och nyheter gällande skadeläge och speluppställning.

Vilka är oddsen?

Det är självklart viktigt att ha stenkoll på oddsen. Dessa sätts som antingen fasta odds, liveodds eller flytande odds. De fasta oddsen sätts av spelbolagen som på förhand gjort en sannolikhetsbedömning, medan de flytande oddsen ändras beroende på hur många spelare som satsar på ett visst alternativ. Liveoddsen och andra sidan ändras live. Detta gör att du som spelare kan modifiera ditt bett under spelets gång. Jämfört med sportbetting för andra sporter, till exempel fotboll, är det vanligt att man spelar efter systemet moneyline. Detta innebär att man alltid spelar på det lag man tror vinner, oavsett hur det sker. Ett annat spel är handikapp som spelare kan välja att betta på om ett av hockeylagen går upp som storfavoriter mot ett annat. I dessa fall ger spelföretaget ett handikapp gällande antalet mål favoriten måste göra för att kamma hem matchen. Exempelvis kan handikappet sättas på -1 för ett visst lag. Bettar du då på detta lag, vinner du om laget i fråga vinner med mer än ett mål. Och andra sidan kan ett lag ha ett målhandikapp på exempelvis +1, vilket i sin tur betyder att du som bettat på vinst för det laget vinner oavsett om det spelar oavgjort eller vinner matchen. Förutom detta kan man välja mellan olika spel som vilket lag som kommer kamma hem vinsten under ordinarie matchtid, antal mål som kommer göras under matchen samt vilka målskyttarna kommer att vara och deras assistpoäng.

Ishockey är en av våra mest folkkära sporter och intresset verkar inte stanna av inom den närmsta framtiden. Även betting blir alltmer populärt, och man kan lugnt konstatera att det finns en rad likheter mellan detta fenomen och betting, bland annat i form av tempo, strategi och dagsform.