Köping ryckte…Järfälla överraskade!

KVAL TILL HE

Ja, Köping rycker i tabellen med bara en match kvar, men Nacka var nära att ta poäng och det vi ”varnade” för, att Järfälla kunde vinna sin match mot Sollentuna…blev verklighet.

Redaktionen kom till andra perioden i Sollentuna och missade således Järfällas fyra första mål. Hemmalaget vann skotten i första perioden med 17-8 (!) men det är målen som räknas!!
Sollentuna får straff direkt i andra perioden men inte ens det fungerar utan Järfälla kan utöka ledningen till 5-0 på en snygg styrning senare i perioden.
Järfälla äger matchen och hemmalaget kan inte etablera de farliga chanserna som krävs och tredje perioden rinner undan med fler mål för Järfälla och ett tröstmål för hemmalaget.

………….

KÖPING, Jakob Mylläri:-Tack! Tycker det var en bra hockeymatch idag , fick jobba hårt för segern då vi tog alldeles för mycket utvisningar men skönt att lyckas vinna.

NACKA,
Philip Fornes:
-Det var nära! Inte riktigt så vassa i avsluten som vi borde, framförallt i powerplay. Lite hackig match med en del oturliga skador. Kul att Järfälla kliver upp och vill vara med och slåss om det! Vi får sikta på att ta emot Sollentuna på fredag och göra en bra avslutning.

…………..

SOLLENTUNA, Greg Lindqvist: -Riktigt jobbig start för oss med baklängesmål och våra fina chanser framåt tar Järfällas målvakt varje gång!
När målen sen trillar in bakåt får våra unga killar ett stresspåslag som är knepigt att hantera. Hatten av för Järfällas fina jobb och målproduktion men vi själva dippade vid exakt fel tillfälle, tyvärr.
NU tränar vi imorgon och så tänker vi avsluta med allt vad vi kan uppbringa på fredag.

JÄRFÄLLA, Thomas Ahlperby: – När alla killarna gör sitt jobb samtidigt då är vi ett bra hockeylag som är svårt att slå. Fantastiskt kul att se hur killarna offrar sig för varandra, ända till sista sekunden. Att vi har en klassmålvakt också gör inte saken sämre.
Vi tänker ge Köping en bra match på fredag så får vi se om det räcker till en andraplats i serien.