Publiksiffror i Hockeyettan

Vi är ganska uppmärksamma på publiksiffror i vår region och många har åsikter om varför det är så få som besöker våra ishallar. Låt oss titta litet på H1:s siffror från sista omgångarna, och i alla serier. Vi går från norr till söder:
NORRA 

Va, Asplöven? Magert. Men, medelpubliksiffran  är över 400 pers per match, uppe i Norrland!! Boden har över 1000 besökare per match medan SK Lejon inte ens har hundra!

VÄSTRA

Mm, att få ett storlag på besök i sin division betyder mycket för publiksiffrorna. (Kom ihåg SSK i vår serie!) Medelsiffran blir över 700 åskådare för den här serien! Men, Västerås har haft 14000 åskådare på sina  sex hemmamatcher att jämföras med Forshagas 630!!

SÖDRA

Här är det ganska bra siffror överlag där sämsta publiklaget HC Dalen ändå drar mer än 250 åskådare i genomsnitt. Bäst är Nybro med 1400 (!) åskådare!! Nybro är ingen metropol direkt, eller? Medelsiffran för Västra blir så pass bra som 660 pers/match, utan storlag i serien.

ÖSTRA

Vi i Östra är sämst, absolut överlägset mest befolkning men tyvärr sämst åskådarantal och tittar man på sista omgången är det inte lätt att förstå hur det kan vara så litet folk på läktarna. Huddinge som är så fantastiskt duktiga, år efter år, har en mycket stor fankrets, det vet vi, men de orkar inte masa sig ned till Björkängshallen för att stötta de mycket hårt arbetande spelarna i Huddinge. 180 åskådare mot Vallentuna är inte bra. Omgångens högsta publiksiffra var i Sollentuna med 201 st!! Nykomlingarna Gripen har bäst genomsnittssiffra på 900 medan Nacka är tvärsämst med strax över 100st. Genomsnittet för serien är 350.
Vad kan man göra för att locka fler åskådare?
Ja man kan t.ex webbsända varje match för att höja intresset, det genererar faktiskt fler människor på läktarna i längden.
Man kan göra flera aktiviteter i pauserna, intervjuer, gästpratare, gamla profiler och roliga hyss på isen istället för knattehockey…vem vill se knattehockey? Riktiga publiktävlingar med riktigt bra priser, testa det! Finns det nån klubb i 08-området som bjuder till litet extra? Vad säger ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.