Fredagsmys med massor av mål!

Ok, redaktionen tog mörka motorvägen till Nynäs där Folkets Hall var inbjudande och ganska välbesökt med julbordsätande medlemmar och diverse aktiviteter.
Nynäs hade en hel del backar på annat håll och man fick kalla upp debuterande juniorer som kämpade på bra men Tumba visade upp spelglädje och mer effektivitet den här kvällen. Massor av chanser åt båda håll och båda målvakterna Linder och Rådbjer fick visa vad de gick för. Film med mål och intervjuer kommer under lördagen!

I Alltvåan gjordes det 38 mål ikväll där Linden och Wings gjorde åtta vardera och tog varsin solid seger. Åker tog sig i kragen och hämtade tre poäng där coach Flodin tidigare huserade och antagligen visste vilka isytor som skulle belägras för att vinna matchen.
Att Viggan tog poäng av serieledarna kunde vi ana på förhand med ett bra uppträdande i förra matchen.

I Fortsis såg vi att Farsta tappade sin ledning mot Iron vilket måste varit frustrerande men att Bålsta tog poäng av grannarna Järfälla var ingen chock precis.

Så här sa coacherna ikväll:

ALLTVÅAN


Jocke Lundholm, Linden:-Hej Pelle. Jag tycker vi offensivt gör vår klart bästa insats hittills i alltvåan, vi gör 8 med med mersmak, vi har pratat om släppa loss offensiven vilket vi stundtals verkligen gör idag. Att vi sedan släpper 5 idag spelar egentligen mindre roll, vi är starka defensivt i vanliga fall, så idag gläds  vi åt 3 poäng och 8 baljor framåt . Tycker det var en riktigt rolig tillställning det böljade på och stundtals med riktigt bra fart, Värmdö var riktigt vassa i omställningspelet i dag. Nu tränar vi på imorgon och laddar på inför sista innan jul , Göta hemma på tisdag//

Mikael Erdtman, Värmdö: -Ok i 10 minuter i första 0-1 på tavlan och 6-2 i skott till oss sedan en härdsmälta sista 10 minuterna av första perioden då vi släpper en kasse i boxplay samt två i powerplay!! Ridå. Hyffsad andra och tredje men det är nog en combo av bra jobb och ett Linden i ledning. Tyvärr ytterligare en skada vilket gör att vi längtar till jul uppehållet så vi kan skicka såren och göra en omstart.Glädjeämnet var väl endast juniorbacken Joel Hult som gjorde sitt första a-lagsmål samt spelade 3-1 i matchen.


Mattias Valente, Wings:-Tjena Pelle! Idag kommer vi ut i första perioden med påkopplade skallar, något vi inte lyckats med senaste fighterna. Vi får bra utdelning på de lägen vi skapar och Göta känns inte riktigt närvarande. I andra och tredje tycker jag  Göta vaknar till något men vi lyckas trots stundtals rörigt försvarspel hålla taktpinnen i 60 min idag och stabilt inkassera 3 poäng.

Erik Tessmar-Forsgren, Göta:-”Inte mycket att säga. Vi är ordentligt utspelade idag och lyfter på hatten för ett grymt stark Wings.”


Ludde Zettervall, Haninge: -”Detta va ingen vidare hockeymatch från vår sida, Åkers gör en bättre match än oss idag. Vi tar för mycket utvisningar och ger oss själva ingen chans. Grattis Åkers till tre poäng. Nu får vi se framåt, ladda om och ta revansch på oss själva i sista omgången innan vi tar jul”

Niklas Flodin, Åker: -Tjena Pelle,Jag tycker att vi gör en bra match idag. I spel 5 mot 5 så var det jämnt hela matchen. Under de två första perioderna är det vårt spel i powerplay som ger oss ett övertag och en 4-1 ledning. I den tredje perioden kommer Haninge ut starkt och då är det istället deras powerplay som tar dom tillbaka in i matchen.  Men vi håller undan och spelar stabilt under matchens sista 10 minuter. Väldigt skönt att hela laget studsar tillbaka efter en mindre bra insats i tisdags.

Kjell Svensson, Nacka:-Hej Pelle. Skönt att vi kommer tillbaka i dubbel bemärkelse efter förlust senast. Vi kom i underläge och drog på oss mycke utvisningar och det straffade sig till slut. Efter första ligger vi under med 0-1. Men vi spelar bra i boxplay och kommer tillbaka. 1-1 i andra och vi känner att vi är på gång. I tredje tar vi ledningen men tappar i sista matchminutern. I förlängning spelar vi med självförtroende och visar att vi vill vinna.

Tim Johanssson-Bräck, Viggan:-Bra inställning och vilja från oss idag. Lite för mycket slarv och oskärpa stundtals, men ändå mycket positivt att ta med oss. Nu ser vi fram emot sista matchen innan uppehållet.

FORTSIS


Robert Spath, Nynäs:-Tycker vi gör en bra match, där vi gör inte mål på våra chanser men det gör Tumba.

Uffe Rådbjer, Tumba:


Alex Holst, Farsta:


Linus Lennerup, Bålsta:-Vi förtjänade 3 poäng idag men lite fel studsar fick oss till 1 poäng samtidigt som vi inte gjorde mål på våra chanser. Hade vi inte haft otur hade vi vunnit.

Christer Westerlund, Järfälla:-Hej Pelle. Skön vinst i ett derby på bortaplan. Vi har hur många chanser att avgöra matchen som jag ser på alla chanser vi har är det ett stort problem att VI inte kan avgöra matcherna tidigare. Men det är starkt att komma tillbaka och vinna på straffar. Ha en trevlig helg alla ishockeyvänner!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.