Sista omgången för i år..och Elinor satte fyrlingen!!

Jada, Elinor Hultgren var kaxig i sitt tips inför 7:e omgången i Alltvåan och det hade hon all rätt till!! 2.500:- rätt in på kontot!!

Redaktionen var på plats i Ekhallen, Värmdö, och fick se en fartfylld rolig match med bra målvakter och massor av chanser. Viggan vann ”med för stora siffror”, men i ärlighetens namn var man bättre på att passa pucken. Det var enda skillnaden även om det var väldigt avgörande. Viggans målvakt Gustav Lindström valdes till Matchens Lirare och hade det funnits ett pris till så hade det gått till Värmdös målvakt Oscar Lindersson, han var nästan lika bra men..släppte in några fler puckar.

Well, så här sa tränarna efter matchen:

Niklas Flodin, Åker: -Tjena Pelle, Vi startade matchen lite avvaktande vilket gjorde att Nacka kunde ta en tidig ledning. Men vi jobbade oss in matchen på ett bra sätt. Det är återigen vårt spel i powerplay som ger oss initiativet och en ledning med 3-1. Nacka kommer tillbaka starkt under matchens sista minuter och 3-3 efter 60 minuter var ganska rättvist. Det känns såklart surt att vi släpper in 3-3 målet med 45 sekunder kvar, men vi avslutar bra i förlängningen och vinner matchen. Vi gör en bra vecka, två tuffa matcher där vi tar fem av sex möjliga poäng.

Kjell Svensson, Nacka:

Ludde Zettervall, Haninge: -Tja Pelle! En jobbig förlust för hela laget ikväll. Vi gjorde två bra perioder men avslutar tyvärr med en sämre tredje. Grabbarna ska ha en eloge som till stora delar av matchen spelar ett spel vi vill spela. Ibland räcker det till vinst, ibland inte. Vi bryter ihop, grattar Wings till tre pinnar och kommer tillbaka ännu starkare efter uppehållet. Tabellmässigt är vi med och slåss om en plats till kommande kvalserie och med det kan vi fira jul och nyår rakryggade.

Mattias Valente, Wings: -Tjena, Idag var det tight, vi visar styrka och karaktär som vänder på matchen vilket var otroligt skönt. Vi är ok i två första men gör i jobbet fullt ut samtidigt som Haninge är jobbiga för oss och krigar förtjänstfullt. Vi leder skotten klart och hade två i ramen men underläge 2-0 efter slarv och oskärpa i egen zon efter två perioder. I tredje kommer vi ut stort som vi skall och sätter tonen, jobbar tålmodig  och håller vår plan vilket ger 3 pinnar till slut. Cred till Haninge som krigar hela vägen. Skönt att avsluta med seger och serieledning inför juluppehållet.

Jocke Lundholm, Linden:-Hej på dig! Idag lirar vi på ordentligt framåt, skönt att få göra sju kassar, Roligt för Rooten ( Joonas Routsaari) som gör hattrick för andra matchen i rad. Mycket av det vi gör på isen idag känns kreativt och glädjefullt. En runda lirat, intressant serie, känns som det kommer bli stenhårt om topplaceringarna ända in på mållinjen. Vi i Linden Hockey vill önska alla en riktigt God Jul och ett gott nytt år//

Anders Axberg, Göta: -”En match som kommer upp i ett högt tempo som Linden bibehåller spelmässigt hela matchen. Vi periodvis bjuder upp till dans, men är ineffektiva i våra avslut. Härlig inramning med bra publik och musik i hallen. Vi laddar om och står redo för andra halvlek 2019.”

/Anders Axberg

Christoffer Fröling, Värmdö: -Tjena Pelle Återigen en match där vi sett över 60 min har en kortare period i andra då vi faller ifrån vårt spel. Vi släpper för enkla mål där killarna i Viggan bara får raka in puckarna i tomt mål. När det händer hamnar vi i frustrationshockey vilket enbart förvärrar situationen. Jag kan inte klaga på arbetsinsatsen, men väl disciplinen. Fokus hamnar på fel saker så fort det går emot. Sen blir en uppförsbacke att klättra upp för. Blir bra att samla tankar och kraft under julen. Vi har fortfarande inte gett upp. Vi ska ge fortsättningen av den här serien ett jävla försök, det kan jag lova dig. God Jul

Tim Johanssson-Bräck, Viggan: -Mycket misstag från båda håll. Vi gör väl lite färre och är lite mer distinkta i avsluten, men annars skilde det inte så mycket. Väldigt skönt att få gå på uppehåll med en avslutande vinst!

Efter en runda har så Wings och Nacka, de lagen som spelade i Hokeyettan förra året, lagt beslag på de översta platserna i tabellen. Vi tror att många förväntade sig detta men om redaktionen får tro någonting så kommer resterande matcher bli ytterst jämna med många gånger oväntade resultat!

Det här är en serie med god hockey, fina ledare och massor av talangfulla spelare..en ära att få följa detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.