Säsongen 2019/20 – den ofullbordade!

Ja, säsongen blev ofullbordad..liksom Mozarts sista verk….musiken tystnade väldigt tvärt i alla ishallar i detta land och gav en tomhet för oss alla hockeynördar, innan vi förstod att varenda medborgare hade det likadant!

Men, låt oss titta på vad som hände ändå och låt oss läsa vad tränarna tyckte… om denna ofullbordade säsong!
Vill också säga att om jag skulle redovisa alla intryck och händelser så skulle det bli en väldigt lång roman där det skulle behövas många redigeringar för svordomar och dåligt uppförande men också massor, massor av kärlek mellan män som älskar världens bästa idrott, Hockey!

GRUNDSERIEN ÖSTRA A

Nacka var grymma i GS och hela 10p före Järfälla och Göta(!) på andra och tredje plats. Viggan ytterligare 8p efter men..Viktor Thim (VIG) var överlägsen poängkung med 16+11=27p på 13 matcher!

Rimbo var med och hackade efter en plats Alltvåan men hade, som många andra, problem att hålla manskapet friskt.
Värmdö och Spånga tog 15p vilket experterna tyckte var bra av Värmdö medan Spångas kräftgång med bara tre trepoängare på 14 matcher var snudd på märkligt!
Märkligt var bara förnamnet på Sudrets bravader denna säsong..inte en enda trepoängare i grundserien men sen….mm, vi återkommer till det.

GRUNDSERIEN ÖSTRA B

Ja, Anchors visade riktigt bra form liksom Trånkan (som var nåt diffust lag utan vilja att synas, nånstans) som dessutom bara förlorade en enda match under 60 min!

Tumba och Åker var här en bit bakom ettan och tvåan men dessa fyra lag var klart bättre än de nedanför strecket.

Flempan skulle behöva en egen artikel med sina annorlunda förutsättningar och spelare, och man spelade riktigt underhållande ibland, det kan ingen ta ifrån dem.
Nynäs var en stor besvikelse i GS med bara tre trepoängare! Coacherna Spath och Gustavsson i Nynäs var tyvärr skadedrabbade på olika vis under hela säsongen vilket måste ha påverkat träningar och matcher men…de kämpade som vikingar precis hela vägen, det vet vi.
Nykomlingarna Gnesta och SPAIF var det kanske inte många som oroade sig för i detta skede men…alla fick tänka om i Fortsättningsserien!!

Kollar man Poängligan så ser vi massor av sköna namn med massor av gjorda mål och poäng men överst tronar en kille som gjort stort intryck på oss och även om han varit bra tidigare så har han nog tagit ett par stora skridskoskär framåt denna säsong, Linards Mazurs-Mago, 13+16=29p.

ALLTVÅAN

I Alltvåan blev det riktigt omvälvande där Viggan, Trånkan och framförallt Göta inte riktigt hängde med de övriga.
Haninge tappade litet fart efter Grundserien och missade att bli en av de fyra vilket var överraskande och riktigt surt för vinnarskallarna i Torvalla. Säsongen tog slut för dessa fyra..precis när det började bli roligt.

Järfälla kom som ett ånglok mot slutet där man lyckats få tag på torrt fint bränsle så med ny fart tog man fjärdeplatsen och fick spela playoff om en kvalserieplats!
Tumba låg i topp mest hela tiden men Nacka som var trögstartade i Alltvåan tog sig förbi alla i sista omgången efter massor av raka vinster på slutet. Åker var med där uppe hela tiden och att de släppte in minst antal mål har nog till stor del att göra med två riktigt bra målvakter i Klarström och Boklund, högst upp i goalieligan.

FORTSÄTTNINGSSERIEN

Mm, check this out! SPAIF, Nynäs och Sudret som var riktigt bleka i sina Grundserier tände till ordentligt och Sudret såg länge ut som klara serievinnare med Playoff i sikte. Sudrets märkliga förändring till att bli ett vinnarlag är en riktigt rolig upplevelse och hur de gjorde denna förändring verkar bero på konsekvent styrning från coacherna och fin utveckling av mycket unga spelare!!
Tyvärr för dem så räckte inte soppan inte riktigt ända fram utan SPAIF hade en efterbrännkammare som ingen visste om och det gjorde att man tog hem Playoffplatsen till stor glädje för rookiesarna och nog var vi många som undrade vad tusan det var för killar som fixade detta!!
Nynäs kom också igång bra men..något ojämna prestationer gjorde dem till tvåa här!

Flempan och Rimbo var inte så långt efter men de var också alltför ojämna för att bli topplag här.
Spånga då? Man hade flera riktigt bra spelare men det ville inte funka som det borde samt att sjukdomar och skador ställde till det så pass att man hamnade på kvalplats nedåt!!!

Gnesta var dock riktigt hala i den här serien men man tappade ju bröderna Stråhle rätt tidigt och sen hade vi inte så bra koll på dem heller då de inte ingick i East Coasts medlemsregister. Tony Lagerström drog ett tungt lass vet vi och laget gjorde många bra matcher men..det blev respass tillbaka till trean igen.
Värmdö var inte heller med i vårt gäng och de hade nog aldrig en rimlig chans att hänga kvar i Hockeytvåan. Klubbens styrelse har tydligen inga ambitioner för sitt representationslag. Man fick t.o.m spela med sina tränare och för att få till manskap till matcherna ringde man till slut in gamla trotjänare, som ändå gjorde ett habilt jobb.

En spelare som var riktigt het och t.o.m lånades ut under juluppehållet till Hanviken (tillsammans med Åkers Routsaari) var Linus Pellfolk i Spånga.
Linus har funnit glädjen i hockeyn igen! Han gjorde 23+22=45p på 21 matcher!!
En keeper som var enastående rakt igenom var Sudrets Andreas Hansson, nästan 95% på 11 matcher!

PLAYOFF TILL KVALSERIEN

Det här blev långt mer spännande och jämnt än vad de flesta räknat med.
SPAIF hade verkligen momentum efter Fortsättningsserien och Järfälla fick ta i allt vad man hade för att vinna matchserien.
SPAIF vann en match, trots att man inte hade med alla de bästa spelarna och gjorde en fantastisk säsong, som nykomlingar.
Riktigt roligt med dessa matcher som blir som en extrakrydda till alla serier och kval.

KVALSERIEN TILL HOCKEYETTAN

Ja, när det var dags för det allra mest roliga och spännande så gick världen i spinn pga Coronaviruset, men vi hann se två omgångar iallafall.

Det var två rätt märkliga omgångar, i Åkers ögon iallafall. Den första förlorade man klart mot Hanviken, mycket beroende att man fick stryka fyra duktiga spelare precis innan nedsläpp pga registreringsschabbel. I den andra omgången ”körde man över” Bajen som ganska bleka ut.

Den här kvalserien hade alla chanser att kunna bli nåt otroligt spännande eftersom det verkligen såg ut att vara jämna lag, rakt igenom.
Usch vad tråkigt att behöva missa detta.

Nu fick Hanviken och Hammarby tillbaka sina platser i Hockeyettan eftersom regelverket tydligen ser ut så och det tänker vi inte argumentera emot.

KVALSERIEN TILL HOCKEYTVÅAN

Tierp var redan klara för Hockeytvåan, som segrare i Hockeytreans Alltrea, och eftersom detta kval också avbröts efter två omgångar så blir Spånga kvar i Hockeytvåan enligt reglerna.

TRÄNARNAS KOMMENTARER

Kjell Svenson, Nacka:

Rikard Rydén, Åker: -Hej
Tycker att det varit en bra säsong överlag. I höst serien tycker jag att vi blandade och gav. Känner att vi inte kom upp i den nivån som vi kunde mer än sporadiskt. Men vi tog oss till Alltvåan. Väl där blev det tränar byte då Länn valde att lämna laget. In kom Tobbe Karlsson. Vi gjorde inga stora förändringar men vi lyckades på något sätt få resultatet att gå vår väg och jag tycker att vi gjorde en riktigt bra Alltvåa. Nycklarna till framgång var mv spelet och PP/Box där vi hamnade i topp, i ligan. Vi förlorade skotten i många matcher men lyckades ändå vinna.
Väl i kvalet började första matchen sådär med missen än att registrera spelarna som du vet. Tycker ändå att vi krigade på och stod upp bra. Men T/H Var tunga att möta.
Andra matchen mot Bajen var något helt annat för vi gjorde en riktigt bra match och vann rättvist tycker jag.
Tror ändå vi hade goda möjligheter att gå upp i år. Kändes som att serien hade blivit ert riktigt getingbo. Men jag tror vi hade fixat det.

Jag tycker kvalitén på både serien och domarna varit bra. Klart att det blir jämnare kvalitet i alltvåan än höst serien. Annars det som stack ut var ju avslutningen på säsongen som ju slutade rätt abrupt. Men som helhet är vi nöjda med säsongen!

?

Ulf Rådbjer, Tumba: -Hej Pelle, som sagt ruggigt tråkigt med denna virushistoria. Vi i Tumba kände väl att vi hade momentum och hittat glädjen och det tagna beslutet sög riktigt hårt.
Vi började grundserien med siktet klart inställt på All2an vilket vi lyckades med att fixa.
Väl där blandade vi och gav men mitt i serien så spelade vi med stort självförtroende och radade upp en bra vinstserie vilket gav oss utrymme att falla tillbaka i slutet där vi fick kriga hårt för att inte falera.
Vi lyckades ta oss till kvalserien till Div 1. Där vet vi alla hur det slutade med buller å bång, rikstråkigt.
Genomgående så vill jag framhålla kämpaandan vi haft tillsammans, ingen nämnd eller glömd. Spelare som Tikka, Siekkinen, Skogström och snipern Strand bör nämnas framåt samt jämn standard på backarna gjorde mig ”ganska” lugn i båset.
Vad som inte gjorde mig lugn va den ojämna standarden på rättsskiparna, tyvärr. Spelarna visste inte från period till period vilken nivå som gällde. Tycker inte att domarna, undantag från några få, höll samma nivå som kvalitén på hockeyn. Önskar Dig och Region Öst en bra sommar och att Corona-historien drar åt h–vete.

Thomas Ahlperby, Järfälla: -Tjena
Ja det blev en märklig avslutning men det är ju ingenting som vi kan göra något åt.
Tycker vi gör en bra grundserie där vi slutar tvåa, lite marginaler med oss. Förlorade båda matcherna mot Nacka och Göta och i OT mot Rimbo i premiären. Spelmässigt helt ok och vi kunde spela med många spelare.
I Alltvåan gör vi två bra rundor även fast vi slarvar bort några poäng. Den sista rundan är inte lika bra, vi tar bara 12 poäng och det finns ett par matcher där skänker bort poängen. T ex borta mot Trångsund där de kvitterar med 1.02 kvar. Det räckte dock till att bli fyra och det var ju ett av delmålen.
Playoff matcherna blev tuffa och tighta. SPAIF var svårspelade och hade en riktigt bra målvakt. Tycker dock att vi var lite starkare.
Vi hann ju bara spela två matcher i kvalet men jag tycker vi gör en bra match mot Hammarby trots förlusten, där vi lär oss mycket och framför allt en bild av vad som krävs för att spela div1. Mot Nacka tycker jag vi skulle haft alla tre poäng. Laget känner att vi ändå hade en bra möjlighet att vara med och kriga om platserna. Det som skulle kunna varit vår nackdel var vår korta roster och de skador som vi hade.
Alla har gjort det fantastiskt bra och vi vill lyfta fram laget och den härliga stämningen mellan spelarna som finns. Om jag ska lyfta någon spelare så tycker jag att Niklas Thorin klev fram på ett föredömligt sätt som den informelle ledaren du behöver ha i ett lag med rutin och engagemang.
Jag tycker att det för det mesta ha varit bra hockey, speciellt i Alltvåan med många spännande matcher. Kanske inte alltid så roligt för oss tränare.
Om jag säger så här, det märktes att det var andra domare i de två omgångarna i kvalserien
Nu är det bara abstinens för det finns ingen idrott att titta på men golfklubborna är i alla fall färdiga för en ny säsong.

Tack för ditt engagemang och trevlig sommar 🙂

Ludde Zettervall, Haninge:- Rapport kommer..

Tim Johansson-Bräck, Viggan: -Tjena Pelle, självklart väldigt tråkigt att vi inte fick spela klart.
Grundserien var väl okej, med tanke på att vårt mål var att ta oss till alltvåan. Dock var vi alldeles för ojämna sett över hela serien.
I Alltvåan tycker jag väl att vi borde tagit en del fler poäng än vad vi gjorde. Även i denna serie var vi lite för mycket upp och ned, så säsongen tog slut där.
På rak arm tror jag inte att det var något som stack ut så mycket. Men jag har säkert glömt nåt stort… eller ja, förutom att vissa serier inte fick spelas klart givetvis.
Jag tycker att kvalitén var ganska bra. Tror den sjönk lite med både Linden och Wings som gick upp och som även gjorde det bra i ettan. Även vi tappade en del tunga pjäser från förra säsongen. Varierande kvalité på domarna, med insatsen i sista matchen mot Nacka som sticker ut. Den domaren var tyvärr helt bedrövlig.

Erik Tessmar: –Tjena Pelle.
Ja nu är säsongen över, arbetet inför nästa säsong är igång för fullt.
Vår grundserie var bra, vi vann en hel del matcher trots att spelet inte stämde. Men sista tredjedelen var riktigt bra och det kändes lovande inför Alltvåan.
Alltvåan är vi allt annat än nöjda med såklart, vi lyckades inte komma upp i nivå och det blev en långdragen serie som var otroligt tung för oss.
Jag är trots den mycket tunga andra delen av säsongen stolt över våra spelare. Jag känner verkligen inte att nån av mina spelare gav upp eller inte ville göra allt för att prestera sitt bästa, det visar på stark karaktär i vår grupp.
Det är flera spelare som visade sig från sin bästa sida trots resultatet i Alltvåan. John Groths spel i den första serien var fenomenalt, sen presterade Palmborg (hela säsongen) och Thorsson (Alltvåan) väldigt stabilt offensivt. Fredrik Lindqvist växte under säsongen och Resin/Lind på backsidan avslutade starkt.
Även kul att se Linus Rosengård kliva fram och spela riktigt bra målvaktspel i slutet av säsongen.
Serien var inte lika bra som förra säsongen. Wings hade vunnit enkelt i år med samma lag som förra året.
Domarna kämpar på, som tränare har man ju den föga spännande uppgiften att döma på träningarna ibland och jag kan lugnt säga att jag inte skulle göra det bättre än nån domare i vår division

?

.

Daniel Despotovic, SPAIF:-Hej Grundserien blev lite som en försäsong för oss men tanke på att jag dels kom in sent samt att vi behövde tid tills vi hittade ett spel samt fungerande spelsystem,
Även om vi kom sist i grundserien så var jag aldrig orolig att vi inte skulle klara kontraktet, såg ganska tidigt att vi hade stor potential i laget nu va den bara att få ut Max av alla varje match vilken jag tycker att vi fick svar på i fortsättnings serien.
Jätte nöjd med säsongen över lag Många som gör en bra säsong men Robin (målvakten) var otroligt bra, räddar oss ofta, Wiliam Walin gör de riktigt bra kommer från j18 och spelar en mogen och smart hockey, men som sagt tycker hela laget gör en bra säsong.
Vi vinner inte serien pga individer, vi vann serien som ett lag det tycker ja va oerhört kul att se hur vi fick ihop det.
Kvaliten e bra i hockeytvåan Men domarna e ganska ojämna men så är det, vissa tillåter lite för lite och vissa tillåter för mycket men så är de! Hörs nästa säsong ha de bra!

Robert Spath, Nynäs: -Hej Pelle, hoppas allt är väl med dig, vill tacka dig för allt du gör för att skapa en intresse kring Hockeytvåan i Stockholm.

Vi var alldeles för ojämna i Grundserien för att vara med i topphalvan.
En bättre inledning av Fortsättningsserien men tyvärr tappade vi lite av spelet och åter blev vi för ojämna.  Säsongen slut redan efter Fortsättningsserien.

Tycker att lagen var rätt jämna under hela året. Ganska bra nivå rakt igenom tycker jag. Tycker det var en bra nivå sett till hela året, alla kunde verkligen slå alla. Bättre kan det inte bli på det sättet.
Och tycker domarna var helt okej, inget vi som ledare ska lägger något större fokus på. 

Som jag sa i inledningen tack för all din slit och ditt otroliga intresse.

Peter Lindström, Sudret:

Ivan Ciernik, Flempan:

Christer Westerlund, Rimbo: -Hej Pelle. Håller med om att det är väldigt tråkigt just nu.

Vi var en poäng från Alltvåan, bra gjort med de antal spelare vi har haft tillgång till.
Fortsättningsserien var ganska jämn.

Det som stack ut är två saker:
Ett SPAF/ JÄRNA, en stor  överraskning !
Det andra var Sudret, både positivt och negativt. Tog i stort sett mest poäng hemma, deras bortaspel kan man undra över.

Domarna tycker jag har varit alldeles för ojämna 
Sen anser jag att det är fel att det är samma domare som dömer Sudrets matcher,  det är helt fel.

Kenta Pettersson, Spånga: -Tjenare Pelle!
Grundserien var så där från våran sida. Vi förlorar alldeles för många jämna matcher, om det beror på kvalitet eller tillfälligheter är svår att säga
Egentligen samma sak i Fortsättningsserien, jämna matcher tycks rinna oss ur händerna. Då Spaif, Nynäs och Sudret går som tåget blir det ännu viktigare att vinna matcher mot dom andra lagen. Vi blandade och gav lite för mycket helt enkelt.
Så hamnade vi då till slut i kvalspel. Laget förstärktes och vi fick en grymt bra start på serien, synd att det inte kunde slutföras då vi hade bra go i laget.
Något som stack ut var alla långtidsskador som drog på oss. Annars är det svårt att inte nämna skyttekungen Linus Pellfolk 75 poäng (35+40) på 36 matcher. Vilken guldklimp!!
Kvalitén på tvåan är relativt hög, har bara blivit bättre och bättre på senare år då många div 1 spelare numera spelar i ligan. Jag tycker att domarnivån precis som spelarna är av skiftande kvalitet. Kristian Wigfeldt överlägset bästa domaren, bra surr, bra attityd hoppas att han får chansen i ettan nästa år.
Lägger till en punkt själv där jag vill hylla dig Pelle!! Tack för ditt engagemang och dina suveräna sändningar, surr och tippningar. Hoppas du orkar ytterligare några säsonger.

SLUTORD EAST COAST

Ja inte är det lätt att sammanfatta en hockeysäsong, som började redan innan sommaren 2019, med alla våra kontakter med ledare och spelare under en så lång tid! Det är otroligt roligt ändå att se hur människor och klubbar utvecklas, för det mesta åt rätt håll!

I Hockeytvåan är det sannerligen inte lätt att hålla en jämn nivå på prestationerna eftersom spelare kommer och går samt att det är väldigt mycket sjukdomar och skador nuförtiden. Farten har blivit högre och det är lättare att bli skadad, det vet vi.

Att bli skadad ja…måste få berätta, som många vet, att Rimbos tränare Christer Westerlund snubblade på en antennsladd i Hemse Ishall…och höll på att slå ihjäl sig!!
Sen har vi Nynäs tränare Robert Spath som fick ett baseballslagträ över munnen (olyckshändelse) och har ett helvete efter det med stålbitar i munnen och inget vill läka ihop!! Vi önskar båda killarna all bättring!
Många spelare får klubbor i ansiktet, man bryter fingrar och ben men..de allra flesta kommer tillbaka..hockeyspelare är sällsynt starka med gott läkkött!

Som ni vet sänder jag våra matcher på Facebook och det är ju fattigmansproduktioner med en Iphone, hörsnäckemikrofon och ett stativ!
Jag sänder även i Hockeyettan med full utrustning, grafik, repriser och ett par personal till detta. En dylik produktion tar ca 5 timmar att genomföra. Under säsongen har vi haft ca 15 betalande tittare i snitt på dessa matcher medan matcherna på Facebook visas i tusental!! Sista matchen i Åker har nu visats över 4600 ggr!! Vi kan då stolt säga att ett visst intresse finns iallafall för er alla i Hockeytvåan!!

Till slut så..det är några som jag inte kan undgå att nämna, bland alla otroligt sköna ledare och spelare,
Uffe Rådbjer, är han galen egentligen? Nä, han är hockeykärleken personifierad tror vi, ställer stora krav på sig själv och de runtomkring sig, även domare ibland! 😉

Två framtidsspelare, Gabriel Melin -04 Sudret, och Sebastian Linder -02 Flempan, som visade upp makalösa egenskaper trots att de bara är människovalpar!
Linder öste in mål och assists, 31p på 18 matcher i Hockeytvåan och 62p (!) i J18 på 19 matcher!!

En spelare med mycket av framtiden i backspegeln är Patrick Notan Nordström -87, som inte älskas av alla men ingen kan förneka hans skills och otroliga vinnarskalle. Fortfarande en av de som producerar allra flest poäng för sitt lag.

Nu har jag inte nämnt juveler som Tumba Bros, Wallier, Voss, Dahling, Sundberg, Strand, Skogström, Green, Thorin, Sundqvist, Mr Mago, Olsson, Söderström, Pellfolk, Wängdahl, Greveback, Persson, Lindberg, Thorsson, Lindholm, Dahl, Hilding och Schlyter för om jag gjorde det skulle jag behöva nämna så många fler…förstår ni! 🙂

Redaktionen lägger inte ned arbetet än utan lovar terrorisera er ett tag till..vem vet vad som händer i Hockeytvåan framöver!

One thought on “Säsongen 2019/20 – den ofullbordade!”

  1. Stor Eloge Pelle Måste ändå som speaket säga att Domarna hade en bra och tydligt kommunikation men oss i JHC båset och visade tydligt vad dom visade ut för. Blev skillnad när vi fick domare uppifrån snabba som blixten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.