Hälften klara för kvartsfinal

Det är otroligt spännande och roligt med slutspel. Bland resultaten ser vi några ögonbrynshöjare, Dalen utslaget av Mariestad och Boden piskar Kalix brutalt!

Nybro – Borlänge 8-3, Nybro vidare till kvartsfinal

Dalen-Mariestad 1-2, Mariestad vidare till kvartsfinal.

Vimmerby-Mörrum 4-3 OT, Vimmerby vidare till kvartsfinal.

Teg-Troja 2-4, Troja vidare till kvartsfinal.

Hudiksvall-Piteå 2-1, Match 3 på lördagen.

Boden – Kalix 7-0, Match 3 på lördagen.

Forshaga-Visby 2-3 OT, Match 3 på lördagen.

Huddinge-Östersund 3-2, Match 3 på lördagen.

Redaktionen besökte Björkängshallen, utklädd till Hemlige Vaktisen, och fick se en underbar PlayOff-match. Full mutter från början till slut med frustande spelare med adrenalin sprutandes ur öronen!
Östersund chockade Huddinge genom att göra två mål alldeles i början av matchen vilket inte gjorde hemmalaget modstulna, tvärtom. Huddinge gasade på allt vad man kunde och det gav utdelning, man reducerade och kvitterade för att till slut göra segermålet strax före tredje periodens slut.
Det blir knappast roligare än så här….jo, det ska vara fullt med folk på läktarna, då är det perfekt!

SPELARINTERVJUER

Matchens Lirare i Huddinge Ralle Dahlberg-Karlsson och Elias Bjuhr, Östersund.

https://www.youtube.com/watch?v=efo0f_6bTts

Uppseendeväckande idag var att Boden verkligen vände på steken mot Kalix och att Mariestad bara behövde två matcher för att slå Dalen!!
Troja verkar, sent omsider, ha vaknat till ordentligt, att slå Teg i två raka är respektingivande!

Vi har några kommentarer på film och några i textform:

Dennis Hall, Forshaga, efter OT-förlusten:
”-Var en tight och tuff match där jag kan tycka att dom vinner rättvist tillslut. Tycker vi ger bort lite mycket puck vilket leder till att vi får ägna mycket tid i egen zon. Det finns en grym moral i den här gruppen så vi kommer tveklöst att hitta energi till att göra en bättre fight imorgon och förhoppningsvis gå vidare.”

Hampus Falk, back Visby:
”-Tack! Vi har haft otroligt bra förutsättningar innan match med bra mat, sömn och videomöten. Alla var inställda på att detta inte är över och det tycker jag vi visade på isen! Trots många minuter i boxplay så löser vi det tillsammans. Vi vann det mentala spelet, det är lite det som är viktigast när det vankas slutspel. Bra match rakt i genom! ”

KVALSERIEN

Så var då Kvalserien färdigspelad och det blev inga överraskningar i sista omgången vilket betyder att Wings och Segeltorp spelar i Hockeyettan nästa säsong och att Sollentuna och Bajen spelar i Hockeytvåan.
Vi kommer följa upp detta framöver med kommentarer från lagen. Vi låter dock klubbarna smälta sina resultat och fundera litet.

Vi fick iallafall en kommentar efter matchen Sollentuna-Segeltorp där Sollentuna inte kunde besegra Segeltorp vilket hade gjort att man spelat i Hockeyettan även nästa säsong.

Jesper Eriksen, coach Segeltorp:
”- Stort tack, Pelle! Tankarna innan match var speciella men positiva. Inte ofta du spelar matcher av denna dignitet och som betyder så mycket för en själv och för en förening.
Just nu känner jag en enorm lycka och stolthet. Stolt över alla som sliter i och runt denna förening och stolt över grabbarna för hur hårt de sliter för varann. Fick uppleva idrott från sina värsta och bästa sidor de tre sista dagarna av säsongen och det är såklart kul när det mynnar ut i ett säkrat kontrakt för Hockeyettan 21/22.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.