INFÖR TISDAGSMATCHERNA 6 Februari 2024

IRON slog Åkerpå OT sist och HAMMARBY slog Spånga med klara siffror..
Detta gör Bajen till favoriter, i viss mån. Alla lagen i serien är dock lika på en punkt..man blandar fina insatser med mindre bra sådana, en del oftare än andra bara.
Ludvig Wallin i Iron är stor poängkung i Iron med 11+26p, och Pontus Okerblad-Westin är värst i Bajen med 14+14p!

Coach Mats Weiberg säger så här:
-Hej Pelle
Truppen är så gott som intakt. Vi åker med 12 forwards och 6 backar.

PRESSTOPP! Hammarby fick in Christopher Usov i sista stund och han gör debut ikväll i Björklinge!
Rutinerad, stor och kan vara arg ibland…


Bajenklipp

………………………..

SPÅNGA tar emot LIDINGÖ vilket ser ut som ett kryss på förhand men bortalaget har kanske en aning bättre form vilket ger en seger på OT eller straffar? Spånga har ändå skaffat sig en bra skörd av poäng och är trygga med att få spela PlayOff framöver. Nu är det också så att man dammat av en riktigt bra spelare som troligen spelar på tisdagen, Adam Wahlqvist -92! 160 matcher i Hockeyettan och 98 matcher i Hockeytvåan..vi får se om han kan finta upp nån keeper i korvkön numera?
Lidingö kan teoretiskt missa PO-spelet men det verkar snarare som man förstärker sin plats i tabellen och man kan passera Flempan och Haninge…om man kan vässa formen ytterligare.
Unge Max Brodén -02 har rätt utveckling för att bli en hockeyspelare även utanför Lidingö…han bestämmer nog själv om det kommer bli så..
Spångas Niklas Lundqvist:
-Planen blir: -Hålla oss nyktra ikväll. -Leva som vi lär. -Ta ett beslut. 100% eller lalla runt. Players call.
Däremot om vi skulle fatta beslutet att köra 100% så behöver vi lära oss att sätta stopp i spelet, även i en match där vi styr spelet, samt att få igång vårt powerplay. Man vinner inte VM-guld genom att passa runt pucken på utsidan.

Lidingös Martin Pilö:
-God stämning efter en härlig helg på Gotland tillsammans! Vi har några tveksamma kort inför morgondagen så vi får se vart det landar..

………………………

TIERP mot SOLLENTUNA? Betyder det en säker tvåa? Mjaeä, vi tror att Tierp kan prestera väldigt bra…ibland. De har verkligen inte visat upp någon jämnhet och har förlorat mer än man vunnit hittills. Coach Andersson har dock obrutet förtroende för sina killar och påvisar att truppens ungdomlighet (20,7 år) är skulden till ojämnheten men..ju mer man spelar desto mer erfarenhet erhåller man och med talang i botten så väntar man in stabilt uppträde och med det fler vinster.
Sollentuna är faktiskt också ett ungt gäng (22,8 år) men har troligen större krav på sig att prestera så pass att man ska utmana om en plats i Hockeyettan! Hittills är man helt jämna med Nacka, Tumba och Järfälla och man har hittills inte visat mer än de andra tre lagen i toppen. Man kan tappa poäng mot sämre rankade lag (läs Lidingö) men man kan även slå till hårt (10-2 Åker) så även Sollentuna har smärre problem med jämnheten….vilket man inte ska dra alltför stora växlar av….det har även lagen i SHL, eller hur?
Tierp har en målfarlig rackare i Sammy Andersson 21+25=46p och Sollentunas Leo Hällvik är nästan lika farlig 6+32=38p.
Tierp är tvåa i publikligan med 111 åskådare i genomsnitt och om de kan locka 111 pers ytterligare till matchen är det helt klart en sjätte spelare på isen…man har haft siffror på flera hundra personer på sina matcher tidigare så…

Stefan Andersson, Tierp:
-Full trupp, vi behöver bygga på arbetsinsatsen mot Nacka. Den var bra, siffrorna där speglade inte matchen.
Tierps intervju med coach Andersson

Greg Lindqvist, Sollentuna:
-6 sjuka 1 avstängd, har tyvärr några målskyttar borta, men måste åka och ta fighten viktiga poäng på spel. Några juniorer får chansen som vanligt!

…………………….

VIGGAN har plötsligt visat nya takter och imponerar med sin lilla trupp och JÄRFÄLLA som kanske ses som favoriter här åker till Täby med endel viktiga pjäser på skade och sjuklistan! Det kan bli jämnare än vad en del tror så här innan match.
Emil Broed som bröt foten/benet i sista matchen har ännu inte fått opereration (!) och tuggar smärtstillande för glatta livet och hur surt är inte det att inte få vara med när det roligaste är så nära?
Karln är ju hästlängder före alla andra i sin måltillverkning och på 17 matcher gjorde han 32 mål! Hur många kommer upp i det, på hela säsongen?
Som tur för Järfälla har man riktigt vassa killar som Adde Sjöqvist, Kalle Broed och Oliver Hedberg-Mäkinen. Man har nu också fått in Linus Nordin som är väldigt samspelt med Kalle Broed.
Viggan har också bra killar men tyvärr spelar inte bröderna Lundberg alla matcher pga olika anledningar vilket påverkar poängtillverkningen för laget. Bröderna Tumba är också viktiga som tusan och Mathias blir ju märkbart bättre och bättre med åren. Först i Viggans poängliga, 16+12p.

Tim Johansson-Bräck, Viggan:
-Just nu är vi lite få faktiskt. Men ska försöka låna ut in ett par från Vallentuna j20
Thomas Ahlperby, Järfälla:
-Tjena Pelle Det kommer bli en tuff match mot Viggbyholm, de verkar ha spelat bra på slutet. Vi behöver höja vårt spel väsentligt och börja kriga på isen, det har varit lite blött de senaste matcherna. Broed, Berg, Mäkinen och Holmström är borta.

…………………….

VÄRMDÖ tar emot HANINGE och hemmalaget har ju faktiskt passerat Haninge och är sju poäng före dem i tabellen! Haninge har ju de senaste säsongerna varit i den absoluta toppen av Hockeytvåan Östra medan Värmdö stångat sig upp från två säsonger i Hockeytrean! Nu är man åter på gång och nog får de tacka ”gamlingarna” i laget för framgångarna. Bröderna Ahlin, Hampus Berg, Marcus Olsson och Tessan Ahlström mfl som inte är purunga längre. Medelålder 24 år i laget.
Haninge kämpar på och ärligt talat så är väl de flesta litet förvånade att se laget så pass långt ned i tabellen. Coach Ludde Zettervall kan bli litet irriterad då han vet att alla inte är varse om truppens beskaffenhet och att det inte är samma killar som förra säsongen. Han säger dock att potentialen för att slå alla lag i serien finns där.
Pelle Nilsson, Värmdö:
-Nja, skulle väl inte kalla det för ett derby Pelle. Kan vi komma upp på samma nivå som förra veckan så kommer vi ge Haninge bra motstånd. Och kollar man senaste resultaten så har Haninge ryckt upp sig rejält. Tror inte Ludde och ledarstaben i Haninge är nöjda med sin tabellplacering så dom siktar absolut uppåt. Vi har några småskavanker på ledande spelare så vi får se vad vi får ihop tills imorgon.

Ludde Zettervall, Haninge:
-Värmdö vann senast och ligger före oss i tabellen så det blir en svår nöt att knäcka givetvis.
Vi har mycket folk borta, både skadade och sjuka. Men jag har en tillräckligt stor trupp för att inte kunna skylla på det. De som spelar ska ge allt för att göra match av det.

……………………….

FLEMINGSBERG hälsar TUMBA välkomna till Visättrahallen och Flempan letar desperat efter nyckeln till vinst igen. Efter 11 raka vinster så har man plötsligt fyra raka förluster !! Så nu måste övriga spelare skaka av sig senaste matchernas tråkiga känsla och spela så där avigt och rent av märkligt som bara Flempan kan spela. Titta litet extra på Leon Gustavssons speed och krumbukter…sevärd kille!
Nu har man också fått in en gammal målmaskin av rang, Jonas Höög, och när han är smörjd i alla leder och fått viss istid så tror många med oss att han blir riktig giftig för framför motståndarmålen.
Flempan har även möjligen bröderna Ahlström på väg in!! Ojoj.

Tumba har fyra raka vinster nu och verkar funnit sitt spel alltmer. Man har två riktiga snipers i Finn-Olsson och Carneholm men även ett flertal killar som plockar massor av poäng!
Coach Österblom har även två jokrar som lurar i omklädningsrummet, Jonte Hedström och Victor Andersson!! När får vi se dem??

Daniel Despotovic, Flempan:
-Tja Pelle
Vi fokuserar bara på oss själva och vet att vi kan slå alla lag om vi spelar som vi ska
Vi har en plan för imorgon följer vi den så kommer det bli kul
Bröderna är de inte klart med än hur dom ska göra.

Ha de bra!


Micke Österblom, Tumba:
-Haha vi jobbar vidare som vi har gjort hela säsongen.
Att vi sätter vårt försvarsspel, då vet vi att vi är svårslagna
Ska bli roligt med lite derby blir säkert lite känslor och en match i publikens smak
Vem vet kanske blir debut för nån…

……………………

GÖTA får hem ÅKER till Stora Mossen och hemmalaget känner sig ganska säkra på vad man kan åstadkomma nu och har man gott självförtroende är det lättare att spela ishockey, det vet vi. Vi får se om Åker kan rubba Göta i sin tro på sig själva eftersom Åker inte har gett upp tron på att man ska lämna jumboplatsen. Visst är det litet märkligt att Åker tagit så få poäng då man sällan förlorar med stora siffror och att man spelat allt bättre, speciellt efter jul?
Göta tänker nog inte så mycket på det utan vill säkra sin plats för PlayOff och man har ett hungrigt Hammarby nafsandes i ryggen….seger mot Åker är ett måste för Göta.
För Åker gäller det motsatta….det här kan bli spännande.
Sportchefen i Åker heter Jennifer Gustavsson och hon har en karl som heter… Stefan Gråhns! Han har nu dragit på sig Åker-dräkten och om han bara är sig litet lik från förr kan det betyda många poäng för Åker.
Götas bäste poängplockare är ju William Bengtsberg, 11+11p, och det krävs kanske nån poäng till från hans klubba om det ska bli vinst mot Åker.

Johan Rothlind, Göta:
-Tja, som jag har varit inne på tidigare är vi inne i en bra period och har hittat rätt i spelet. Vi har en kul vecka framför oss och har pratat om att tackla den på ett bra sätt med fokus på att ha en god stämning och tycka att det är dessa matcher som gör det extra kul att hålla på. Så vi kommer gå ut och ge oss själva chansen att plocka så många poäng vi kan i de sista matcherna nu.
Hela truppen disponibel, förutom Vedin som är avstängd. Så blir full fart.


Pasi Koponen, Åker:
-Hej. Nu går vi in i en intressant slutfas av serien och vi är väl förberedda. Fortsätta med vårt spel som vi haft sista tiden och sätta dit målchanserna. Laget har sett bra ut på träningarna så nu är det dags för tre poäng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.