RESULTAT & KOMMENTARER SLUTOMGÅNGEN

Ja, här har vi resultatet efter 30 omgångar, 240 matcher, i en färdigställd Grundserie.

1. TUMBA är bäst, man vinner med 6p före Sollentuna.
2. Sollentuna gjorde en övertygande prestation mot Lidingö idag.
3. Nacka på tredje plats, förlust mot Hammarby…som man möter i PO1.
4. Järfälla på fjärdeplats som är 10p efter Tumba, dessa fyra anses av många vara toppskiktet
5. Värmdö, 8p efter Järfälla, blandar sina insatser. Idag förlorade man mot Iron.
6. Spånga på samma poäng som Värmdö, vann över Järfälla idag, bra PO-form?
7. Flempan, 7p efter Spånga, förlorade igen, nollade av Göta. Kommer slutspelshornen ut nu?
8. Haninge vann mot Sudret som slogs för sin överlevnad, med uddamålet.
9. Tierp var nöjda ändå med sin insats mot serievinnarna trots knapp förlust. 42p.
10. Hammarby som funnit gnistan och vinner över Nacka idag. 41p.
11.Lidingö, precis som Hammarby bara en poäng över kvalstrecket nedåt.
12. Göta fick bita i det sura äpplet att spela nedåtkval, trots att man vann mot Flempan idag.
13. Viggan spelade ut Åker från serien idag genom att göra sju mål på dem.33p
14. Iron visade vilja idag mot Värmdö men det blir kvalspel ändå. 26p
15. Sudret får spela PO till nedåtkvalet vilket de kommer vinna. Men bara 8p i grundserien.
16. Åker åker ur serien, samma poäng som Sudret men med ett ynka minusmål mer!!

Som ni ser kommer PO-spelet inte vara givet på förhand..nu gäller det att skruva på inställningarna!!!

Vi tar PO1-matcherna på en gång:
-TUMBA vilar till PO2.
-Sollentuna möter Lidingö
-Nacka möter Hammarby
-Järfälla möter Tierp
-Värmdö möter Haninge
-Spånga möter Flempan

GÖTA, Johan Rothlind:
-Tack. Är väl egentligen en ganska kontrollerad match från vår sida, vi spelar lite avvaktande för att hitta något tryggt. Vi har ju tenderat att gå bort oss ibland, så idag tyckte jag vi var kloka i det.

FLEMINGSBERG, Daniel Despotovic:


HAMMARBY, Mats Weiberg:
-Väldigt roligt, vi spelade nog ganska exakt som vi kom överrens om och som vi tränat på sista tiden. Nacka pressar naturligtvis på mot slutet men försvaret och speciellt målvakt Hugo Säll gjorde en mycket bra match.
Det jag noterar är att vi kommer tillbaka från underläge, två gånger, för att sedan ta ledningen och behålla den. Det känns riktigt bra inför nästa uppgift!
Hugo Säll, 93,94%:
-Tack! Är riktigt stolt över grabbarna i laget och alla runt om. Efter jul har allt verkligen allt vänt. Vi är en oslagbar grupp i nuläget, allt ifrån spelare till ledare runt om. Stödet ifrån läktaren har varit en stor nyckel till framgången efter jul.
Bajenfilm

NACKA, Daniel Enbacka:
-Vi går in i matchen på ett väldigt bra sätt och kontrollerar första men sen slår vi av på tempot och då blir det svårt! Man märker att Hammarby krigar för att nypa sista platsen och är lite hungrigare.
Bra inramning på matchen, men sen händer det osportsliga saker kring matchen (inte klacken) som gör att även jag tappar det! Nya tag på torsdag, helt säker på att vi samlar ihop oss och hittar tillbaka till vårat spel!
Philip Nilsson-Fornes:
—Vi är inte nöjda med dagens insats.. Hammarby spelade enkelt och rakt medan vi var för omständiga och slarviga. De hade bra stöd på läktaren så roligt att de fick en sån här match men vi längtar efter revansch redan nu. Så oerhört kul att det blir play-off oss emellan på direkten!


SOLLENTUNA, Greg Lindqvist:
-Det var ingen höjdare, vi var inte på tårna och fick inte det att stämma, sedan att Lidingö kommer med halva j18 laget gör ju att det blir ännu svårare att tända till, nu är allt historia efter 30 omgångar, nu skall vi träna bra och sedan på torsdag vara beredda för en tuff play off runda mot Lidingö.

LIDINGÖ, Martin Pilö:
-Ja det var inte så mycket att orda om. Sollentuna vann rättvist och ser otroligt starka ut. Vi stretar emot helt ok och bränner 3-4 frilägen så vi kunde haft en lite tightare matchbild målmässigt. Det kommer bli en otroligt tuff utmaning i playoff, men vi har inte kastat in handduken än och trivs ju historiskt sett bra när vi kan slå ur underläge….
Om vi hade J18-spelare med? -Bara 9 st!
Övriga? -En avstängd, en skadad, fyra sjuka!

Max Brodén 1+1p:
-Tjena, kul att man lyckas hänga igen. Jag har har haft medvind på senastetiden, många gubbar borta idag och resultatet vart lite vad vi tänkt men kul att vårt PP funkar och nu laddar vi upp inför torsdag!!


JÄRFÄLLA, Thomas Ahlperby:
-Tycker vi krigar på bra efter förutsättningarna. Vi brister lite i försvarsspelet på några av deras mål.

SPÅNGA, Niklas Lundqvist:
-Tjena, tack! Väldigt skön med ännu en derbyseger, och jag instämmer med dig att Båvensjö är en gigant bland giganterna. Tänk dig en ödmjuk Johan Mjällby!
Stämmer att vi får Flempan i PO. Ett kvalspel vi har sett fram emot länge, så vi är taggade på Flemingsberg och den uppgiften from torsdag!
Sebastian Båvensjö 0+2p:
-Tack så mycket! Den var lite stökigare än jag förväntade mig, men skönt att vinna och ta med en skön känsla inför playoff som väntar.


HANINGE, Ludde Zettervall:
-Ja, så här har det sett ut på sistone, eller egentligen hela säsongen…många skott…få som hittar nätet. .. nu fullt fokus på playoff!

Yellow Wings intervju med pristagare Joakim Albertsson

SUDRET:


TUMBA, Micke Österblom:
-Man visste inte hur spelarna skulle uppträda är svårt att tända till när matchen inte gäller nåt men är nöjd med hur vi kommer ut och flyttar puck och ser stabila ut i 55 minuter.
Tror vi skjuter närmare 60 skott.
Sen går vi bort oss 2 gånger och det blir onödigt spännande på slutet.
Var jätte kul att vår J18 målvakt fick göra debut och han såg stabil ut.
Nu kommer vi gnugga på med lite tempo och detaljer under veckan för att komma väl förberedda till playoff spelet.
Emil Tikka, 2+1p:
-Ja, vi kom överens innan matchen att vi skulle avsluta helgen och serien snyggt och få med oss en god känsla inför play off. Vi chippar in och gör vad som krävs för att vinna. Vi släpper in 2 lite onödiga mål i slutet där vi lämnar våran duktiga junior målvakt för dagen lite ensam. Men i det stora hela en väl genomförd match

TIERP,Stefan Andersson:
– Vi får vara ganska nöjda med insatsen då Tumba är bra så när vi nästan går ikapp på slutet gör vi tillställningen spännande.
Sammy Andersson 1+2p:

Tjenare Jaa vi var riktigt nära där i slutet, synd att vi ej fick in en till.
Jaa vi har go känsla nu, men känns bra också att få möta Järfälla. Hoppas vi får tillbaka några från skade/sjuk listan med så ska det kunna gå bra tror jag.


ÅKER, Pasi Koponen:
-Vi räckte inte till. Killarna gjorde allt de kunde men matchen blev signifikativ för hela säsongen. Svackorna i matcherna är alldeles för djupa och då vinner vi inte matcherna. Jag har verkligen trott på gruppen och de gav verkligen allt hela vägen. Oavsett resultatet så är jag ändå stolt över killarna och ledarna som kämpat i motvind hela säsongen men aldrig vikt ner sig! Nu är det bara bryta ihop och sedan börja bygga för framtiden igen. Åker/Strängnäs kommer komma tillbaka starkare!
Koponens avslutsord på Åkers fb


VIGGBYHOLM, Simon Hagbjörk:
-Tack så mycket, svårt att analysera en sån här match egentligen, det är väldigt mycket slarv vår sida idag. Vi lyckas få in några puckar och börjar väl slappna av lite samtidigt som Åker satsar hårt för att försöka få till nått/några mål, vilket de lyckas med.
Hur det var att spela ur Åker från serien? -Ja du, vi vill vinna alla matcher vi spelar, ingen skillnad idag och vi är såklart glada för att vi lyckas, sen är det klart man lider med dem, tufft att se dem ledsna när vi tackar efter matchen
Mathias Tumba, 1+1p:
-Tja, ingen höjdarmatch idag. Låg fart och mycket slarv! Men en vinst är alltid en vinst, vilket är skönt. Nu är det bara ladda batterierna inför kvalet!


IRON, Jesper Kvist 1+2p:
-Segern kan nog bero inställningen som spelade roll idag men tycker ändå vi visar kraft i att stå upp bra mot ett starkt Värmdö. Håller även med deras coach som inte förstår hur vi kan ligga under strecket efter 30 omgångar när vi i båda matcherna står upp bra!
Ja idag var man på spelhumör, känns bra inför ett viktigt kval

VÄRMDÖ, Pelle Nilsson:
-Tjena Pelle, nä inställningen va det inget fel på idag. Vi kanske är lite mjuka i början men vi spelar upp oss ju längre matchen går.
All heder till Iron som verkligen står upp och har en målis som står på huvet idag. Lirar Iron som idag så kommer dom klara sig kvar utan problem.
Men visst vi va det bättre laget och bör ha gjort 5-6 mål. Ruskigt ineffektiva i avsluten. Som ett ex i Irons sista pp bränner vi FYRA frilägen, totalt SJU på hela matchen. Svårt å vinna matcher då, men å andra sidan brukar det jämna ut sig på en hel sesse.

Hampus Berg:
-Tjaba!
Haha ja det var mitt fel att vi inte gjorde fler mål. Sparar mig till veckan som kommer istället 😀


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.