INFÖR KVALSERIEN TILL HA – omgång 7

Lördag 13 april

BRÖDERNAS/VÄSBY – HALMSTAD
KRISTIANSTAD – PITEÅ
VIMMERBY – HUDIKSVALL

Mm, endast fyra matcher kvar och ännu finns chans att bli etta och flyttas upp till finrummet Hockeyallsvenskan.
Övriga lag måste dock få stopp på främst Kristianstad men även Hudiksvall, så klart.
Som vi sagt tidigare är det riktigt tufft för spelarna då det är matcher varannan , var tredje dag, för spelare som inte är professionella och har jobb som de behöver trolla med nu i denna långa kvalserie.

B/Vs motstånd på lördagen är Halmstad och det är ju bara vinst för ögonen på laget, och helst tre poäng.
Halmstad är ju tabellmässigt lika bra som B/V med skillnaden att B/V har tagit en trepoängare mer än Halmstad. De har något bättre målskillnad, 2 mål, så det är väldigt jämnt…så även med Vimmerby som också har 8 poäng.
Vinsten sist med 2-0 tror vi inte har den minsta betydelse idag utan i det här läget är det bara att ösa ur alla kraftreserver ma har och köra för allt vad tygen håller. Coachernas taktiktavlor får visa många fina intentioner men vi tror att det blir mest som ett rallarslagsmål framöver.
Ännu en spelare har fallit ifrån, Christian Holmblad är skadad och vilar idag. Christian Hägg är ju sen tidigare borta resten av säsongen.
B/V måste alltså vinna men vi blir inte förvånade om det blir delad pott.

Vad säger Micke Wallén om förutsättningarna?

Micke Wallén, Brödernas/Väsby:
-Tjena Pelle, hoppas allt är bra med dig. Ja idag är det endast vinst som gäller om vi ska ha en chans att haka på i toppen!
Vi har haft bra prestationer tidigare då vi haft kniven mot strupen. Jag hoppas verkligen att vi kommer upp i den nivå som vi är kapabla till och som krävs för att gå hela vägen!


KRISTIANSTAD – PITEÅ

Nog känns det som KIK har en riktigt bra chans att rycka i toppen med en vinst idag mot jumbon Piteå.
Nu har ju Piteå fått softa litet nere i Södra Sverige istället för att åka hundratals mil i buss så… kan Piteå överraska mot KIK? Absolut, men det ska nog mycket till idag. I förra mötet vann KIK med 4-2 och man gjorde 3-0 i första perioden så oddsen är låga på en KIK-vinst.
Piteå har dock två pigga målskyttar, Carl Holmner-Härgestam och Linus Hedman som båda skrapat ihop 6 poäng och ligger på en andra plats i poängligan.

Carl Holmner Härgestam. Foto: ?

VIMMERBY – HUDIKSVALL

I Kvalseriens andra omgång slog Vimmerby Hudik med 4-1, på bortaplan!
Nu ligger Hudik tre poäng före Vimmerby, 11p mot 8p, och Vimmerby behöver ta ikapp de här tre poängen annars kan det vara över i jakten på de båda lagen i toppen.

Bäste poängplockare i Vimmerby är Eddie Levin med 3+2 p och han och övriga i laget behöver nog skjuta så mycket det bara går idag, man måste vinna!

Eddie Levin. Foto:?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.