HOCKEYSÄSONGEN 23/24

En nördarnas afton där Björn Jakobsson och Anders Wigren tillsammans med redaktionen, går igenom säsongen och hittar det som var bra och dåligt samt vad spelare tycker.
Vi fick till en intervju med Tumbas coach Mikael Österblom som svarade från Chicago!!

Vi frågade ett antal spelare om vad de tyckte om säsongen med dessa frågor:

-Tumme upp eller ned för nya seriesystemet?


-Bäst och sämst med denna säsong?
-Utespelare eller mv som gjort stort intryck på dig?

Emil Tikka, Tumba

Emil Tikka

-Måste nog ända säga tumme upp. Många bra lag, där jag tycker att man får till fler bra matcher sett till hela säsongen. Och man kan inte slappna av om man vill vara i toppen av serien.

-Att vi lyckas vinna serien och ta oss till kvalserien som var målet från första början. Måste även säga att vi har en helt fantastisk grupp i år som gör allt för varandra. Det tar man med sig.

-Att vi slarvar Värmdö borta i kvalserien och faller på det berömda målsnöret i sista matchen för säsongen mot Sollentuna. Den är tuff. –

Skulle kunna nämna hur många som helst. Speciellt i vårat lag. Men måste endå säga att Finn-Olsson, André Nordtrand och Elias Jankler har imponerat på mig. 3 helt olika spelstilar. Men alla gör verkligen det dom är bra på. Finna med sin skicklighet och näsa för målet. Nordstrand med sin fart och styrka när han tar sig fram. Jankler, Spelar som att han är störst i ligan. Hänsynslös i alla situationer och en väldigt spelskicklig back.


Sebastian Båvensjö, Spånga

Sebastian Båvensjö

-Tumme upp eller ned för nya seriesystemet? 

Tumme upp skulle jag säga, det positiva jag tyckte var att man får möta flera lag och inte möta samma 8 lag hela tiden. Det negativa var att en bit efter jul så vara det ju nästa klart vilka lag som skulle spela playoff eller inte och blev lite ”ointressanta” matcher.


-Bäst och sämst med denna säsong?
I efterhand när man kollar tillbaka så är jag ändå väldigt nöjd med säsongen. Spånga gör sin bästa säsong på väldigt väldigt länge. Så att vi åker ut i playoff 2 får man ändå se som det bästa iår. Sämst hör väl ändå ihop med det bästa, det sög verkligen just för stunden när vi torska matcherna mot Sollentuna, det är 2 riktigt tighta matcher där små marginaler och misstag som avgör. Skulle vi vunnit playoffserien vet man ju aldrig vad som hänt, hade varit väldigt kul att gå till kvalserien.

-Utespelare eller mv som gjort stort intryck på dig?
Först vill jag verkligen lyfta en från vårat eget lag där Henric Croneld gör en kanon säsongen och var riktigt bra iår. Sen finns det många som gjorde bra säsonger och många av dom är såna man förväntade sig skulle vara bra också.
Svårt att inte nämna bröderna Ahlin och Hampus Berg som gjorde kanonsäsonger och tog Värmdö väldigt långt.
Adrian Sjöqvist 60p och Finn-Olssons 58p är ju väldigt imponerade också.
En målvakt som imponerade på mig var Nackas unga målvakt Ivar Rönn som jag inte känner till men som var fruktansvärt bra mot oss i första matchen och verkar varit bra hela året.Jesper Kvist, SK Iron

Jesper Kvist

Tumme upp eller ned för nya seriesystemet?
Säger nog tummen hamnar varken upp eller ned. Kul med en hel serie med dubbelmöten i stället för som tidigare år möta vissa lag 4ggr i en serie. Förbättringspotential finns helt klart kring bestämmelserna i kvalspelet där vi i år fick veta förutsättningarna med 2 omgångar kvar. Har förståelse att det är beroende utav flera faktorer i serierna ovan men det borde gå att kommunicera tydligare vad som gäller.

-Bäst och sämst med denna säsong?
Bästa i år måste jag säga var att SK Iron fick bibehålla sin plats i divison 2 som var föreningens och lagets målsättning inför säsongen. På det personliga planet var det nog avtackningen för mina 300p i mötet hemma mot Hammarby.

-Utespelare eller mv som gjort stort intryck på dig?
Finns många bra spelare och målisar i den här serien sen finns det väl ett par man stångats mot lite extra i vissa matcher som alltid. Men tyvärr kommer jag dessvärre inte på någon som jag tycker gjort ett större intryck under säsongen.Philip Nilsson-Fornes

Philip Nilsson Fornes

-Tumme upp!
Även om jag gillade när det var mycket matcher med en första serie och sedan trippelmöte i en Alltvåa. Nu spelar hela serien roll hela vägen vilket betyder att du måste vara stabil från början till slut.

-Bäst med säsongen så är ju gotlandsresan en favorit men annars hade vi Lucas Biberg i laget som hade 2 hattrick i rad vilket var väldigt imponerande.
Sämst måste ju vara det för tidiga uttåget och att det inte blir någon gotlandsresa nästa säsong!

-Spelare som gjort bra intryck på mig är ju Palmborg som hade sina poängbästa säsong så kul när gubbarna levererar.
Men även flera av våra forwards som klev ner på backen inför säsongen var imponerande.
Självklart måste man flika in Andreas Paulsson i Sollentuna som kliver in och levererar här mot slutet och kan vara tungan på vågen.


Adde Sjöqvist, Järfälla

Adde Sjöqvist

Tumme ned tyvärr, kanske berodde på vårt schema då vi började säsongen mot 3-4 topplag och sen var det en väldigt lång period mot sämre motstånd. För många matcher i rad med dåligt tempo.

Bäst- Borta mot Sollentuna när vi får byta hall efter första bytet pga. trasig is. Går ut i B-hallen och gör 3-0 efter 10 minuter som leder till en enkel vinst, det var starkt av oss!

Sämst– Att vi har 2 matcher på oss mot Tierp att ta oss vidare i play off men skänker bort matcherna och säsongen är slut.

Finns många som sticker ut, bättre spets i tvåan den här säsongen än vad det har varit på ett par år. Men Hampa Berg, han dominerar. Skjuter stenhårt och träffar alltid mål och bra på skridskorna. Spelar många minuter och släpper pucken i rätt läge. Kommer jag med pucken i mittzon och ska utmana så väljer jag inte Hampas sida.Christopher Tumba, Viggbyholm

Christopher Tumba

– Jadu, får bli Tumme upp och Tumme ned. Kul att möta alla lagen, dock tycker jag det borde varit klart och långt innan, visste liksom inte riktigt vart strecket var under hela säsongen.

-Bäst får nog vara att hålla oss kvar i hockeytvåan.

-Sämst får nog bli hockeyförbundets ovisshet om hur serien egentligen skulle fungera.

– Är väl inte någon direkt skräll, men Dennis Finn Olsson är ju riktigt vass.Hampus Berg, Värmdö

Hampus Berg

Tycker nog att båda har sina fördelar, gillar en alltvåa när man får möta ”de bästa” i serien men ej kul att komma under topp 4 eller 5 beroende på hur många som skulle gå dit. Det blev ändå kul som det blev i år, med att placeringar var viktiga inför kommande hemmafördelar inför slutspelet.

Roligast med det var absolut bäst av tre matchserierna. Blir alltid lite extra kamper osv mellan spelare. Riktig slutspelshockey.
Bästa minnet jag har med mig från i år är solklart matchserien mot Nacka. Och i vad det resulterade i. Knappt vi själva vågade nog tro på att vi skulle ta oss förbi Nacka och sen till en kvalserie till Ettan. Sjukt häftigt att uppleva såhär på ålderns höst…

Hörde av andra spelare i serien att Finn Olsson var lite för bra för den här serien. Var lite skeptisk till det till en början men han var den forward som imponerade mest på mig. Sjukt hal och ett vasst skott.

Stort tack för i år Pelle. Grymt bra bevakning. På återseende!


Adam Lindarv, Haninge

  1. Tumme ned.
  1. Det bästa med denna säsongen var nog båda matcherna mot Tumba i serie spelet! Två fartfyllda matcher där vi kunde spela på våra bra kvaliteter och vara fysiska.
    Det sämsta måste ändå vara att åka ut i playoff 1 mot ett starkt Värmdö som gjorde ett bra slutspel!
  2. Två spelare som gjort ett stort intryck på mig är Hampus Magnusson som bara blir bättre och bättre för varje säsong men även Melvin Wahlqvist som gjorde en riktigt bra säsong som första års senior!

Christopher Dahling, Flemingsberg

Är väl lite blandat med nya systemet tycker jag , kanske blev det många matcher som inte betydde så himla mycket pga att man va klar för slutspel .
Man hade kunnat kanske få hemma fördel med det va ganska klurigt så dom matcherna va lite sega men annars kul o bra
Bra saker med denna säsong va väl att det var många bra matcher man fick spela känns lite som div två blir bättre o bättre för varje år , snart har man inget kvar där o göra ..
Sämsta är att vi inte kunde spela bättre hockey än vi gjorde i slutspelet och att vi inte kunde hålla ihop skallarna o fokusera på rättt saker , blev lite stökigt på slutet .
Finns som sagt många bra spelare i ligan Tumba hade väldigt bra lag skulle jag säga rakt igenom , Värmdö många bra som kör hårt jobbiga o möta, Nacka är Nacka alltid starka. Men måste man välja en så skulle det väll vara Joel Ahlin 30 mål snackar man inte bort .


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.