Verkligheten i Hockeyettan!

De som tror att det väntar guld och gröna skogar om man tar sig upp i Hockeyettan kanske ska sig en funderare till.

Vi läser idag att topplaget Kristianstad är på randen till konkurs…precis som Asplöven vi hörde om förra veckan.

Vad beror nu detta på och vad leder räddningsaktionerna till?

Först är det ju naturligtvis felbudgeteringar av styrelserna, inkompetens kallas det. Sen ska klubbarna räddas av kommuner, företag och alla fans vilket leder till….. en blomstrande framtid?
Kanske, om man byter ut klubbledningarna och anpassar sina representationslag till vad som finns i kassan. Egentligen enkelt men svårt för sportsligt ambititösa klubbledningar och sportchefer.
Att inse att pengarna bara räcker till att komma till Vårserien verkar vara skämmigt för många klubbar, de chansar hellre och riskerar sina klubbars existens.

Om man istället bygger upp sin klubb till en stark ekonomisk position i t.ex. Hockeytvåan, med bra förutsättningar för juniorer och A-lag, skapar en stor funktionärskår med hjälp av ekonomin där matcherna kan bli ännu mer sevärda tack vare roliga aktiviteter och event, ja då kommer det nog mer folk på matcherna och skapar en bättre klubbkänsla än om man haltar fram i Hockeyettan.

Se på ”storklubben” Huddinge, bara 215 åskådare i söndags mot Grums. Varför kommer inte publiken? Lägger man för mycket pengar på spelarlöner och för litet på matcharrangemang och publikkontakt?  Vi misstänker det. Ingen missaktning till Huddinge, inte många gör något bättre än de här i Stockholm.

Nu hör vi samtidigt att Sundsvall, som gick i backen tidigare, ska börja om i lägsta divisionen i norr. Tror  ni de lärt sig något? Vi hoppas det.
Elaka rykten gör gällande att Karlskrona kan komma tillbaka till Hockeyettan pga dålig ekonomi, kan det vara sant? De var fantastiska då de byggde sin ekonomi mot Allsvenskan och SHL!

Läs gärna Kristianstads desperata rop på hjälp!
http://www.kristianstadik.se/information-kring-foreningens-ekonomi/?fbclid=IwAR2NKX5xDq08SSTBA-MewZ9c2EjMk_4q-BY4Hfc7zt-hi9ZSYJp2izpkFKs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.