Dags för säsongens höjdpunkt!

Nu går vi in i det allra mest spännande, för alla inblandade.

KVALSERIEN TILL HOCKEYETTAN!

Hammarby och Hanviken tycker naturligtvis att det är makalöst tråkigt att behöva spela i detta kval och även om lagen troligtvis är bättre än lagen från Hockeytvåan så finns chansen till uppflyttning för Tumba, Åker, Järfälla och Nacka!
Allt startar på söndag 8 mars!

Låt oss titta litet närmare på lagen:

Andersson

HAMMARBY
Tränare: Magnus Kullerback, tidigare spelare i Hammarby. Nya asscoacher: Jonas Fredmark och Totte Lindström.
Tränarrollerna har skiftat under säsongen, först var Tommy Latva och Kullerback tränare men Latva fick lämna och Benny Rönnelöw (sportchefen) tog över med Arto Parkkali som ass. När Vårserien var avslutad så slutade Rönnelöw och Parkkali (enligt plan?). Nu har Kullerback ansvaret själv.
Målvakterna Sebbe Andersson (92,88%) och Marcus Due-Boije (88,89%) är riktigt erfarna och kan spika igen om de får litet bättre hjälp än vad som har varit fallet denna säsong. Försvaret har inte riktigt varit så tätt som man önskat. Backen Victor Erixon har dock varit så bra att han lyfts upp till forwardposition.
Framåt har Bajen ett flertal farliga killar som bröderna Carlsson, Plarsmo, Leijon och Johansson men redaktionen ser Robin Kokkonen som utropstecknet denna säsong! En kille som gillar att tävla.
BAJEN BJUDER PÅ FRI ENTRÉ HELA KVALSERIEN!

……………………………………..

HANVIKEN
Tränare: Mikael Erdtman med ass Calle Olsson.
Målvakter är Hugo Edlund (89,36%) och Carl-David Almqvist (91,61%) vilka har blandat fantastiska insatser med mer mänskliga sådana, vilket ofta hänger ihop med samarbetet med backarna.
Laget har inte alls lyckats hålla upp den nivå man hade i slutet av grundserien och början av Vårserien. För få mål av forwards och för många mål insläppta gör ekvationen till att man nu får kvala. Bäste back, Edvin Hammarlund med en makalös utveckling denna säsong, är lagets bäste målskytt och poängplockare (6+9p) i Vårserien.
På forwardsidan har Mike Lindberg och kapten Felix Liljegren varit de bästa poängplockarna. Nu har två nya spelare anslutit, Zeke back från Tyringe och bekantingen John Moberg, Mörrum (tidigare Trånkan). Dessa två kan bli ytterst viktiga för laget då man behöver snipers vilket Zeke Back redan visat.

……………………………………………….

NACKA
Tränare: Kjell Svensson och Magnus Ramström
Målvakter är Filip Johansson (90,55%) och Christopher Lundin.
När man sammanfattar Nackas stats i Alltvåan ser vi att de äldre killarna, backen Daniel Enbacka (2+10p) och centern Philip Nilsson-Fornes (11+7p), har varit främsta poängplockare i sina lagdelar vilket troligen gett laget en bra stadga.
Bland forwards syns Biberg, Lukas Hilding, Schlyter och Lundahl uppe i poängligan men det är hela laget med den höga farten som gett framgångarna tror redaktionen. Man vann och förlorade i början av Alltvåan men ju längre serien fortsatte ju högre klev man på i tabellen och i sista omgången knep man förstaplatsen, detta efter åtta raka segrar!

Nilsson-Fornes

……………………………………………

ÅKER
Tränare:
Tobbe Karlsson och Rikard Rydén
Målvakterna Jesper Boklund (93,37%) och Lukas Klarström (92,07%) är kanske de bästa i denna serie? Man delar broderligt på målvaktsspaden och man släppte också in minst antal mål i Alltvåan.
Åker höll sig i toppen av serien hela tiden och med backar som bröderna Näslund och andra stora stabila killar i försvaret så har det varit vissa svårigheter för övriga lag att ta sig fram till avslutsmöjligheter.
Framåt har Åker en hel räcka av duktiga forwards som Routsaari (16+12p), bröderna Warging, Sundqvist och Milhouse. Den lettiske Linards Mazurs-Mago är synnerligen nyttig och blir ett av de vassaste vapnen för Åker, tror redaktionen.

Mazurs-Mago

……………………………………..

TUMBA
Tränare:
Ulf Rådbjer med sportchefen Lelle Haag.
Laget med den hetaste coachen och kanske den hetaste truppen vilket kan ha kostat dem seriesegern? 397 utvisningsminuter låter iallafall en smula för mycket. Man har samtidigt de målfarligaste forwardsen med Dennis Strand (19 mål) och Charlie Lindeman (16 mål) och ett härligt snurr på laget i anfallszonen.
Killar som Skogström, Eriksson och Tikka kommer garanterat skapa oreda i alla lag man möter, även de från Hockeyettan.
Man har också de största målvakterna i Forsberg (91,31%) och Rådbjer (89,50%) vilka båda är ca två meter långa, inte lätta att överlista.
Man har bra backar i bl.a Alm-Troberg och Steiner men Bärzén har lämnat laget vilket kan betyda en aning huvudbry för lagledningen?
Laget låg i toppen av serien under lång tid men tappade ned till tredjeplats där man blev kvar.

Strand

………………………………………..

JÄRFÄLLA
Tränare:
Thomas Ahlperby och Thom Eklund.
Målvakter Adam Johansson (89,15%) och Elis Hellmark (87,50%) där Johansson är uttalad förstemålvakt. En mycket bra målvakt som trots allt behöver hjälp av sitt försvar vilket har varit lagets akilleshäl, hittills. Man kvalificerade sig för Kvalserien genom en PlayOff-serie mot SPAIF där man vann med 2-1 i matcher.
Man har två spetsar i laget, forwarden Adrian Sjöqvist (14+18p) och backen Marcus Green (7+17p) där Green tyvärr är handskadad, oklart när han kan spela igen.
Man har också några avhopp i truppen men man har vassa forwards i Brokvist, Backman och Berg samt nye backen Strömgren som skjuter väldigt hårt!
Järfälla får se sig själva som underdogs men då man knappast har någon press på sig så kanske man kan spela mer avslappnat och ställa till det för vilket lag man än möter!

Green

FÖRSTA OMGÅNGEN 8 mars

Järfälla-Hammarby
Nacka-Tumba
Hanviken-Åker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.