KVALSERIEN – vad ska vi tro?

Jaha, nu jäklar blir det åka av! Wings och Nacka  blir tvungna att kämpa mot H2-lag som inte vill annat än att jäklas och ställa till det för de två lagen som haft en ganska arbetsam säsong med många analyser varför inte framgångarna har kommit.
Nacka började bra med fick det allt tyngre i Vårserien och till slut bytte man tränare. Det påverkade väl inte resultaten så mycket eftersom problemet tydligen låg i för liten träningsdos under säsongen(?).
Wings tränare Björn Lidström har varit konsekvent att analysera sina matcher, direkt efter slutsignalen ut på Facebook, vilket vi tycker är riktigt starkt. Det har sannerligen krävts ett bra psyke till det. Laget hade kantboll mot Hanviken om kvalplatsen men klarade inte av att vinna mot Sollentuna i sista matchen..

Linden har fått kämpa väldigt med skador och sjukdomar, likväl som många andra, men stod som seriesegrare när röken väl lagt sig. Trånkan och Segeltorp är kanske lika bra, i princip, så hur dessa segerrika H2-lag kommer att reagera på H1-lag med mindre goda serieresultat blir väldigt spännande…vi tror att det blir helt jämna matcher..

Värmdö då? Mm, vi ser nog dem som lärlingar i den här serien men kommer troligen plocka poäng av vilken som helst av motståndarna men…vi kan inte räkna med att det fartfyllda gänget från Gustavsberg ska ha en jämn hög nivå och vinna fler matcher än man förlorar. Men vem tusan vet?? Det kanske blir ett lag vi inte räknar med som ståtar högst, ovanför det dragna strecket, när alla matcher är spelade den 4 april!

Vad kan vi säga om var och ett av lagen? Vad kännetecknar dem?

 

LINDEN: Jag tror Linden är bäst förberedda av H2-lagen till att ta steget upp till Hockeyettan…man är inte överlägsna sportsligt men om vi jämför organisationerna så tror vi att Eskilstuna har en storlek och ambition samt en utåtriktad verksamhet som en del av de andra här under inte ens vet vad det är..förlåt mina hårda ord men hur många år ska gå innan man tar krafttag?

NACKA: Klubben kan hockey, inget snack, på alla nivåer men…det hackar i skivan och man får inte till det fullt ut. En ishall som är svår att älska och kommunikationen ut till oss vetgiriga hockeynördar är dålig, helt enkelt. Det krävs litet mer pengar, som hos många andra, för att fler steg ska kunna tas upp mot att vara ett stabilt Hockeyettanlag. Vi vet inte om Nacka grejar detta…det kan bli att få ta omtag, igen, och ta fart från div 2..vi får se. De är inte några favoriter på något sätt.

SEGELTORP: Får respekt av övriga lag då det är rutinerade killar som kan hockey och som inte hetsar upp sig när det tar emot. Frågan är hur laget kommer agera i kvalet, de flesta spelarna har nog ingen våt dröm om att gå upp till H1 och vara tvungna att träna, spela och vara hemifrån mer än under denna säsong (?). Hockeytvåan är en bra tillvaro för den här kategorin killar så…har laget motivation att offra tänder och ledband för att vinna serien? Troligen kan man ändå vinna..man har rutinen och skillsen.

TRÅNGSUND: Ett lag som verkar trivas i skuggan av alla andra..Man spelar bra hockey och tillskotten från Haninge gjorde laget gott. En spelare som Muhammed Kücukyildiz har farit runt med sin smärta kroppsbyggnad och varit hur bra som helst.Han har hittills gjort 22+31=53p för Trånkan…vi får väl se om han får några feta erbjudanden till våren..
Men som sagt, vad kan Trånkan ha för plan för sin seniorverksamhet tro? Helt osynliga med information till hockeypubliken och väldigt få åskådare då naturligtvis. Tråkigt som fan när det finns så många bra spelare som borde få synas.

WINGS: Här har vi ett lag som INTE vill spela i H2 nästa säsong. Här talar vi om att det kommer offras kroppsdelar för att vinna serien. Frågan är bara om det mentala hänger med…man har fått väldigt mycket stryk och vem blir psykiskt stark av det? Wings har en bra organisation och ”känns” som en Hockeyettanklubb men.. hur har egentligen det sportsliga hanterats? Laget har ju inte presterat alls som man utlovat!!

Sen måste vi ju ta ett par ord om Brendl….eh, vad var det där egentligen frågan om? Han kom, sköt som fan men..sen då? Wings klarade inte kvalstrecket och…nu har han åkt hem..??? Inte ens som Läktarexpert förstår jag projektet. Hoppas bli uppdaterad inom kort.

VÄRMDÖ: Laget har momentum och väldigt entusiastiska ledare och spelare. Man har en långsiktig plan att ta sig tillbaka till H1 men den är inte uttalad att det ska ske den här säsongen. Om vi får tro något så tror vi att man gör vad man kan för att ställa till det för övriga i serien men om man inte vinner så ser man det som träning inför mer uttalade mål, framöver. Kul att klubben gör så mycket för publiken med storbildsfilmer, bomber och rök!!

 Blir det Segeltorps rutinerade killar som vinner Kvalserien?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.