Har tränarna svaren?

Vi ställde Kvalseriens tränare mot väggen och så här svarade de:

1. Känner du att laget ärordentligt förberett inför uppgiften? Bra och mindre bra?

 

Emil Fürsten, Trånkan: -Tycker vi är redo, haft en körig vecka med sjukdom som gått runt. Men vi hade en riktigt bra träning idag, så vi känns redo.

Björn Lidström, Wings: -Vi känner oss väl förberedda inför den kommande kvalserien.

Gustav Länn, Linden: – Känner oss bättre förberedda än när vi gick in i kvalet för ett år sen. Större trupp, mer erfarenhet och att vi hela säsongen planerat för att spela de här matcherna.

   

Johan Sörman, Värmdö: Ja vi är så redo som man kan vara. Ska bli väldigt kul att få tävla mot 5 bra lag. Vi är det lag som som har haft kortast uppehåll av alla lagen inför den här serien. Och det kan ju både ses som positivt och negativt, men i vårt fall väljer jag att se det som positivt, vi mår som bäst när vi får hålla igång och spela matcher.

  

Mankan Jansson, Nacka: -Vi är redo för kvalserien

Mikael Österblom, Segeltorp: –Vi har förberett så bra man kan  göra på denna nivå. Vi har inte ändrat nåt på träningsupplägget.  Vi har fortsatt ha träningsfritt på helger.

 

2. Skadeläget?  

Emil Fürsten, Trånkan:  -Två skadade som vi ännu inte vet status kring, en problem med ryggen och en handskada på dagens träning. Annars ser det ljust ut.

Björn Lidström, Wings: -Inga.

Gustav Länn, Linden: Tre man borta med skador, men 25 utespelare och 3 målvakter. Proppfullt i både omklädningsrum och på isträningar vilket ger nya, positiva, utmaningar.

Johan Sörman, Värmdö: -Alla är tillgängliga för spel.

Mankan Jansson, Nacka: -Vi har 4-5 spelare borta.

Mikael Österblom, Segeltorp: –Inget jag går ut med. Fokuserar på dom som är tillgängliga.

 

3. Hur viktigt är det att gå upp i H1 för er? 

Emil Fürsten, Trånkan: -Självklart hade det hade betytt mycket. Men vi hade som målsättning att ta ytterligare steg från förra säsongen och det har vi lyckats med. Nu är vi i kvalserien och ska göra allt vi kan för att få så många poäng som möjligt.

Björn Lidström, Wings: -Då Wings har spelat i Hockeyettan och är ett etablerat lag där så är det så klart viktigt att få fortsätta spela på samma nivå nästa år.

Gustav Länn, Linden: -Det är klart det är viktigt och vår målsättning sedan första träffen. För 10-15 år sedan när föreningen var tävlingsmässig på ettannivå så var medvetandet och intresset för hockey i Eskilstuna större – vilket har potential att ge större konsekvenser än bara för A-laget. Det vore väl fantastiskt om lite framgång och lokalt medialt utrymme kunde få någon mer kille och tjej att spela landhockey på skolgården & någon mer som diskuterar powerplayformationer på fikarasten på jobbet.

Johan Sörman, Värmdö: -För alla spelare och ledare inne i omklädningsrummet är det jätteviktigt, det är väl det man spelar för. Men för föreningen är det inte lika viktigt att det blir i år. Ambition på sikt är att ha ett a-lag i Hockeyettan.

Mankan Jansson, Nacka: -Väldigt viktigt för föreningen.

Mikael Österblom, Segeltorp: –Alla som är med i kvalserien har nog som mål att komma topp 2.  Målet föreningen har är att bli en stabil div 2 förening, så det är inte viktigt att vi måste gå upp i år.

 

4. Hur tippar du första omgången, 1×2?

Emil Fürsten, Trånkan:   Wings-Trå Spiktvåa  Nac-Vär 1.  Lin-Seg X.

Björn Lidström, Wings: –Vi fokuserar bara på våra uppgift och därför får jag låta andra spekulera i kommande resultat.

Gustav Länn, Linden:  –Har mest koll på hur väl de andra lagen passar oss eller inte, och dokumenterat kass på att förutspå hur de andras stilar passar varandra.

Johan Sörman, Värmdö: -Wings-Trångsund X,  Nacka-Värmdö 2,  Linden-Segeltorp 1

Mankan Jansson, Nacka: Wings-Trångsund 1,  Nacka-Värmdö 1,  Linden-Segeltorp 1

Mikael Österblom, Segeltorp: –Har inte hunnit tänka så mycket på dom andra lagen. Har haft fullt fokus på vårt eget lag. Men Wings borde vara lite favoriter för att dom kommer från ettan. Men jag tror många lag kommer bli överraskade av Trångsunds fart och driv.
Nacka – Värmdö borde bara en klar etta. Men i ett derby kan mycket hända.
Sen vore det tjänstefel om jag inte trodde på vinst för oss mot Linden. Men det är dom som har all press på sig. De har ju en uttalad målsättning att de ska gå upp i år.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.