Kvalseriens första omgång!

Ja, första omgången är spelad och det blev segrar för Hockeyettanlagen och en jämn match i Nacka Ishall!

Nåt som förstörde kvällen för Åker var att man fick lämna fyra man i omklädningsrummet!!
Tydligen måste man omregistrera ”nya” spelare i denna nya serie vilket man inte gjort i Åker och då får man inte fram dem i OVR-systemet till match. Domare Lindgren gav Åker chansen att fixa problemet fram till kl. 19.03 (skall vara klart en kvart innan match) men det fungerade inte.
Routsaari, Kim Näslund, William Warging och Lundemo fick således bara värma upp och sedan duscha, väldigt bittert.
Att sedan Åker ändå kunde ta ledningen med 1-0 och senare 2-1 var väldigt bra gjort och den stora anledningen till det var Linards Mago. Han gjorde alla tre målen för Åker och det var klassmål, alla tre!
Hanviken fick äntligen bra utdelning för sitt slit och man kan nog ana att många var lättade efter matchen.

Mikael Erdtman, Hanviken: -Skönt att börja med en seger, rätt spelare gör mål och vi startar bra i PP med, 3 mål i den spelformen. PK var stabilt och vi nollade Åkers där. Två underlägen som vi vänder i andra perioden tyder på bra tålamod och moral. Matchen var slut efter två perioder då Åkers kroknade och vi bevakade ledningen. Kan tycka att två av Åkers mål kommer till för lättvindigt så där måste vi bli avsevärt bättre. Skönt att allt är igång, 9 matcher kvar!

Rikard Ryden, Åker: -Ja det är rent utsagt bedrövligt med registreringen. Det är något som inte får ske. Det till trots så samlar vi ihop oss och jag tycker ändå vi håller ställningarna helt okej. Vi visste att de skulle komma ut med full fart. Vi krigar på bra med kort om folk och tar ledningen två gånger om. Tyvärr så får de utdelning på sina avslut direkt efter vårt 2-1 mål. Hade vi hållt det tror jag vi kunnat vinna matchen. Men nya tag på onsdag mitt Hammarby hemma

Thomas Ahlperby, Järfälla: -Jag är inte helt missnöjd med vår match. Väldigt roligt att få spela i ett högre tempo vilket till slut gynnar Hammarby och ger dem en rättvis seger. Deras sista mål var onödigt men annars tycker jag att vi står upp bra.

Björn Josdal, lagl., Hammarby: -Vi fick ett kvitto på vart vi står då det har varit det största frågetecknet. Det var lite rostigt efter att bara ha tränat i 2,5 veckor. Tycker vi gav svar på tal efter deras mål och bara trummade på matchen igenom utan att förta oss på något sätt. Det finns självklart saker att slipa vilket vi kommer att göra. Men det här var ju även nya tränarna Jonas och Tottes första match med killarna så det kommer bara att bli bättre.

Kjell Svensson, Nacka: -Jämn bra match som avgjordes på små marginaler. Vi hade bra chanser att stänga matchen tidigt men Tumba var starka och såg till att jaga ikapp mot slutet. Vi siktar framåt och laddar om mot Järfälla på onsdag!

Uffe Rådbjer, Tumba: -En match som vi ägde i första perioden tills vi drog på oss 2 utv. vilka resulterade i 2-0 Nacka. Vi jobbade oss tillbaka och fick resultat med ett mål. Ställningskrig som gjorde att vi bjöd tillbaka Nacka men idag var vi disciplinerade och starka så vi kunde göra både 2: an och kvittera till 3-3. 
I OT. tog det endast 12 sek. då Emil Tikka tog pucken från backen kom för och satte 4-3. 
Nya tag på onsdag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.