Göta slog Sollentuna..igen!

Mm, Sollentuna hade ingen bra kväll på Sollentunavallen när Göta åter kunde vinna mot dem.
Sollentuna spelade krampaktigt i två perioder medan Göta spelade sådär som tränarna säger ibland ”-Gå ut och ha roligt på isen!”
Ingen press, inga större krav men troligen en vilja att visa att man kunde spela ett vinnande spel!
Sollentuna kom ut i tredje perioden med helt rätt inställning och kunde kvittera till slut men..Göta hade fler överraskningar att bjuda på, man gjorde både 3-4 och sen 3-5 i tom bur.

Förlusten för Sollentuna kan ha varit spiken i kistan gällande en uppflyttning till Hockeyettan för dem men..osvuret är bäst. Hockey är så underhållande och väldigt mentalt styrt så när bisittare Micke Erdtman förklarar scenarion om vad som kan hända tack vare mental inställning..och det händer framför oss…ja då är det ännu mer roligt och spännande.

———

Järfälla fick duktigt med pisk i Övik vilket kanske inte är så konstigt…även om vi nog hade trott på ett jämnare resultat.

Greg Lindqvist, Sollentuna:
Vi har absolut chanser för att vinna den här matchen redan i första perioden men vi gör för få mål på alla chanser helt enkelt. Sen bjuder vi Göta på lägen som de är mycket effektiva på att exekvera.
Vi kommer ju ändå tillbaka riktigt starkt i tredje perioden och kvitterar men Göta tar åter tillvara på en bjudning och tar alla poäng.
Jag är ansvarig för laget och tar på mig skulden för om vi inte kan ta en plats till Hockeyettan, vi ska iallafall göra allt för att avsluta den här serien på bästa sätt!

Pontus Palmborg, tre kassar..tre poäng till laget.

Wigge Wigren, Yellow Wings:
Kvällens matcher hade ett oväntat utfall i och med att Sollentuna tappade alla tre poäng mot Göta Traneberg. Det innebär att Haninges chans att komma tvåa ökade avsevärt. Argumentet är att Haninges tre kvarvarande matcher spelas mot lag som själva är inblandade i kampen om plats två. Varje match som Haninge spelar är sexpoängsmatcher i och med att vi tar poäng direkt av dessa lag. Det blir dubbelsteg. Enligt mina beräkningar hamnar Örnsköldsvik och Haninge på samma poäng om Haninge tar alla de nio poäng som det är kvar att spela om. Det kan bli målskillnad som avgör.

Urban Omark, Övik:
Borde inte gnälla när man vinner med 8-0 men…vi spelar för svårt och vill spela vackert istället för att vara så effektiva som möjligt. Vi har väldigt mycket puck och borde kunna ta många fler avslut om man ska vara självkritisk.
Kan inte ta ut någon som var bättre än någon annan utan det var hela laget som ordnade segern idag, vi var bättre än Järfälla. Sen funderar man ju på upplägget av kvalserien..borde det inte vara PlayOut här också egentligen? Nu får tex Järfälla åka 120 mil buss för en match som inte betyder nåt för dem!! Vi själva får massiva kostnader i det här kvalet då vi som enda norrlandslag ska åka till Stockholm titt som tätt, nej det här borde göras om!

Thomas Ahlperby, Järfälla:
Vi hade faktiskt fina chanser i första perioden men är inte tillräckligt kliniska för att ta var på chanserna. När siffrorna börjar dra iväg så sjönk också kamplusten för oss…nej, vi måste skärpa oss inför returen på söndag och visa vad vi egentligen kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.