Nystart i nya serier!

Det är dags att gå in i de nya serierna där det ska sållas ut vilka lag som ska få kvala uppåt och även vilka som får kvala nedåt och även vilka som åker ned i Hockeytrean.

Vi har för avsikt att fortsätta sända matcher live på www.sematchen.se där alla klubbar i Östra kommer få möjlighet att sända själva framöver, mycket lättanvänt och dessutom gratis för användare och tittare.

ALLTVÅANS FÖRSTA OMGÅNG

Alltvåan ser knallhård ut, främst med Sollentuna, Järfälla, Nacka och Haninge men vid den här tiden på säsongen så
börjar de flesta lagen hitta sina positioner och lagdelarna är ganska fasta. Vi ska alltså inte underskatta Flempan, Tumba, Göta och Lidingö.

Alltvåan spelas i dubbelmöten, totalt 14 omgångar.

FORTSÄTTNINGSSERIE A

Det beslutades att istället för en ihopslagen Fortsättningsserie så blev det två serier med fem lag i A och sex lag i serie B.

Det ska spelas trippelmöten, 12 omgångar i serie A medan serie B spelar 15 omgångar.

Vi tror att serie blir helt vidöppen där de fem lagen ses som ganska jämna, ja tom Rimbo som visat kanonform på slutet..när man väl fått tillbaka tillräckligt med spelare i truppen.

Förutom Rimbo ska Spånga, Viggan, Iron och Tierp kämpa om att slippa bli degraderade eller hamna i ett hemskt kval.

FORTSÄTTNINGSSERIE B

I denna serie var den stora överraskningen Värmdö som tog 25 poäng i grundserien och hamnade på en fin femteplats.
Trånkan hade det jobbigt trots att man spelade ganska bra och ett antal förluster med knapp marginal är frustrerande. Laget blev jumbo och även Nynäshamn har haft för få vinster för att man ska kunna godkänna grundseriespelet.
Vi får se nu vilka lag som kan hitta en bättre form och utmana om att få gå till PlayOff vilket är förstapriset i denna serie.
Åker, Hammarby och Sudret blir likväl som övriga spännande att se framöver och vi hoppas och tror att alla kommer att höja sig då allvaret blir mer tydligt ju längre serien framskrider.

VAD SÄGER TRÄNARNA?
(vi fyller på kommentarerna vartefter de kommer in..)

JÄRFÄLLA, Thomas Ahlperby:
Vi är nöjda med att nått det första målet att gå till Alltvåan. Tycker inte att vi hållit en jämn nivå, men av någon anledning så har vi ändå lyckats vinna matcherna. Vi gör ingen bra avslutning med två raka förluster så vi är riktigt taggade på att komma igång igen.

SOLLENTUNA, Greg Lindqvist:
Vi hade som delmål att nå alltvåan och det gjorde vi fastän vi har kanske det yngsta laget i div2. Drygt 20 år medelålder , vi har spelat lite upp och ner delar av matcher mycket bra sedan har vi dalat, men med ett så ungt lag är det ganska väntat. Som helhet en ganska ok grundserie, alltvåan kommer bli mycket hård tror att alla lagen har chans på den åtråvärda 1 platsen, men klara favoriter på förhand måste väl vara nacka som gått som en ångvält genom södra serien, hoppas att vi nu får bra matcher med så hög kvalitet som vi kan ha i div 2 , vi skall göra allt för att sätta prägel på serien hoppas jag merry Christmas 🎄

FLEMINGSBERG, Daniel Despotovic:
Vårt mål var att gå till alltvåan Spelet har väl varit upp och ner i GS men ändå mer bra än dåligt… I Alltvåan behöver vi slipa på detaljer för att vara farliga och utmana på riktigt Målet är att komma Top 6 vilket ja tror att vi kan.

LIDINGÖ, Martin Pilö:
Roliga och ofta täta matcher för våran del. Tycker det har varit bra kvalité på samtliga lag i vår serie. Vi har haft problem att förvalta våra målchanser i flera matcher och där hoppas jag att vi kan bli mer effektiva. Hade gärna sett en sammanslagning av fortsättningsserierna då det inte känns sportsligt rättvist med den nuvarande lösningen. Alla har ju förvisso fått rösta så inte så mycket mer att säga om det. Lidingö ser fram emot Alltvåan och hoppas kunna gå in och skrälla till sig lite trepoängare här och var. Att få kröna säsongen med Play off matcher vore otroligt kul!

TUMBA, Andreas Norstedt:
Har i stort sett ett nytt och väldigt ungt lag, så det är mycket energi som ska kanaliseras rätt. Vi klarade av målsättningen att ta oss till alltvåan vilket vi är väldigt nöjda med. Nu blir det nya målsättningar och det ska vara att få spela om platserna uppåt. Det är en del detaljer i olika lagdelar som behöver jobbas med men det kommer. Med ett ungt lag så tror jag tålamod är något som alla behöver jobba med. Gs är jag nöjd med förutom någon match som vi borde vunnit. Ska bli kul när det drar igång. Ses i hallarna

HANINGE,Ludde Zettervall:
Vi är nöjda med att ha vunnit 17 av 18 matcher i första serien. Men siktar högre än så. Vi är dock ödmjuka och tar match för match och sedan så får vi se hur långt det räcker. Nu kommer matcherna bli bättre och då förhoppningsvis också domarnivån. Ha det bäst!

GÖTA, Jörgen Hägg:

NACKA, Kjelle Svensson:

……………

SPÅNGA, Niklas Lundqvist:

IRON: Robert Press:

TIERP, Stefan Andersson:

VIGGAN, Thomas Ekfeldt:

RIMBO, Mattias Valente:

………….

ÅKER, Mikael Eriksson:
Vi har under grundserien varit alldeles för ojämna, när vi spelat bra har det varit hög nivå medan det i andra änden varit alldeles för låg nivå. Med många nya spelare har det varit svårt att hitta rätt. Vi har två bra målvakter som ger oss chansen att ta poäng i nästan alla matcher. Gruppen känns bra och känslan är att vi är på rätt väg. Fortsättningsserien är tuff, få matcher och viktigt med bra resultat och poäng in på kontot så ofta som möjligt. Vi har den största respekt för motståndet och pressen i denna korta serie.

SUDRET, Johan Sjöquist:
Vi är ju inne i en ganska omfattande generations växling, har föryngrat truppen rejjält det är inget man gör över en natt men kommer ge resultat över tid och vi är på riktigt god väg. Med det sagt… tycker jag ändå att vi borde tagit ett gäng poäng till i grundserien. Vi har varit för ineffektiva och släppt till för mycket bakåt, så enkelt är det. Vi har jobbat hårt på dessa detaljer och jag är övertygad att vi hittat en del bra lösningar på detta. Nu ser vi fram emot forts.serien, truppen känns väldigt vältränad och redo!
Vi jobbar på att ta in spets framåt, vi får se…..

HAMMARBY, Stefan Gustavsson:

TRÅNKAN: Per Sjöberg:

VÄRMDÖ, Pelle Nilsson:

NYNÄSHAMN, Robert Spath:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.