Allt viktigare matcher!

På tisdagen spelas nya matcher och matcherna i Alltvåan har ju karaktären av bara positiva matcher. Inget lag behöver bekymra sig för att åka ur Hockeytvåan utan det är full fokus på att göra bra insatser och vinna så pass mycket att man får en lång säsong att deltaga i.

Av de åtta lagen får sju spela vidare efter att Alltvåan är färdigspelad, det åttonde laget får packa ihop grejerna och ta litet ledigt innan försäsongsträningen tar vid.
Det lag som vinner Alltvåan går direkt till Kvalserien där ett lag från Hockeyettan och tre lag från Hockeytvåan kommer göra upp om en plats till Hockeyettan.
Man kanske ska höja ett varningens finger för att detta förfarande kan komma att ändras då det faktiskt saknas ett Hockeyettanlag till en Kvalserie!! Vi väntar på info i denna fråga.

I Fortsättningsserierna är det desto mer nervöst men det är inte ens samma regler som gäller i A och B!!
Det är ju bara fem lag i Forts A och reglerna säger att det sjätte(!) laget hamnar i Hockeytrean nästa säsong!
Alltså, lag sex i Forts B åker ned i Hockeytrean.
Efter PlayOff-spel så spelas en kvalserie med sex lag som är färdigspelad 31 mars, och ettan och tvåan får spela i Hockeytvåan nästa säsong!!

ALLTVÅAN

Riktigt roligt att serien är så oviss att tippa nu. De tre lagen i topp, Nacka, Haninge och Sollentuna har fått stryka på foten alla tre men visst beror alla deras inspelade poäng på att de är litet bättre än övriga…hittills. Flempan och Göta har gjort bra insatser på sistone så vi håller ett extra öga på dem. Tumba behöver några vinster för att inte bli akterseglade på sista plats och derbyt mot Flempan blir väldigt kul att skåda.

Bästa bilden (?) på Hampus Lundell, målvakten i Sollentuna med 95,17 i räddningsprocent!!! Bäst i Alltvåan.

FORTS A

Tierp har inte förlorat än i Forts A och gör en riktigt bra serie så här långt. Spånga har bra kapacitet och kanske kan förstöra raden av segrar för Tierp på tisdagskvällen. Spånga har några rutinerade killar och en ambitiös tränare så…kan det blir seger?

Viggan har haft litet speluppehåll pga sjukdom i andra lag och de lär vara spelsugna värre nu.
Rimbo får stryk hela tiden men gör ändå bra insatser så man undrar när deras första seger kommer?

FORTS B

Åker mot Hammarby går inte att tippa, båda lagen blandar sina insatser rätt vilt om vi ska vara ärliga…Åker ser starka ut just nu ändå, med tanke på den fina vinsten över serieledarna Värmdö.

Trånkan och Nynäs är inte heller de jämnaste vi sett och just Nynäs behöver få litet stabilitet…just nu är det för många förluster. Trånkan får ses med litet fördel just nu.

……………….

Detta kom precis på nätet:

Ny spelordning kvalserier till hockeyettan 2023/2024

Kvalserier till Hockeyettan 2023/2024

Då Kiruna AIF dragit sig ur Hockeyettan 22/23 så saknas ett lag från Hockeyettan till kommande kvalserier.

De tre hockeyettanlagen som kvalificerar sig för negativt kval kommer att placeras i den regions kvalserie som laget tillhör geografiskt. 

Skulle två lag från samma region kvalificera sig för negativt kval så kommer ett lag flyttas till närliggande region. Denna flytt beslutas av Tävlingsutskottet om så blir fallet.

En regions kval blir därmed utan lag från hockeyettan och ersätter då denna plats med ett extra lag från hockeytvåan till sin kvalserie. 

Lag 1 från varje regions kvalserie är kvalificerad för Hockeyettan 23/24.

Lag 2-4 är kvalificerade för Hockeytvåan säsongen 23/24.


Svenska Ishockeyförbundets tävlingsutskott förbehåller sig rätten att placera in lagen i Hockeyettans grundserier 2023/2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.