PO-lagen klara – Spånga och Tierp vann

Stort Tack till följande Hockeynördar som stöttar East Coast Hockey:
Björn Josdal, Mr X, Fredrik Strandfeldt, Stefan Klang, Niklas Lundqvist, Per Orlebäck, Daniel Enbacka, Peter Andersson, Anders Wigren, Tony Boström!!!


Redaktionen var i Spånga Ishall för att se matchen mot Flempan och samtidigt visade mobilen matchen mellan Järfälla och Tierp. Tyckte Järfälla låg på mest hela tiden men Tierp försvarade sig väl och kontrade förtjänstfullt. Skottstatistiken visar tydligt att matchbilden var på detta sätt.


JÄRFÄLLA, Thomas Ahlperby:
-Tjena Pelle Sådan är idrotten. För det första klarar vi inte av att hantera Tierps destruktiva grephockey, vilket ofta ledde till att vi bjöd på för många mål. Idag är alla deras tre mål bjudningar. För det andra är vi inte tillräckligt effektiva när vi får våra chanser framför deras mål. För det tredje är jag grymt besviken att inte alla spelare är villiga att ge allt i alla situationer. Vi blockar alldeles för få skott, vinner för få närkamper. Bara att gratulera Tierp. Nattsvart nu men solen går upp i morgon och då börjar vi en ny resa mot division 1

TIERP, Stefan Andersson:
-Vi har verkligen satt det defensiva jobbet nu och med två riktigt bra målvakter.

Segersång i omklädningsrummet-rummet!


I Spånga Ishall var det mer än 200 åskådare och minst lika bra var det i Järfälla Ishall. Mycket trevligt.
Redaktionens intryck var tidigt att Flempan inte körde för fullt. Kanske var det taktik eller så var de litet slitna av hårt matchande.
Spånga gjorde ett antal snygga spelmål medan Flempan gjorde modellen ”Brunkarmål” vilka räknas lika mycket som snygga mål.
Idag var Spånga bättre men vilka spännande matchserier vi sett här!

SPÅNGA,Niklas Lundqvist:
-Väldigt skön seger och riktigt kul att vara vidare!
Likväl som igår så tycker jag vi är det bättre laget och gör oss förtjänta att avancera till play off 2.
Kul och jämn matchserie med mycket känslor mot ett Flemingsberg som gör det bra och svårt för oss över tre matcher. Ett tålamod i cyniska byten och matchen i röd yta får summera vår väg att vinna denna täta matchserie.
Vad betyder det där?
Dvs vi behöver inte jaga att hota eller skapa varje byte utan skapar bra byten där vi ges dom, vi kommer spela i alla tre zoner varje period och alla behöver chippa in och förstå sin roll och syfte i respektive spelsekvens.
Dvs en poängproducerande forward behöver också han spela ett bra försvarsspel om det krävs i sitt byte och att man axlar den uppgiften och kan känna sig nöjd med att ha gjort ett bra byte på isen i 35 sekunder utan puck när man kommer och byter. Du behöver inte toppa varje byte med ett 35 meter långt frilägespass för att göra fyra finter och pass till öppet mål för att ett byte ska vara ett bra byte.

Och matchen i röd yta menas med spelet framför respektive mål där vi räknar alla avslut som ”röda avslut” dvs farliga avslut.
Framåt vill vi slå oss in på insida och hitta styrning/returer och bakåt vill vi ta bort alla klubbor för detsamma och låta målvakten bara ta ett avslut.
På så sätt styra över att öka och minska avslut mot respektive för oss.

Vi njuter ikväll och laddar batterierna under måndagen för att börja ladda för play-off 2-träning på tisdag.

Musik: ”Bajen e bäst i stan!”

FLEMPAN, Daniel Despotovic:
Despo är ingen förlorare och han var mörk i blicken när redaktionen kom fram…med fel approach.
Ber om ursäkt för det!
Vi ska ta om det snacket om matchen och säsongen ….litet längre fram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.