Inför fredagshockey med Södra serien.

På fredagen spelar Södra serien sin första omgång i andra rundan, well, Värmdö  och Tumba står över i denna komplicerade modell av omgångar i Södra serien.

Vi frågade iallafall alla tränare om hur de ser på sina lag mm.

Frågor till Nynäshamn:Antar att ni känner att ni underpresterat så här långt och hur analyserar du det? Finns det ändå hopp om Alltvåan? Kan ni vända skutan nu? Spelare som visat rätt attityd så här långt? Vad tror du om matchen mot Segeltorp, vilken typ av game plan kör ni mot dem?
Daniel Svensson, Nynäs: -Vårat mål att nå alltvåan står kvar!!!
Våra första 7 matcher har vi haft ”otur” eller är det otur när man förlorar med uddamålet flera gånger?
Nä vi tror inte det!! Vi har samlat ihop laget och konstaterat att vi kanske inte gjort jobbet varje dag både träning och match. Vi har stundtals spelat grymt bra hockey men inte gjort jobbet hela matcherna.
Vi har nu haft ett uppehåll på 10 dagar där vi har tränat grymt bra och vi hoppas att det ska synas i spelet också. Vi har 7 matcher och målet är att när dom 7 matcherna är spelade ska vi +statistik mot alla lag, och har vi det så hoppas vi att vi tar ett högt kliv i tabellen.
…………………………
Frågor till Linden: Hur ser du på att Linden ligger femma med ”bara” två trepoängare? Vad tror du om andra rundan, blir det Alltvåan? ..och kommande match mot Flempan, har ni fler spelare till match än sist? Blir det samma go som mot Värmdö?

Gustav Länn, Linden: -Om man summerar det till fyra vinster och tre förluster, så är det bara två poäng mindre än vad vi hade vid samma tidpunkt förra säsongen. Det får vi se det som godkänt med tanke på de förutsättningar vi haft med många på skadelistan under första delen av seriespelet. Att gå igenom motgångar som vi haft behöver inte bara vara dåligt, ibland är det då man börjar inse vad som krävs och även uppskatta varandras insatser både offensivt och defensivt.
Mot Flemingsberg kommer vi mönstra 13 Forwards, 7 Backar och 2 Målvakter. Så trots att vi fortsatt har 6 spelare som inte kan vara med i truppen denna match så ser förutsättningarna bättre ut än mot Värmdö förra fredagen. Även om vi gick segrande ur overtime i första omgången är det nog många som känner sig laddade inför att revanschera sig för den prestationen.
……………………………………….

Frågor till Segeltorp: Hur ser du på er prestation så här långt? Kampen om Alltvåaplatserna blir stenhård, kan ni behålla den framöver tro? ..och hur  ser den planen ut? Spelare som visat ansvar för laget? Nästa match mot ett Nynäs som inte motsvarat förväntningarna, hur förbereder du/ni er?

Mikael Österblom, Segeltorp: –Tycker att vi ligger ungefär där vi förtjänar. Vi kanske skulle ha  haft nån poäng till.  Men en serie tabell ljuger aldrig. Vet att vi låg efter dom andra lagen med tränings mängd. Så hoppas att vi ska ta lite mera poäng i den andra rundan. Det känns i nuläget att vi är fem lag som slåss om tre platser i alltvåan. Tumba känns klara och har vart stabila hela tiden.  Jag tror vi har stora chanser att komma topp fyra.
Om jag ska ta ut några spelare som sticker ut måste jag säga våra målvakter som har sett till att vi har haft chans att ta poäng varje match.
Om Nynäshamn tycker jag att dom var än av dom bättre lagen vi har mött. Tycker det är konstigt att dom inte har tagit mera poäng. Men dom har väl som många andra lag i tvåan haft mycket folk borta.
…………………………………………….

Frågor till Trångsund: -Hur ser du på er placering i förhållande till hur spelet har fungerat? Kan ni öka farten, bli bättre, inför Alltvåan? Vilka spelare tycker du har visat stort ansvar i gruppen? Hur ser du på matchen mot jumbon Åker? Vet du att de fått ny tränare?

Emil Fürsten, Trånkan: -Tycker att vi blandat och gett under första halvan, men visat en stark karaktär i gruppen och vunnit matcher där vi inte spelat så bra. Men vi har ett väldigt skillat lag så om vi får upp arbetskapaciteten en aning så att vi blir mer jämna kommer vi bli att räkna med. Tycker många i laget tar stort ansvar, både på och utanför isen. Vilket är positivt. Jag tror matchen mot Åker kommer bli tuff. Såg att de gjort en rockad på tränarsidan och att man kan få positiv energi av ett tränarbyte så det kommer att krävas att vi tar ödmjukt på uppgiften.
…………………………………………….

Frågor till Värmdö: -Jag antar att er position i tabellen inte är den tänkta och undrar hur Alltvåaplanen ser ut?  Vad är plus och minus hos laget, tycker du? Några spelare som visat rätt attityd än?
Christoffer Fröling, Värmdö:
-Vi har i gruppen varit tydliga med att vi inte ska bli stressade eller besvikna om vi skulle missa Alltvåan-platsen. I sådana fall ska vi göra vårt yttersta att nå kvalet bakvägen via playoff. Däremot är Alltvåan vårt första mål i en förhoppningsvis lång säsong. 

Vi har i ett par matcher tullat på disciplinen i våra grunder vilket gjort att vi har fallit igenom i delar av matcherna. Vi har även satt oss själva i problem genom onödiga  utvisningar vilket i sin tur har skapat ett frustrerat bås. Detta har skapat ett spel där vi mer jobbat individuellt istället för att den individuella insatsen ska stärka laget mot vårt gemensamma mål – att vinna matcher.
Generellt sätt kan alla våra spelare höja sig. Rent attitydsmässigt är det många som vill vilket märks i vår dialog och diskussion med spelarna. De vill bidra vilket är positivt och inspirerande.
Vår off-ice träning har varit ruggigt bra. Vi har fys varje pass och där har alla visat en enorm vilja och hängivenhet. 
Vår uppgift är att nu föra över det till isen och framförallt till våra matcher.
Vi ser alla fram emot tisdag och är riktigt taggade nu när serien vänder!
…………………………………………….

Frågor till Åker: Vi hälsar Niklas Flodin välkommen tillbaka till hockeyvärmen med dessa frågor:
-Ni är jumbo och du är helt ny som tränare, hur tänker du göra nu i början? Kan du säga nåt om truppen? Match imorgon mot topplaget Trånkan, finns det en bra game plan du kan avslöja redan nu?
Niklas Flodin, Åker: -Först och främst ska det bli väldigt roligt att köra igång igen, självklart har man saknat både träning och match. Det är klart att vi måste hitta ett sätt att vinna mer matcher.I början kommer mycket att handla om att lära känna varandra och hitta grunder som vi kan hålla oss till. 

När det gäller truppen så vet jag en del men långt ifrån allt.

Inför matchen imorgon kommer det självklart att finnas en gameplan. Trånkan är som sagt ett topplag så pressen borde väl ligga på dom:.
…………………………………………….
Frågor till Flemingsberg: -Är du förvånad att ni ligger på Alltvåaplats och tror du att ni kan behålla den platsen serien ut? Hur är truppens status jämfört med när ni startade? Hur ser det ut inför Lindenmatchen, de kommer antagligen jaga hårt för att ta sig över strecket, är din spelplan klar? Vill du nämna några spelare som tagit stort ansvar hos er?

Thomas Grahn, Flempan: -Vi är nöjda med att vi utvecklas hela tiden vi visste inte så mycket om dom andra lagen vi tar en match i taget  vi har tränat bra  o klara för linden matchen har lite små skavanker   våran 4 femma  är positiv överraskning
…………………………………………

Frågor till Rådbjer,Tumba: -Är du förvånad hur bra ni har spelat trots mindre bra försäsong? Hur glad är du som tränare över dessa framgångar och över att Rydell kom tillbaka? Nämn nån/några spelare som visat bra attityd så här långt?
(Frågorna togs över av Rydell eftersom Uffe inte svarade)
Conny Rydell, Tumba:
Hahaha jag svarar hellre på vad jag tycker om Uffe Rådbjer..som ledare! Han lever och andas hockey och går in 100% fokus på det han förtar sig. Han har vunnit SM guld som spelare och fått guldpipan 7 ggr som domare. Så han har nog siktet inställt som tränare högre upp. Tumba får vara glada så länge dom får behålla honom. Jag vill hjälpa honom med mina kunskaper och erfarenheter som tränare på högre nivå att utvecklas vidare. Jag tycker han är en kanonkille och gillar honom skarpt! Hans ledarskap med en positiv atmosfär mot killarna och mina detaljkunskaper gör att killarna växer och tycker det är kul att komma till ishallen och att dom utvecklas som hockeyspelare och att Tumba som lag blir bättre. Med det lag vi har nu är jag inte förvånad att vi vinner matcher!! Men det gäller att vara ödmjuka och titta framåt en match i taget Conny Rydell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.