Nu avgörs serierna!

Ja, på tisdagen är det dags för de sista avgörande matcherna i Alltvåan och Forts A medan Forts B avgörs först till helgen.

ALLTVÅAN

OK, vad ska vi då förvänta oss i Alltvåan? Tre lag har chansen till serieseger,
Nacka 30p
Sollentuna 28p
Haninge 28p
På tisdagskvällen möts Haninge och Nacka i en härlig tillställning i Länna Sport Arena och förra mötet vann Nacka med 5-2, i Nacka ishall. Det betyder inte så mycket nu utan det blir dagsformen som avgör, anser vi.
Haninge har en väldig bra trupp där man värvat bl.a Christian Olsson och Joakim Albertsson. från Hockeyettan. Trots en bra trupp och många segrar så har man tappat poäng här och där vilket gör att man inte vet hur sista matchen ska gå förrän vi ser hur laget agerar, under matchen.
Nacka har ganska identiska data fram till nu och känns som helt jämbördiga med Haninge. Nu har Nacka två poäng mer än Haninge och Sollentuna och tar man minst 2p på tisdagskvällen så håller man undan från Sollentuna även om de vinner över Göta!
Nå, att tippa Haninge-Nacka är svårt men om det blir oavgjort efter 60 min så blir nog inte så många helt förvånande.
Sollentuna har kanske det bästa utgångsläget när man möter Göta, som inte såg formstarka ut fredags. Medan Haninge och Nacka tampas om poängen så kan Sollentuna gå om de båda och vinna säsongens Alltvåa!! Nu har coach Lindqvist flera gånger uttalat tveksamhet att vinna serien eftersom det innebär en månadslångt uppehåll innan kvalserien drar igång,,,,men vi tror knappast att han utfärdar vinstförbud inför Götamatchen.

Spelare som har stor betydelse för sina lag hittar vi högst upp i poängligan där Sollentunas William Hedman och Nackas Philip Fornes sällan går poänglösa från matcherna. Haninge sprider ut sina poäng på fler händer och kanske är det bättre (?) med tanke på ev skador på poängkungar.

Kuriosa är att två spelare som lämnat Göta under säsongen, Pontus Palmborg (Nacka) och Adrian Sjöquist (Järfälla), verkligen fått fart på sina skridskor och målskytte vilket är kul att se men samtidigt har Göta spelat riktigt bra stundtals efter killarnas klubbyten så alla kan känna sig glada efter dessa rockader. Göta spelade i Kvalserien förra året och har chans till det i år igen.

Pontus Palmborg levererar poäng och får pris för det!

FORTS A

I Forts A är det sista matcherna på isdagen men positionerna är redan spikade där Tierp troligen gör en ”Haninge” genom att vinna alla matcher i serien. Haninge vann ju alla matcher i Forts B förra säsongen! Nu kan ju Rimbo förstöra den sviten men med bara en enda poäng på kontot känns det som att Tierp bör vinna den sista matchen också.
Spånga och Viggan avslutar säsongen redan nu vilket inte är så roligt. Många diskuterar om inte seriesystemet borde förändras radikalt för att få fler matcher för alla.
Iron och Rimbo får kvala vilket vi kollar upp ordentligt framöver.

FORTS B

I Forts B är det inte klart med positionerna, förutom sistaplatsen, Nynäshamn flyttas ned till Hockeytrean.
Övriga lags placeringar avgörs i veckan och en uppskjuten match mellan Sudret och Nynäs ska spelas på söndag den 19:e, på Gotland! Man frågar sig om den kanske ställs in om nu Värmdö vinner serien och Sudret inte riskerar kvalspel?? Vi får se..

One thought on “Nu avgörs serierna!”

  1. Fast nog är väl även plats 5 i Östra B Fortsättningsserie klar? Trånkan kan väl inte ta in 3 poäng och 30 baljor mot Bajen? Det känns ju helt orimligt faktiskt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.