H1 VÅRSERIEN – ”Death Row”

Ja, litet tillspetsat kallar jag serien för Death Row eftersom denna vårserie sällan gör någon glad. Upplägget att lagen som missade Allettan ska möta varandra IGEN två gånger känns inte så intressant. Det enda som hetsar upp oss en aning är att vinnaren får chansen till vidare spel med playoff i sikte.

Dagens premiäromgång var ändå litet tillspetsat där Wings ändrat i truppen och tagit in gamle storspelaren Pavel Brendl (!). Det har varit litet ståhej om detta de senaste dagarna och resultatet blev tre poäng i premiären av Death Row vilket Hammarby fick sota för. Gamle Wingstränaren Tommy Latva, som nu tränar Bajen, ringde och förklarade att hans lag inte var så bra idag medan Wings var klart bättre än i de tidigare mötena. Han var mäkta imponerad av Brendls slagskott men inte av hans övriga repertoar.

Wingsgreppet med värvningen av en gammal storspelare föranleder litet begrundan. Jag själv är inte motståndare till detta grepp om det leder till mer publik och en nytändning för ett lag som behöver poäng..och mer publik! Det finns förstås mängder av synpunkter runt detta och många tycker saker om vad han kan kosta och varför man inte lägger pengar på ett annorlunda sätt…visst visst, men vi får se i efterhand om styrelsen var kloka/dumdristiga eller få stå med blicken i backen senare i vår. Dagens publiksiffra var iallafall något högre än vanligt i Pinbackshallen och med trepoängaren kanske det kan bli några till i nästa hemmamatch??

Gripen tog också tre poäng och med ett vinnande spel i denna Death Row kanske man kan uträtta nåt överraskande framöver?
Vallentuna har pumpat på bra i sociala medier inför denna premiär och dagens tre pinnar måste kännas väldigt skönt för gruppen som haft litet interna stridigheter under uppehållet. Detta gör säkert gott för teamkänslan..

Hanviken spelar sin första match på onsdag, mot Nacka, och det hade varit roligt att se den matchen…kan bli ett smärre krig i ishallen som nu ryktas vara ett ämne för rivning(?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.