SILLY SEASON – so far

SK IRON: (Slutade åtta i Alltvåan)
Coach:
In:
Ut:

Vår kommentar: Man tog sig till Alltvåan vilket var bra gjort. Därefter funkade inte mycket alls och vad klubben vill och hur man planerar framöver kan man bara gissa sig till, det är svårt att hitta information.
………………………..

VIGGBYHOLM: (Slutade femma i Alltvåan)
Coach: Tim Johansson-Bräck, förlänger.
In: Fredrik Korduner (förlänger), Patrick Nordström (förlänger), Christoffer Tumba (förlänger),
Ut:

Vår kommentar: Viggan var roliga att se förra säsongen men var litet ojämna, speciellt när deras storstjärnor, Notan och Kotten, inte kunde spela. Spännande om man kan spetsa truppen litet till och komma närmare ett Kvalspelande.
………………………..

BÅLSTA:(kvalade sig kvar i Hockeytvåan)
Coach: Linus Lennerup, länk
In:
Ut:

Vår kommentar: Stort frågetecken för klubbens agerande förra säsongen. Man sparkade tränaren mitt under säsongen och tog in interna eldsjälar..det funkade inte för laget, på nåt vis. Det gick bara sämre och man hamnade i nedåtkval, där även där var darrigt ett tag. Hoppas att man kan ta tag i grundproblemen och kan stabilisera sig.
…………………..

JÄRFÄLLA: (Trea i Fortsättningsserien)
Coach: Christer Westerlund, förlänger.
In:
Ut:

Vår kommentar: Som rookie var man mycket nöjd med hur säsongen slutade. Vi tror att de frekventa lånen från Väsby och Vallentuna samt mot slutet även klasspelare från bl.a. Enköping hade en väldigt stor inverkan på säsongsresultatet men det är ju helt enligt reglerna även om en del gamla wannabe-journalister har svårt att köpa modellen.
…………………..

GÖTA: (Fyra i Alltvåan, förlorade Förkvalet till Kvalserien)
Coach: 
Erik Tessmar Forsgren ny, Gustav Claughton ny. Kenta Pettersson byter till…i Göta och Tommy Enroth blir coach i Huddinge J18
In:
Ut:
Conrad Herrström (Väsby), 

Coachkommentar:- Just nu kör vi på riktigt bra, fysträningen började redan 15 april och vi kör 5 dgr i veckan med i snitt 15 spelare på plats. Vi har verkligen en grupp som är villiga att bli bättre och lyfta laget ett par snäpp till kommande säsong. När det gäller spelare så står vi väldigt bra just, dessutom jobbar vi på några stycken toppspelare som vi hoppas kunna knyta till oss.

Vår kommentar: Laget var litet för ojämnt för att ta sig över tröskeln till Kvalserien och nu byter man tränare. Modellen med gamla klasspelare som bara spelar grundserien är inte en vinnande modell.

…………………..

RIMBO: (Slutade sexa i Alltvåan)
Coach: 
Mattias Lundblad, förlänger.
In:
Ut:

Vår kommentar: Rimbo blandade litet för mycket men hade även de problem med skador/sjukdom vilket gjorde att man inte fick till sina målsättningar. Kan även Rimbo spetsa sin trupp litet till nu?
…………………..

WINGS:(Nya i serien, ned från Hockeyettan)
Coach: 
Mattias Valente
In:
Ut:

Vår kommentar: Vi är inte 100% säkra på att Wings kommer spela i Hockeytvåan…vi har våra tvivel om Trångsund verkligen får till sitt avancemang…vilket i så fall kan göra att Wings och Trånkan byter plats.
…………………..

NACKA: (Nya i serien, ned från Hockeyettan)
Coach: 
Kjell Svensson, från AJ.
In:
Ut:

Vår kommentar: Nacka behöver en liten kappsäck med pengar så att man kan få ordentligt fotfäste i Hockeyettan…tror vi. Härlig klubb med anor och många eldsjälar men..det gäller att kunna få till en bra spelartrupp också, vilket har till stor del att göra med pengar.
Nu lämnar LG Jansson posten som sportchef och hans son Mankan Jansson, tränaren, går till Huddinge J18, Tony Boström trappar ned sitt lagledande…men det har jag hört i många år.. ;-). Vi hoppas eldsjälen Janis Petrov jobbar vidare så kan det bli ett bra lag i H2 ändå. Besked kom att Petrov flyttar till västkusten och Torkel Mallmin tar över.
………………….

LINDEN: (Slutade femma i Alltvåan)
Coach:
Joakim Lundholm nyDouglas Smedberg förlänger
In: Marcus Andersson förlänger,
Ut:

Vår kommentar: Klubben med de stora ambitionerna och som inte fick till det fina spelet man sökte hela säsongen. Många goda spelare med skills men..för många skador på viktiga kuggar blev för jobbigt för laget. Nu förväntar vi oss ett ruggigt revanschsuget lag som tar sig högre upp i Kvalserien nästa säsong.
…………………..

FLEMINGSBERG: (Slutade fyra i Fortsättningsserien)
Coach: ?
In:
Ut:

Vår kommentar: Man hade två riktiga spetsar i Wahlqvist och Dahlström samt ett antal grymma junisar men..massor av frånvarande spelare (sjukdomar/skador) trots den stora truppen gjorde att laget inte fick till något homogent lag och var stundom dåliga, stundom bra. Vi har inte heller här lyckats utröna vad klubben har för målsättning då hemsidor mm. är undermåliga.
…………………..

FARSTA: (Nya i serien, upp från Hockeytrean)
Coach:
Alexander Holst (förlänger)
In:
Ut:

Vår kommentar: Vi hoppas verkligen att Alex Holst får in ett gäng hungriga spelare till truppen…annars är det tillbaka till trean direkt. En webmaster vore kul också..nyheter från september 2016(!) känns inte så uppdaterat..
……………………….

ÅKER: (Slutade tvåa i Fortsättningsserien)
Coach:
Niklas Flodin
In:
Ut:

Vår kommentar: Vi är litet imponerade av vad laget presterade efter ett tränarbyte. Niklas Flodin har troligen störst del i förändringen av laget men utan sin ass och andra bra funktionärer vore det inte lika lätt. Vi är nyfikna på vilka nya spelare som kan dyka upp men klubben flaggar för att man ska försöka hitta lokala förmågor..
………………….

VÄRMDÖ: (Vann Fortsättningsserien, vann Förkvalet till Kvalserien, slutade fyra i Kvalserien.)
Coach: ?
In:
Hampus Berg förlänger
Ut:
Albin Öst, Hanviken. 

Vår kommentar: Man var trögstartade och missade Alltvåan, däremot kom man igång bra i Fortsättningsserien och blev där allt bättre, i Förkvalet var man klart bättre än Göta som ändå blev fyra i Alltvåan. Hedersam fjärdeplats i Kvalserien och med det momentum man skaffat sig borde man bli ännu bättre nästa säsong..
………………….

HANINGE: (Nya i serien, helt nytt lag pga förbundsstrul)
Coach:
Stefan Pettersson, Ludvig Zettervall.
In:
Jonathan Fagerlund ny från Nacka, Jesper Hellman från Nynäshamn
Ut:

Klubbkommentar: Stefan och Ludde kommer att ha delat ansvar där Stefan kommer att coacha forwards och Ludde backar. De kommer tillsammans jobba för att säsongen ska bli så framgångsrik som möjligt och de ser denna säsong som en härlig utmaning.

Vår kommentar: Haninge som så bryskt nedflyttades till Hockeytvåan en vecka innan säsongstart förra säsongen, men inte kunde få ihop spelare då, ges nu en plats i Hockeytvåan och förvirringen är rätt total om hur förbundet tänker i licensfrågorna. Man kan helt enkelt inte följa sitt eget regelverk eftersom seriesystemet i Hockeyettan troligen skulle braka ihop då.
Att nu anskaffa ett helt nytt lag ställer stora krav på lagledningen och vi undrar om man har de kontakterna? Inför förra årets säsongstart hade man ett starkt lag på gång och vi hoppas för föreningens skull att man kan komma igen och bli kvar i Hockeytvåan, Haninge är en klubb som ska ha ett bra A-lag…om ni förstår hur vi tänker.
………………………

NYNÄSHAMN: (Slutade femma i Fortsättningsserien)
Coach:
Robert Spath (förlänger)
In:
Ut:
Jesper Hellman till Haninge

Vår kommentar: Tyvärr en grym besvikelse, många trodde att svinen från kusten skulle visa bättre kampvilja. Nu hade även Nynäs massor av sjukdom/skador och möjligen var det hela orsaken till att man aldrig fick ned klövarna i isen på rätt sätt?
…………………….

SUDRET: (Nya i serien, upp från Hockeytrean)
Coach:
Jesper Pettersson, förlänger. Johan Hansson, förlänger.
In:
Ut:

Vår kommentar: Man vann Alltrean och tog direktplatsen till Hockeytvåan.
Coach Jeppa säger att man har en bra trupp som man tror kan duga långt i H2! Unga killar som fått ett års erfarenhet till.Visst hoppas man på tillskott från nedtrappande killar i Visby/Roma men det finns inga namn än.
Vi uppmanar dock klubben till att börja använda hemsidan bättre..den är f.n. i korpserien.
……………………..

TUMBA: (Slutade sjua i Alltvåan)
Coach: Ulf Rådbjer, förlänger.
In:
Ut: Kristoffer Bärzen (Segeltorp),

Vår kommentar: Vaff..hände Tumba? Uffe Rådbjer jobbade på under försäsongens mödor och vi trodde nog ändå att laget skulle bli rätt farliga till slut. Det blev inte så och orsakerna är litet höljda i dunkel för oss..Uffe låter dock mer positiv nu än ifjol så vi hoppas för hans skull att det klaffar bättre nu..
…………………….

2 thoughts on “SILLY SEASON – so far”

  1. Kommer Sudret till start, man har ju inga junisar, eller faller förbundet återigen för någon tafflig dispensansökan?
    Kan inte ni kolla upp med förbundet om just denna regel och om man alltid kan runda den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.