Nu sparkar vi igång på riktigt

Båda serierna spelar på tisdagen och i Norra serien är det Järfällas tur att vila eftersom serien har nio lag och ett lag får vila varje omgång.

I Södra serien vilar Sudret och Tumba som redan spelat sin match, i lördags, där Sudret vann med 3-1, litet oväntat för många!!

Vi har två gästtippare som fått 100:- var av Nordic Bet att satsa på varsin serie.

Daniel Helander i Wings, matrialare och funktionär i sekretariatet där, säger så här:
-Hemmapremiär, hoppas på mycket folk på läktarna. Och att det spelet som vi hade de första 10 minuterna i andra mot Farsta fortsätter. Riktigt kul att se då de var en fartfylld hockey


Odds: 14:47

……

Tomas Thulin, fd stark man i Nynäs, kan inte släppa intresset för sin klubb och tippar så här:

 

Odds: 8.29

Linden-Åker är Omgångens Match!
Det är ett äkta derby och frågan är om Lindens favoritskap står sig eller om Åker tränat så pass bra att man kommer att ta med sig x antal poäng hem till Bruket? Fantastiskt rolig match i den första riktiga omgången för Södra serien.
Så här säger tränarna:
Jocke Lundholm, Linden: -Varför vinner just vi??? Vi riktar in oss på en riktig tuff batalj, vi ska gå in till matchen med största ödmjukhet, jag tycker Åker ser intressanta ut, har en hel del riktigt bra lirare. Jag hoppas att det blir mycket folk i hallen som kommer hjälpa oss att bärga en 3:a.
Niklas Flodin, Åker: -Jag hoppas på en välspelad match där båda lagen går 100% för att vinna. Ska vi vinna så måste vi vara disciplinerade i spelet utan puck och vara väldigt effektiva när lägena dyker upp i offensiven.
…………………..
Så här säger coacherna inför säsongens spelande och som ni märker är vissa talföra och andra inte ;-):

Stefan Pettersson, Haninge: -Ska bli väldigt roligt att det drar igång nu, tror nog alla bara går och väntar.

Det som är bra just nu tycker jag är att vi tränare märker en klar skillnad i killarnas ork på isen. Sen även att allt vi tränar på sitter bättre och bättre för varje träning. Tyvärr åkte vi på en tråkig skada på en av våra backar i sista träningsmatchen.

Alex Holst, Farsta: -Kul att vi är igång!

Hade jag fått välja så ville jag ha en vecka till med träning.
Christer Westerlund, Järfälla:-Jag tror att årets upplaga av div två blir knallhård. Det är många lag som har en väldigt hög kapacitet. Det som är mindre bra för närvarande är att vi har fem spelare på skadelistan men för övrigt är det bra
Erik Tessmar-Forsgren, Göta: -”Vi är jäkligt laddade, senaste veckorna har bara varit en seg väntan på att få dra igång. I stort sett alla är friska och redo för spel.”
Mattias Lundblad, Rimbo: -Känslan är bra.. Skönt att allvaret snart är här!

Mattias Valente, Wings: -Bra känsla ute i Märsta, vi har medvetet jobbat på lite i skymundan på försäsongen med en bra mix på vår träning och valt att inte spelat så mycket matcher på försäsongen, de vi har spelat har spelas mot motstånd från andra serier vilket varit ett bra upplägg för oss.

Truppen är i balans, vi har skapat ett bra klimat där vi har samma spelregler för alla, vi jobbar hårt mot våra gemensamma mål, alla vill och är med och bidrar.
Truppen är nästan full, en backplats är öppen i skrivande stund men det är inget som vi kommer att agera på just nu utan är nöjda med det vi har.
Truppen har en bra mix av ungt och mer rutin, många bra ledare i gruppen som är redo att ta ansvar. 8 stycken är kvar från förra året.
Vi har en hel rad spelare att hålla extra koll på men vilka det är får ni se själva?
Wings är revanschsugna efter debaklet förra säsongen.
Tim Johansson-Bräck, Viggan: -Vi har börjat få tillbaka många från sjukdom, vilket känns väldigt bra. Så här nära inpå seriestart ser vi bara på de positiva aspekterna! ?
…………..

Niklas Flodin, Åker: -Seriestarten är perfekt, nästan den roligaste matchen på säsongen, den enda matchen som är roligare är när vi möter Linden hemma.

Positivt att truppen känns mer eller mindre klar, bra konkurrens på många positioner.
Om jag måste nämna nått som är mindre bra så får det bli att vi spelat nån träningsmatch för lite, men det visar sig när serien startar. Vem vet, det kanske har en positiv effekt.

Uffe Rådbjer, Tumba: -Känslan är mycket bra hos laget. Vi är väl förberedda och tycker det är skönt att det börjar nu. Inspirerande att åka till Gotland för premiären. Några snoriga näsor men inga skador.

Let’s get ready to rumble.

Jocke Lundholm, Linden: -Allt känns okej, vi kommer må bra av att börja lira om poäng. Försäsongen har stundtals haft känslan av att vara för  lång, skönt att kommer vidare nu.

Vi är hyfsat nöjda med försäsongen,stundtals har vi lirat bra hockey.
Nu riktar vi in oss på första målet, alltvåan.
Mikael Erdtman, Värmdö: -Spännande med seriestart. Vi har ett hungrigt lag som ser fram emot seriestart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.