Inför Omgång 2 & 3

Ok, det är dags för att starta lunken i grundserien med omgång 3 för Norra och omgång 2 för Södra.
Vi tror inte att lagen hittat sina positioner eller sitt spel inom lagen ännu, så vi kan säkert förvänta oss en hel del oväntade resultat ännu en tid framöver.

Vi låter två experttippare ge sina tankar åt dessa omgångar på sina egna sätt!

NORRA
Daniel Dickman
, som är ett oförlåtligt Haninge-fan och tidigare ordförande för fancluben som numera ligger i träda trots ett stort behov av sin existens från övriga fans, tippar så här:

Haninge – Wings = 1
En svårtippad match som lika gärna kan sluta med ett oavgjort resultat som en seger för Wings. Men Haninges vinst emot Iron i omgången innan var både nödvändig och nyttig för laget som förhoppningvis fått lite självförtroende i ryggen. Här har väl hjärtat haft lite för mycket att säga till om men jag både tror och hoppas att Haninge kan ta hem samtliga poäng.
Järfälla – Viggbyholm = 2
På pappret känns den här matchen rätt given. Viggbyholm med sina två segrar borde även ro hem den här bataljen då man förfogar över en vassare trupp. Men Järfälla kommer inte lägga sig platt och kan om allt klaffar rätt klippa serieledaren på näsan. Tipset blir ändock en tvåa (även om det luktar skrällvarning).
Göta/Traneberg – Bålsta = 1
Tipstecknet känns förhållandevis säkert och unga Bålsta bör inte rå på obesegrade Göta/Tranberg som skall ta hem detta.
Iron – Rimbo = 2
Här bör det inte vara några problem för Rimbo att kamma hem en seger. Iron som startat serien blekt, kommer med två förluster i bagaget. Är väl tillsammans med Bålsta Östra A:s svagaste lag. Bör inte rå på Rimbo (trots fördel av hemmaplan) som har ett starkare kollektiv samt spets. Underskattning kan dock sätta käppar i hjulen men sett över tre perioder ska Rimbo fixa detta.

………………..

SÖDRA

Lindens tidigare vice ordf. Tommy Bernergård har gjort det mesta man kan göra i en hockeyklubb och lagt ned väldigt mycket tid för att hjälpa klubben framåt. Tipset ser ut så här:

Nynäs-Tumba  1
Tror på Nynäs. Förlorade  på övertid mot Nacka samt storseger mot Sudret. Tumba torskade mot Sudret, känns som en given etta.
Åker-Nacka  2 
Tycker inte att Åker såg speciellt vassa ut i Smehallen. De behöver nog några matcher till för att komma upp i den nivå de borde vara.
Värmdö-Linden 2
Linden såg bra ut mot Åker och här kommer även hjärtat med så det blir en tvåa utan snack.
Sudret-Flempan 2 Tror att Flempan fixar vinsten här.

…………

Omgångens Match är återigen en match i Södra serien, Värmdö-Linden!
Vi sände ju Linden-Åker i tisdags och vi noterar över 3100 visningar från den matchen!!
Vi ämnar sända även denna match på Facebook!
Linden startade litet skakigt men växte under matchens gång och såg riktigt bra ut innan matchen var över, man vann med 6-1!
Värmdö överraskade negativt då man inte kunde förvalta en 2-0-ledning mot Flempan, då man tydligen inte hade något snöre att knyta ihop den berömda säcken med!! Man är underdogs hos Nordic Bet och det kanske blir en fin tändvätska?

Jocke Lundholm, Linden: Skönt att det är igång, vi tränade igår, hade tyvärr lite folk borta pga förkylningar och lite skavanker från tisdagens premiär. Vilket lag vi stället på benen är i skrivande stund är oklart.
Vi packar ner långfillingar och stället in oss på en tuff kväll.

Mikael Erdtman, Värmdö: Hej Pelle & Jocke, det ser nog likadant ut hos oss, 2 hjärnskakningar efter premiären stökar till det lite, klart vi är revanschlystna efter poängtappet mot flempan som vi bjöd in i matchen alldeles för lätt senast. Kul att möta Linden som jag håller som det absolut bästa div 2 laget i regionen, gjorde det för övrigt ifjol med! Vi kommer till start med 17 gubbar om inget oförutsett skett under natten, hoppas vi kan bjuda upp till en bra div 2 match bägge lagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.