Sista Fredagsmyset för i år!

Ok, sista Fredagsmyset och Fortsis slutar sitt spelande på söndag då Sudret gästar Foc Farsta. Alltvåan får roa sig med en omgång till, på tisdag.

Nästa vecka finns det tid att analysera serierna, lagen och spelarna…och varför inte ledarna också?

På fredagen spelas det åter fyra tokjämna matcher i Alltvåan:

Linden har en magnifik statistik på hemmaplan mot Värmdö och just nu är det svårt att inte tro på hemmaseger igen när man tar emot jumbon i serien. Värmdös tunna trupp ger dem svårigheter att upprätthålla tempo och uthållighet trots mycket bra egenskaper, främst framåt. Linden vann sist mot Viggan men…det var kanske inte nån glänsande uppvisning.
Wings vann sist just mot Värmdö utan att glänsa så starkt, vilket ändå är ett styrketecken. Göta vann över Åker vilket var bra gjort eftersom Åker har haft bra form. Den här matchen är högst svår att förutse utgången av.
Åker mot Haninge är speciell. Coacherna i de båda lagen var ju coacher för samma lag tidigare, i Haninge. Den här matchen är lika svår att tippa som föregående och att Haninge slog serieledarna är riktigt bra men..förutsättningar ändras och ett lag spelar knappast likadant två gånger i rad. Båda lagen har utpräglade målskyttar och är de i form eller har en mindre bra kväll så…kan detta sluta precis tvärtemot vad vi tror. Jäkligt kul är det iallafall.
Nacka, serieledarna, vill inte förlora igen..och inte Viggan heller, kan man tro. Får Viggan tillbaka några spelare mot sist, ja då får Nacka kämpa ordentligt för en seger. Vi var en gnutta imponerade av Viggan sist, med decimerad trupp.

Omgångens Gästtippare heter Janne Roslund, gammal lagledare för pojkar och juniorer i Järfälla:

ALLTVÅAN

Linden-Värmdö 1
Jag är utpräglad tippare av hästar och statistiken ljuger sällan!

Wings-Göta 1
Har mött Wings i alla upptänkliga former och hyser en viss respekt för dem, Göta har kommit en bra bit på väg men den här fredagskvällen i gamla Pinbackshallen blir för jobbig för dem.

Åker-Haninge X
Haha, de där coacherna får genomlida en prestige-kamp i över två timmar. Stefan Pettersson var väl ass-coach till Flodin som nu kommer som utböling och försöker knäppa den färska Haningecoachen på näsan. Skulle kunna tänka mig att åka genom stan för att se den här matchen faktiskt!

Nacka-Viggbyholm 2
Jag tippar en tvåa som kanske kan ses litet respektlöst men jag känner till de gamla killarna i Viggan och hoppas att så många av dem som möjligt kan spela..hörde att Nordström går på kryckor, det var tråkigt. Ett känslospel här men statistiken är inte helt åt skogen heller.

  

 

FORTSÄTTNINGSSERIEN

Intressant minsann, Nynäs ryckte upp sig sist och vann ”klart” över Sudret och vi åker ned till Folkets Hall och livesänder matchen mot Tumba. Rådbjer var inte så lycklig över torsk och domare sist så vi kan väl tro att man tar sats ändå ifrån Botkyrka för att köra över Nynäs..men klarar man det?
https://www.facebook.com/eastcoasthockey.se/

Iron har en match mindre spelad än Farsta och kan gå förbi dem vid vinst, men får Focen med sig alla spelare till landsbygden en fredagskväll? No disrespect but..vi vet hur det är..
Bålsta har fått ett par gamla rävar in i laget, bl.a brorsan till coach Fredrik Stenberg, Robert Dito. Låter ju bra men har de kört någon backträning på åsen i Bålsta? Coach Lennerup låter dock inte alls nedslagen trots minimala framgångar så vi får väl se om man kan ta poäng av Järfälla..igen!

Janne Roslund:

Nynäs- Tumba X
De här lagen gjorde livet surt för oss ibland på pojksidan, bl.a. en viss Nilsson, Robert Nilsson. Båda klubbarna utbildar fina grabbar och jag kan inte se en vinnare här..är de litet upp och ned med formen?

Iron- Farsta X
Förlåt mig, men jag kan ingenting om dessa gäng och gissar efter att ha tittat i tabellen.

Bålsta-Järfälla 2
Finns inte en chans att jag tippar på Bålsta, mitt DNA vägrar! Jag kunde inte sova på flera dagar då b*nderna från Bålsta tog poäng av oss i Järfälla. Visst, vi hade både Marcus och Patric Nilson samt Robban och Rickard Kimby och en hel räcka med grabbar spelandes hos oss en tid men A-lagen..där var det krig förr i tiden. Solklar tvåa.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.