Gotlandshockey i helgen!

Ja, det var två matcher i Hemse i helgen där Sudret mötte Farsta och Tumba. Sudret fick bara behålla 1p av sex eftersom Farsta vann klart med 1-6 och Tumba vann på straffar med 2-3. Notera att det var bara Charlie Lindeman, Tumba, som lyckades sätta en straff!! En av tio! Man undrar varför inte lagen tränar mer på straffar när denna spelform är så vanlig numera. Nämnda lag här är inte sämre än många andra.

Nu är det en omgång kvar och det är bara ett lag som är säker på sin placering i tabellen och det är Bålsta, som blir sist!
Vi gör en ”Inför” under måndagen!

 

Alex Holst och Jhonas Sjögren: -På våren spelas det viktiga hockeymatcher!En sådan match var vår emot Sudret, vinst för oss och chans till kvalplats skulle leva vidare, vinst för Sudret så är kvalplatsen deras. Så mer på spel än bara poäng och ära!

Matchen startar trevande och vi drar på oss två 2 minutare, efterkommande BP gör vi riktigt bra, lixom resterande matchen i den spelformen.
Vi tar ledning efter eftermiddagens återkommande scenario skott-retur-mål.
Matchen är resultatmässigt jämn i mitten av matchen då Sudret kvitterat.
Vi drabbas då av något så ovanligt som 2st 5-minuters utvisningar på samma spelare vid samma tillfälle (osäkert om detta ens är möjligt, men låter det vara osagt… och inget som i efterhand kan ändras)
En riktigt bra BP gör att vi vinner denna långa speltid i BP med 1-0 (SH) och på matchtavlan står det 2-1 till oss.
Inför tredje så har vi talat om tålamod, längd och djup i anfallen. 1-3 och 1-4 kommer som tidigare efter rätt bra tryck i zon och scenariot skott-retur-mål.
1-5 görs SH då Sudret valt att ta it målvakten, 1-6 kommer då Sudret slagit av på takten och börjat fokuserar på deras match emot Tumba på söndagen.
Trevligt arrangerat av Sudret, tack till funktionärer, domare för väl genomförd match.

 

Uffe Rådbjer, Tumba: -Då vi var klara så va det bara hedern som sattes på spel.  Vi hade matchen under kontroll och vädrade många unga killar idag. Vi har ju haft det svårt med att få pucken mot mål och lika så idag, känns ju verkligen som hemmabetonad räkning men bra för statsen för vår målvakt. Den gotländska rättskiparen (Hård) och det kraftfulla trashtalken från Gotländska spelarna gjorde att vi surade till och ville verkligen vinna.  Så kan det bli ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.