Ännu en klasspelare till Hockeytvåan!

Tidigare var det Adde Sjöqvist som lämnade Hockeyettan (Hanviken) och nu får vi ytterligare en spelare med hög kompetens eftersom   Joonas Routsaari anländer till Åker!
Joonas har lämnat Linden i Hockeyettan vilket fått många av oss läktarexperter att höja på ögonbrynen. Routsaari har ju tidigare varit en av Lindens mest produktiva spelare. (30+14=44p / 35 matcher)

Redaktionen fick kontakt med Joonas och ställde några frågor:

1. Välkommen tillbaka till Hockeytvåan Joonas, du har nyligen lämnat Hockeyettan och Linden för att spela med Åker nu, vill du tala om av vilken anledning?  Kärleken till hockeyn dog lite under inledningen i Linden då respekten och behandlingen av mig var oacceptabel. Jag är grymt besviken på vissa runt laget som gjorde att det gick så långt, men min psykiska hälsa tog för mycket stryk och jag mådde jäkligt dåligt, så detta var den enda utvägen för mig. Men grabbarna i laget har absolut INGET med det att göra, underbara grabbar allihopa och dem är verkligen som bröder för mig, jag önskar dem all lycka denna säsong!

Linden svarar: -Vi var överens att bryta avtalet och gå skilda vägar. Att Joonas uttalar sig på detta vis får stå för honom. Vi har inget ont att säga om Joonas. Vi är glada att han varit en del av resan att ta oss tillbaka till ATG Hockeyettan och vi önskar han all lycka i sin hockeykarriär. Mats Morell Sportchef Linden Hockey

2. Redaktionen har alltid uppskattat dina skills med hög fart och dribblingar samt en stor målnäsa, men är du också en jääräpää? ? 
– Haha jag tackar för det och måste säga att jag är en riktig tjurskalle, eller vinnarskalle tycker jag är ett bättre ord, det värsta jag vet är att förlora, speciellt om du frågar min flickvän där hemma.

3. Du har väl spelat en match i Hockeytvåan redan? Var det stor skillnad mot Hockeyettan?
– Ja exakt, jag spelade mot Spaif i tisdags, och ja det är klart att det är skillnad, i ettan går allt snabbare, spelarna är bättre och allt blir lite svårare. Sedan gjorde varken jag personligen eller laget långt ifrån vår bästa insats, men det är början på säsongen och många nya här så vi får acceptera att det tar någon vecka innan allt sitter.

4. Vilka medspelare kan komma att hota dig i skytteligan?  
– Oj, det är inte säkert att jag är där uppe när vi summerar säsongen, absolut skulle det vara jättekul men inget jag fokuserar på. Jag tror att min nygamla radarpartner Olle Johansson kommer vara där uppe och nosa.

5. Siktar du på att spela mer i Hockeyettan denna säsong?
– Målet var att denna säsong spela div1 men som jag nämnde tidigare, just nu måste jag hitta tillbaka glädjen till hockeyn. Jag är jättetacksam mot Åkers som tagit emot mig med öppna armar trots rivaliteten med Linden och jag tror definitivt detta är rätt klubb för mig att både spela bra men framförallt må bra i.


@FotografBeajakobsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.