Nu har det gått för långt!

Nedan följer en artikel om beskedet att Upplands Hockeyförbund stänger ned ishockeyverksamheten…för vissa!
Förstår beslutsfattarna verkligen vad de gör?

Generellt har redaktionen en helt annan uppfattning i denna fråga och i Coronafrågan, överhuvudtaget!!

Efter en kontroll på Folkhälsomyndighetens hemsida så häpnar man över det höga tonläget som politikerna har..statistiken säger något helt annat än att vi har en mycket svår situation.
Diagrammen visar på att ”många” är sjuka nu, som brukligt är varje höst, men det är knappt någon som intensivvårdas eller dör i denna smitta!

Vän av ordning undrar då om man inte ens får spela och träna när siffrorna ser ut som de gör? Vad är det vi riskerar? Att folk kommer dö som flugor?
Sluta nu med alla restriktioner överhudtaget innan vi ser en massdöd av företag istället!! (…som redan är på gång.)

Nå, här ar artikeln med Stefan Andersson i Tierp, en tränare som i telefonsamtal med redaktionen är lika rosenrasande han.

…………………………..

Saxat ur UNT

Tierp Hockey rasar mot träningsförbudet som Upplands ishockeyförbund bestämt i samband med att smittspridningen av Covid 19 ökar i Uppsalaregionen. ”Vi ifrågasätter starkt dessa direktiv”, säger Tierps tränare Stefan Andersson.

Under torsdagskvällen presenterade Upplands ishockeyförbund på sin hemsida de nya direktiven som nu ska gälla under perioden 22 oktober–3 november, för att bromsa den ökade smittspridningen. Där står att läsa att alla senior- och ungdomsmatcher ställs in, samt att seniorträningar på distriktsnivå förbjuds men att ungdomar födda senare än 2002 för fortsätta att träna. 

Detta beslut drabbar bland annat klubbar som Tierp HK, Iron HC, Östervåla och SHK Hockey i hockeytvåan och hockeytrean. Serierna pausas dock inte generellt utan det är bara regionens klubbar som berörs av dessa direktiv. De uppländska klubbarna i de nationella serierna, som Almtuna (allsvenskan) och Enköpings SK och Wings (hockeyettan), berörs inte alls utan får spela matcher och träna på som vanligt. 

Detta besked har fått framförallt Tierp Hockey att rasa. 

– Det är en allvarlig smitta och att alla måste bidra för att få stopp på den. Jag köper att vi ställer in matcherna men att vi inte ska få träna förstår jag inte. 

– Vi har inte haft ett enda sjukdomsfall och följer förbundets tidigare protokoll till punkt och pricka. Samtidigt låter man ESK träna och spela matcher för att de spelar i en nationell serie. Smittan vet väl inte vilken serie man spelar eller hur gammal du är? 

Stefan Andersson fortsätter:

– Att man gör skillnad på division I och II upprör mig mest. De säger att det får betydande konsekvenser för ESK om de inte får köra vidare, men det blir lika betydande för oss då vi tränar lika mycket, säger Stefan Andersson som inte är nöjd med förbundets agerande. 

– Det har varit en dålig dialog med klubbarna och känns konstigt när de stödjer sig på andra organs direktiv. Vi har inte hittat någonstans där det står att man inte får träna. 

Tierps hockeyordförande Catharina Nordqvist ställer sig också frågande till de nya direktiven. 

– Vi kommer givetvis följa de direktiv och beslut som fattats. Dock förstår vi inte logiken i delar av beslutet som förbundet fattat. Vi har genom Tierp kommun jättebra förutsättningar med en bra anläggning, att bedriva vår verksamhet utifrån de direktiv som finns. Vi är öppna att föra en dialog med förbundet att diskutera innehållet i beslutet, säger hon

Tierp skulle ha spelat hemmamatch mot Viggbyholm under fredagskvällen och hoppas på en snar ändring. 

– Förbundet kan inte ha mandat att stänga ned hela vår verksamhet. Hoppas de gör om och gör rätt. Detta är deras egna tolkning, säger Tierptränaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.