Inte direkt nåt Fredagsmys!!

Nej, med tanke på att ryssarna invaderar ett grannland här i Europa känns vårt hockeyspelande ganska oviktigt.
Folk och politiker som fnyst åt oss som varnat för att skrota vårt försvar då Sovjet föll får nu se vad det stora landet i öster är kapabla till!! Say no more!

Jag själv som ubåtsveteran och just nu är delaktig i planeringen av en internationell ubåtskongress i Karlskrona , i maj, är mycket illa berörd då vi kommer ha många ukrainska gäster och det var även tänkt att ryska gäster skulle deltaga. Just ubåtsfolket har alltid varit en sammansvetsad grupp men vi har inte haft våra tidigare sammankomster i krigstider.

Men, vi tittar ändå till Hockeytvåan Östra och försöker inte tänka på allt lidande som nu sker i Ukraina, just för detta tillfälle iallafall.

Redaktionen med ubåten Neptun i bakgrunden

ALLTVÅAN

Bara en match på fredagen och Nacka vill ju vinna mot jumbon Lidingö för då finns ändå chansen att vinna serien och gå direkt till Kvalserien mot Hockeyettan!
Detta är sista matchen i Alltvåan för båda dessa lag och det är redan klart att Lidingös säsong är över efter den här matchen.

Nacka har som sagt chansen att vinna serien vid vinst eftersom man då går om Sollentuna med en poäng. Det är dock så att Sollentuna har två matcher kvar och att man skulle gå poänglösa mot Göta och Åker är kanske mycket att hoppas på för Nacka men…absolut ingen omöjlighet.

FORTSÄTTNINGSSERIEN

I FS är det ungefär fyra matcher kvar att spela, för vissa är det färre och för vissa några fler.
Vi kan nästan satsa en p-kula på att Lokomotiv Haninge vinner serien utan att förlora en enda match!! De har visat att de hamnade i fel serie helt enkelt.

Det gör tyvärr att resterande lag ”bara” har heder och ära att spela för då det bara är serievinnaren som får spela vidare och försöka ta en plats i Kvalet mot Hockeyettan.

Vi får se hur det går på fredagskvällen för våra hockeylag och vi får se hur det går för våra vänner i Ukraina!

Det är väl ändå för märkligt att det åter bara krävs ett fåtal galningar för att sätta brand på Europa!! Hoppas det ryska folket ändå snart säger ifrån!!

Pelle B
East Coast Hockey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.