Bra söndagsunderhållning!

Vi tror att den här kvalserien är bra progaganda för stockholmshockeyn trots alla negativa omdömen man hör nu med bl.a. Djurgårdens degradering till Allsvenskan. På Sollentunavallen var det en tät, intensiv match med tuffa tag, fina prestationer och ett antal fina mål! Hockeyn var underhållning i nästan alla 60 minuterna!

SEGELTORP vinner välförtjänt mot Sollentuna, mycket tack vare en väldigt bra förstaperiod och en tredjeperiod som man spelade på ett moget sätt, trots att man är ett mycket ungt lag.

HANINGE vinner mot Järfälla, men inte utan att ta till allt vad man kunde prestera! Järfälla har rest sig mycket bra efter den svaga premiärmatchen mot Segeltorp.

ÖVIK vann över Göta men Brommagänget stretade emot bra ändå.

Segeltorp var glada!
Sollentuna var mindre glada.

Patrick Edlund, Övik: Det var väl en hygglig match av oss men…vi vill upp ett par snäpp till dit vi vet att vi kan vara.
Ingen sticker ut direkt just nu vilket är något vi också vill att nån ska göra, ta ledarrollen liksom.
Vi tar ledigt måndag, tisdag och sen tränar vi på innan färd ned till Stockholm på lördag. Sena matcher både lördag och söndag. Vi kommer hem på måndag morgon men..vi är vana vid sånt.

Jörgen Hägg, Göta:
Tyvärr var vi inte riktigt påslagna när pucken släpptes idag. Tänker inte skylla på den långa bussresan upp utan vi lyckades inte vara så pass beredda som man måste vara i såna här sammanhang.
Övik börjar bra och gör 1-0 direkt och sen även 2-0 innan vi kan få till en reducering.
I andra perioden tar vi tre utvisningar som de gör mål på, alla tre…medan vi inte får in pucken när vi får PP.
Det står då 5-1 efter två perioder och det blir för mycket för oss att hämta in idag.
Tuff vecka framför oss nu, Järfälla, Sollentuna och Övik…men tar vi alla tre så är vi hugger där uppe, hehe!

Ludde Zettervall, Haninge:
Öppna spjäll i två perioder. Tredje ska grabbarna ha en stor eloge för att de bestämmer sig för att vinna. 3 poäng är 3 poäng!

Thomas Ahlperby, Järfälla:
Tyvärr ser vi att vi helt enkelt inte orkar vara så pass pigga i benen som det behövs i en kvalserie. Vi skulle behövt ha tränat mer…men jag kan inte tvinga ned killarna att träna extra, inte på den här nivån. Vi orkar inte stå emot när ben och huvuden börjar bli trötta, det bli utvisningar och..ja då är det svårt att vinna.
Vi gör dock fem mål på bortaplan och visst borde man väl vinna då…om man inte släpper in ännu fler mål själv, vill säga.
Men, vi ska ge allt vi har och många unga killar lär sig mycket då de aldrig spelat seniorhockeykval tidigare.

Wigge Wigren Yellow Wings:
Haninge tog mycket viktiga tre poäng i dagens match mot Järfälla. Jag citerar Björn Jakobssons kommentar i matchvideon.”Det var återigen en viljans seger av Haninge.Allt stod på spel idag, vinst var nödvändig!Första perioden var Haninges, sedan blev det en period med fram och åter.Det visar sig hur viktigt det är att undvika utvisningar när lagen är såhär jämna. De första målen kom också i powerplay.Domaren gjorde en bra match, konsekvent och tog rätt beslut.Det blir negativt för båda lagens spel när svaga domare börjar ge ”kompensationsutvisningar””.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.