Tre matcher på tisdagen

Ja, tabellen är ju hackig med olika antal spelade matcher så ovanstående lag kommer iallafall litet närmare de som spelat flest matcher.

SPÅNGA -ÅKER
Spånga måste ses som klara favoriter då Åker inte lyckas plocka knappt några poäng alls även om spelet fungerar bättre nu efter jul.
Spånga har ju en av de tätaste målvakterna, nu på andra plats 92,28%, samt att man har målfarliga forwards men också backar som Båvensjö 7+13p och Dandanell 8+11p, som har gjort ungefär lika många poäng som de bästa i Åker.
Coach Koponen I Åker väntar intensivt på poäng nu och tycker att hans grabbar har kapacitet till en bättre placering än sist i tabellen.
Om Spånga undermedvetet ”kommer in på en grilla” så kan allt hända , det är inga milsvida skillnader på lagen i Hockeytvåan Östra.

Två målfarliga krigare, Sebastian Båvensjö – rutinerad, och Hampus Mann – ung med många mål kvar att göra!

VIGGAN – GÖTA
Vilket lag av dessa två får glädjas åt en seger på tisdagskvällen? Båda två har haft det motigt ett tag så för lagmoralens skull är en seger väldigt viktig nu, men ännu viktigare är ju att ta sig bort ifrån kvalstrecket som inte är en rolig historia. Viggan ligger just under strecket och Göta i närheten men ovanför ändå.
Tittar vi på statsen så ser vi att Göta och Viggan har problem med målskyttet, bara Bengtsberg (Göta) och Mattias Tumba (VIG) har gjort dubbelsiffrigt, 10 resp 13 mål. Där har vi nog den stora anledningen till tabellplaceringarna, skyttet behöver förbättras.
Den här matchen betyder således mycket och kan bli tillknäppt och uppenbarligen målsnål (?).

LIDINGÖ – SOLLENTUNA
Lidingö har varit litet fram o tillbaka efter jul så coach Pilö har en del att fundera över, helt klart.
Att ta sig an Sollentuna som vunnit allt sen Lucia, torsk mot Järfälla, är ingen lek och nu måste anfallet bli än mer aggressivt om man ska ta poäng. Man gjorde det mot tidigare segermaskinen Flempan men Sollentuna är kanske ännu ett snäpp tuffare att möta.
Lidingö har inte heller några utpräglade snipers där deras målkung Victor Fälth ”bara” gjort 10 mål medan Viktor Lundberg i Sollentuna gjort hela 19 kassar!
Målvakterna, Hällback (LID) och Lundell (SOL) har i princip samma räddningsprocent, ca 90% och är med det i mitten av Goalie-ligan.
Sollentuna får åter bära favoritskapet medan Lidingö får veva igång sin kamplust och aggressivitet mot eventuella poäng.

Viggo och Hampus, i litet olika sinnesstämningar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.