INFÖR TISDAGSMATCHERNA 13 februari

De flesta lagen har nu bara två matcher kvar att spela, några har tre och Järfälla bara en match kvar.

En titt på tabellen ger att Tumba har ett bra utgångsläge för att vinna grundserien. Man har tre matcher kvar och de matchmotståndarna är placerade långt ned i tabellen..statistiskt borde Tumba vinna de matcherna..drivkraften är grundserievinst. Tumbas motståndare har också stor drivkraft att vinna sina matcher för att förbättra sina placeringar, speciellt Sudret, men..de nuvarande placeringarna har ju en orsak, Tumba är helt enkelt bättre än sina motståndare, allihop i serien. Tumba utropades av många som favoriter inför säsongen och tydligen finns det gott om läktarexperter, med bra kunskaper.

Omgångens absolut mest intressanta match är utan tvekan Göta mot Hammarby. Bajen som legat i bottenträsket nästan hela säsongen fick nytt liv efter juluppehållet och nu..ställer man frågan till Göta om de ska byta plats vid kvalstrecket!
Hammarby har en fördel, sin hejarklack. Lidingö fick känna på detta sist, just på Stora Mossen, när 200 bajare sjunger, skriker och hejar på sina adepter vilket Lidingö också erkände…Bajen blev bättre.
Om Göta skulle bli tvungna att kvala är det ett stort misslyckande. Förra säsongen åkte man ut i PlayOff1 efter en knapp förlust (OT) i tredje matchen mot Järfälla. Säsongen innan spelade man i kvalserien uppåt!
Just den säsongen 21/22 slog Göta ut Sudret (!) i PlayOff!!
Vi frågade Götas Sportchef Erik Forsgren-Tessmar hur tankarna går:
”-Tjena Pelle Ja nu är sista serieveckan i antågande. Precis som du skriver så har vi spelat bra mot lagen ovanför men sämre mot lagen bakom oss. Finns bara en väg att gå för oss och det är att maximala förberedelser, njuta av att spela viktiga matcher och ge järnet i 60 + 5 min om det krävs. Vi vet att vi är bra och kan spela riktigt bra hockey, nu ska det fram på beställning. Mitt förtroende för grabbarna och ledarna är 100%-igt. Extra kul att det är Hammarby som kommer, förhoppningsvis får vi ner lite publik också, så att vi kan fylla Mossen 😁.

I de nedre regionerna ligger Lidingö på 40p och får högst troligt spela PO-matcher men vilka vill man helst spela emot av topplagen?
Martin Pilö, Göta:
-Först och främst måste vi se till att ta oss till PO-spelet. Det blir två tuffa avslutande matcher för oss i serien. Vi har dessvärre en del sjukdomar som cirkulerar, och även jag har varit och är fortfarande lite risig. Jag måste vara tråkig och inte spekulera i eventuella PO-motståndare. Skulle vi lyckas ta oss dit kommer vi slå ur underläge och kan då bli en jobbig motståndare för alla topplag i serien.

Vi måste ju också se till jumboplatserna, vilket lag blir degraderat till Hockeytrean?
Sudret ligger värst till eftersom man redan ligger på sista plats men man har samma poäng som Åker. Man har dock något sämre målskillnad.
Kan något av lagen ta poäng och ändra på placeringarna?
Åker ska möta Värmdö och Viggbyholm och chans till poäng finns absolut, både Värmdö och Viggan blandar sina bra och dåliga insatser frekvent så…visst har Åker chansen till poäng.
Sudret ska möta serieledarna Tumba och till sist Haninge. Mycket tuffa uppgifter men visst, nån poäng kan man inkassera om man bara kan uppbringa ett mod och en kampvilja värdigt vikingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.