INFÖR SISTA OMGÅNGEN Söndag 18 februari

På söndagen spelar alla lagen, åtta matcher, och alla startar kl.16.00.
Ingen ska ges fördel med tidiga inkomna resultat!
Det är skarpt läge vid de nedre strecken och väldigt traumatiskt naturligtvis, vi vill ju ha det så annars hade inte seriesystemen sett ut som de gör! Det kallas TÄVLING! Glädje och sorg.

SÖNDAGENS MATCHER

GÖTA -FLEMINGSBERG ser ut som att Göta borde ta chansen till tre poäng och möjligen byta plats med Bajen nere vid det hemska kvalstrecket! Flempan hade problem men motivationen sist när man mötte Iron och frågan är om man tänker offra ett revben eller tänder för tre poäng…när det inte betyder något för deras tabellplacering? Sen har man ju sett just sådana här viktiga matcher där det pressade laget inte får till det och det andra bara leker sig till en seger…vi får väl se om Göta knyter allt man bara kan knyta i fickorna..
Johan Rothlind, Göta:
-Vi kom precis av från torsdagens träning. På lördag tränar vi igen för att känna lite på grejerna och sedan tar grabbarna en lunch ihop för att bygga lite harmoni.Sedan är det ju mycket enkelt, vi ska ut och göra det vi kan och ge oss själva chansen. Vi tar med oss de topprestationerna som vi haft under denna (berg- och dalbana) säsongen och letar efter det positiva i dem för att bygga vidare inför söndag!


HAMMARBY – NACKA blir väldigt intressant att följa eftersom topplaget Nacka inte behöver stressa upp sig om man inte tar full pott mot Bajen, man blir tvåa eller trea i tabellen och man får möta 10:an eller 11:an i PO1…det är hugget som stucket.
Bajen däremot kan känna viss stress eftersom man inte vill bli passerade av Göta som kan ta poäng av Flempan..och då ska man. spela nedåtkval…inte lika roligt som PO-spel.
Ser vi spelare för spelare mellan lagen så är ju Nacka helt enkelt bättre men..Bajen har ju numera sex utespelare när klacken sätter igång och tjoar som ingen annanstans, i vår serie. Dessutom har man formtoppat laget, helt klart. Man är mycket bättre nu än före jul.
Vassaste poängplockarna är ”gamlingar” vilket vi påpekat några gånger, Pontus Palmborg i Nacka 21+26=47p, och Pontus Okerblad-Westin i Bajen 14+18=32p.
Är de snabbast på plan? Kanske inte, men puckplaceringar och spelsinne skapas av talang och träning under lång tid.
Målvakterna i de båda lagen har form så troligen blir det målsnålt.
Hugo Säll i Bajen har de senaste två matcherna 96,77% och 92,00% i saves.
Adam Lindholm har de senaste två matcherna 85,18% och 96,43% i saves.
Kan vi dra nån slutsats av detta? Knappast, men statistik är roligt för nördar.
Hammarby coach Weiberg:
-Vi har fortsatt att träna försvarspel över hela banan samt hur man lättast gör målen. Fokus även på saker vi är bra på samt påminna oss all att ha tålamod över hela matchtiden.


SOLLENTUNA – LIDINGÖ
Greg Lindqvist är inte jättebekymrad över vilken placering Sollentuna får..de kan bli tvåa, trea eller fyra.
Motståndare i PO1 ska de vinna oavsett vilka det blir, är Lindqvists tes. Vid förra mötet vann dock Lidingö i OT!
Martin Pilös Lidingö ligger på 10:e plats men om allt går deras väg så kan man hoppa upp till åttonde plats och kanske få ett något lättare motstånd i PO1. Nu undrar vi på redaktionen om det spelar någon roll vilket lag man får möta..Nacka, Sollentuna eller Järfälla är det ingen större skillnad på så..bara att köra och se vad som händer.
Sollentuna har tre målvakter som spelat lika mycket och har samma räddn.procent, strax över 90 %.
Lidingö har två målvakter vilka inte riktigt når upp till 90%.


JÄRFÄLLA-SPÅNGA
I Järfälla finns det tre utpräglade målskyttar, Emil och Kalle Broed samt Adde Sjöqvist, tillsammans har de gjort 71 mål! Nu är ju Emil Broed (32 mål!) gipsad efter benbrott vilket naturligtvis ger Järfälla högre odds att gå till kvalserien…men absolut ingen omöjlighet.
Järfällas målvakt Nicklas Larsson-Tysell när en erkänt duktig målvakt men har ”bara” 89% i SVS men man misstänker att han som gammal rutinerad hockeyspelare gillar att det nu blir skarpt läge och kommer att tagga till ordentligt.
Thomas Ahlperby:
-Tjena Förutom Broed så har vi en hjärnskakning som är på väg tillbaka. Alltid roligt med derbyn. När det gäller placeringen spelar det ingen roll, du måste vinna matcherna oavsett!

Spånga ligger sexa nu men kan bli femma vid vinst och Värmdö inte vinner sin match mot Iron. Kanske inte spelar så stor roll men..
De tre bästa poängplockarna i Spånga, Croneld, Blombergsson och Båvensjö har triggat fler att göra poäng som tex Oscar Sohrner som visat bra form nu.Backen Båvensjö gör en riktigt stark säsong och ligger alltså trea i Spångas poängliga.
Spångas målvakt , Wilhelmsson, fyra i goalieligan med 91,64 och bidrar starkt till Spångas framgångar.


HANINGE-SUDRET
Haninge har haft en knagglig säsong och inför sista omgången ligger man åtta. Man har två ishallar på sitt Torvalla…ingen fungerar nu. Man är förpassade till en ganska undermålig ishall, Hanveden, men man fokuserar inte på det negativa nu utan kommer troligen hålla sin åttonde plats, då man borde vinna över Sudret. Man vann med 8-3 sist. Haninge har namnstarka killar med hårdhet och målnäsor men..utfallet har inte varit som tidigare och man har tagit in gamla hjältar på slutet, som Davidsson och Jakobsson, men naturligtvis behöver tid för att kunna bidra som tidigare.

Vad ska man säga om Sudret? Ingen vidare säsong och nu är det hot om direkt nedflyttning. Kommunikationen har varit nästan noll och man har svårt att hitta info om killarna som sliter för sin överlevnad i Hockeytvåan. Det är några gamla trotjänare kvar i laget som Weström, Tönseth och af Bjuhr, men det saknas spets i laget och målskörden med 60 mål framåt och 165 bakåt är ingen bra ekvation. Målvakterna SVS ligger på 85-86% men de är nog inte mycket sämre än snittet i serien egentligen, vi anar att de kanske inte har ett försvar framför sig som gör jobbet fullt ut.
Tråkigt för klubben då det alltid är mycket folk på matcherna och väldigt trevligt i ishallen i Hemse.

Oskar af Bjuhr, backviking

TUMBA-TIERP
Tumba är motsatsen till Sudret den här säsongen, man har en engagerad klubbledning, man har ett uttalat mål och man jobbar stenhårt med kommunikation.
Killarna i laget kan säkerligen känna att klubben stöttar dem och det gör att man presterar bättre.
Man har en till mestadels en ung trupp och några spetsar som sticker ut i bl.a. Nordstrand, Finn-Olsson och Carneholm, men utan de övriga unga hungriga killarna kommer inte essen till sin rätt och här har Tumba funnit harmoni. Självklart gör även Tumba skitmatcher men vi har hört att det kan även…Djurgården göra!!
Målvakterna, Trygg och Appelqvist ligger en bit ned i Goalie-ligan med 88-89% SVS men har bara släppt in 82 mål (tredje bäst) och när anfallet gör flest mål i serien (161 st) ja, då vinner man grundserien! Vi får se om laget kan hålla formen genom PO2 (man vilar ju genom PO1) och sen är det eventuellt en kvalserie…men det återkommer vi till.
Micke Österblom:
-Vi vann ju grundserien igår och man är tacksam att få vara med på den här resan. Vi ska försöka avsluta snyggt mot Tierp men…alla som har någon skadekänning eller liknande…de får stå över på söndagen. De med litet istid hittills kommer få mycket istid.
Sen ska det laddas för PO2, ordentligt!

Tierp har inför sista omgången förlorat en match mer än man vunnit och det tror vi inte coach Andersson är nöjd med. Hans unga lag kan prestera mycket bra men har inte rutinen vilket gjorde att Andersson tidigare var orolig inför ett eventuellt nedåtkval..”-Mina killar har inte varit utsatta för den press som ett nedåtkval innebär.” Efter förra matchen kunde laget andas ut och helt plötsligt få vara med och kanske stöka till det i ett PO-spel!! ”-Vi är inte rädda för topplagen, vi har bra resultat mot en del av dem så..vi kommer gasa allt vi kan!”
Man hade två toppspelare, Sammy Andersson och Carl Aronsson, i truppen fram till när transferfönstret slog igen för då lämnade Aronsson till Wings förmån. Sammy A har dragit mållgörarlasset med äran och pytsat hela 24 mål och dessutom assat 27 gånger! Detta ger honom en fjärdeplats i poängligan!!
Tierp ska hedras för bra mediakommunikation med grymma matchannonser och dessutom coachintervjuer inför matcherna, samt bra rapportering på sociala medier!!


ÅKER-VIGGBYHOLM
Åker har bra kommunikation på sociala medier, för att vara Hockeytvåan Östra, men varför presterar man så svagt sportsligt? Svaret ligger sannolikt i ett svagt lag helt enkelt! En del lag är bra medan andra är mindre bra, inget konstigt med det.
Om Åker skulle åka ur Hockeytvåan vore det dock tråkigt eftersom det är en klubb med fin tradition i Division 1 och 2, och har oftast haft bra med folk på de trånga läktarna. Vi har ju sett många superbra spelare i Åker, tex, Flempans tränare Daniel Despotovic…och Christoffer Blid (102p, 2010/11)
Målvakten Rasmus Frisk har fått hela 755 skott på sig och räddat 86% av dem…ganska hyggligt av honom då laget legat jumbo hela säsongen!!
Unge Hampus Mann gör sin första seniorsäsong och är i topp på lagets poängliga!

Viggan har haft det tufft den här säsongen med en alldeles för liten trupp. Trots det har man presterat ganska bra på slutet, om vi inte tittar på senaste Tumbamatchen…Man har dock vunnit över Haninge på fredagen och tidigare Nacka och Järfälla samt spelat jämnt mot Sollentuna!
Nu kommer man att få spela kval nedåt vilket inte var planen men..kan man prestera normal Viggan-nivå så är kvalet inga problem, spår vi iallafall.
Bröderna Tumba är viktiga för laget, Mathias som snipern för Viggan och Christopher som general i försvarzonen. Pelle Abrahamsen är ryggraden i klubben.


IRON-VÄRMDÖ
Iron kan inte vara nöjda med säsongen, 7 vinster och hela 19 förluster. Man får alltså kvala för att hålla sig kvar i Hockeytvåan vilket borde vara ganska säkert eftersom man ändå gjort många bra matcher mot de flesta motståndarna i den här serien. Ett kval är visserligen ganska speciellt men vi tror iallafall att man klarar denna uppgift.
Sen kan man undra hur Irons målsättningar ser ut? Är det att nå ut med klubbens verksamhet och visa upp sitt representationslag och försöka locka gamla och nya spelare till Björklinge? Vi kan inte se det. Man har iallafall en riktig klasspelare i Jesper Kvist som när han är på isen syns mycket tydligt. Han rör sig med lätthet genom zonerna på ett sånt sätt att man reagerar på hans motorik. Kvist har fått spela back en hel del då försvaret inte uppfyllt coachens krav men Kvist har ändå gjort 10+20p under säsongen.
Målvakterna har låga SVS& men återigen, har man hål i försvaret så är det inte lätt för målvakterna.

Värmdö..det är seriens udda fågel i våra ögon. Vi tror inte klubben lägger så mycket pengar på representationslaget utan framgångarna beror helt och hållet på lagets egna ambitioner, sammanhållning och att man tycker det är så jäkla kul att spela hockey tillsammans..det är vad vi tror iallafall. Redaktionen har sett klubben inifrån så visst vetande har vi.
Bröderna Ahlin är litet av ett unikum, ja ett, pga att de är som en enda enhet de där bröderna. De har visat det tidigare i Värmdö och de visade upp det i Brödernas Hockey, man vet var har sin brorsa och antingen blir det en assist eller så blir det ett mål! Om man vrider om armarna på dem så kan man få en mycket kort intervju…annars låter de klubbor och skridskor tala åt dem, väldigt enkelt.
Sen har Värmdö en räcka rutinerade spelare, bl.a Hampus Berg, Marcus Olsson och Tessan Ahlström (skadad nu) vilket gör att coach Pelle Nilsson kan ta hjälp av dem när de unga killarna behöver guidning.
Målvakterna, två unga pojkar, Hugo Flink och Philip Nilsson (båda 90%) är av rätt virke, tycks det.
Nu är det så att Pelle Nilsson, som är en tuffing, har Johan Sörman vid sin sida och Johan har en lång tränarkarriär både med seniorer, Nacka, Tyresö, Värmdö och med fyra TV-puckslag! Johan och Pelle är troligen en perfekt kombination för ett lag som Värmdö, de vet exakt förutsättningarna man har och vad som krävs. Att lagledaren heter Leffe Carlsson gör saker och ting lättare, har varit med…länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.