RESULTAT & KOMMENTARER KVALSERIE A & B TILL HOCKEYTVÅAN

KVALSERIE B

Ja, vi tar Kvalserie först eftersom den är färdigspelad.

Båda H2-lagen klarade sig kvar, Viggan med betryggande poängskörd medan Iron fick svettas ordentligt innan allt var klart. Innan matchen låg man två poäng efter och Gnesta behövde således bara en poäng för att bli uppflyttade medan Iron skulle bli degraderade.
Första perioden blir mållös men sen tar Gnesta ledningen i andra perioden men Iron kvitterar ganska omgående så inför tredje perioden står det 1-1 vilket var rättvist även om Iron ägde pucken litet mer än Gnesta.
I tredje perioden börjar Iron åka skridskor med mer fart och tar ledningen med 2-1 efter ca fem minuter och sen gör de 3-1 bara 17 sekunder senare.
Gnesta ger inte upp men Irons skridskoåkning är ett vinstvapen och man gör 4-1 när det återstår 10 min av tredje perioden. Gnesta kämpar och lyckas få in ett tröstmål när det återstår 45 sekunder.
Gnesta visade att man var värda en plats i Kvalserien och kommer säkert igen nästa säsong.
Iron har haft en tråkig säsong så styrelsen får ta nya tag helt enkelt.

Fredrik Persson, GNESTA:
-Ja vi kommer ut med helt annan energi idag jämfört med matchen senast och håller ett bra spel genom första och andra perioden men tyvärr får dom in två snabba mål där i början på tredje och vi lyckades aldrig växla upp gå ikapp…
Just nu är det väldigt tomt och tråkigt men säsongen som helhet har varit bra vi har vuxit som lag och tagit kliv helatiden så det är bara att bryta ihop och försöka igen på nytt nästa år…
Stort grattis till Viggan och SK Iron till fortsatt spel i hockeytvåan.
Tack till er på Eastcoasthockey för denna kvalserie hoppas vi ses igen nästa år!

Martin Ahnelöv och Jesper Kvist analyserade och kramade om varandra efter matchen
Slutsekunderna!

Claes Lundén, WAXHOLM:
-Det är lätt att skylla på motivationen såklart men visst var det så samtidigt som Viggbyholm är mycket bra. De flyttar pucken och rör sig väldigt bra på isen.
Analysen av matchen är att det inte går att åka runt och titta på puck när man möter ett mycket bra motstånd. Tyvärr så gör vi vår sämsta period av säsongen i kvalserien samtidigt som vi möter ett mycket bra motstånd. Vi gratulerar Viggbyholm och Iron till en väl genomförd kvalserie och att de klarade av pressen att hålla sig kvar i division två. Lyfter på hatten helt enkelt!

Tim Johansson-Bräck, VIGGAN:
-Ja, det var skönt att avsluta ordentligt. Ganska tempofattigt annars, men kul med mycket mål.

Christopher Tumba säger att karriären är över. Avslutade med matchens sista mål!

Richard Nilsson-Sahlin, Norrtälje:
-Vi gör en ungefär lika bra prestation som mot Göta, men motståndet är betydligt sämre vilket gör att det resulterar i stora siffror.
Men framför allt är jag otroligt glad över att alla våra spelare klarar sig undan skador efter den här matchen. Jag tror att dom tog ut all sin frustration över att åka ur serien på oss idag. Fler slashingar och efterslängar har jag nog aldrig varit med om.
Extra kul att se att Notan vinner alla sina strider idag.

Patrick Notan Nordström, Norrtälje:
-GWG som utlovat!!

Johan Rothlind, GÖTA:
-Ja jag tyckte vi återigen visar att vi är det bästa laget relativt enkelt. Inte samma rivstart från is idag, men i andra perioden slängde vi om lite i formationerna och vred upp. Sedan va det inget snack