Skrällar i kvalet till Allsvenskan

VIK Västerås HK  –  Visby/Roma HK 1-3
Visby fick äntligen känna på segerns sötma i kvalet till Allsvenskan. VIK Västerås som i dagarna bytte tränare föll hemma med 1-3 mot krigarna från ön. Visbys 0-1 gjordes av Västeråsprodukten Emil Wahlberg och 0-2 gjordes av lagkaptenen Mikael Adamsson även han med Västerås som moderklubb. I den tredje perioden reducerar Eddie Davidsson till 1-2 innan Einar Engström kan sätta spiken i kistan i tom bur med 15 sekunder kvar att spela.

Södertälje SK  –  Huddinge IK 4-3 efter straffar
SSK vände och vann tillslut. Men Huddinge gav inte det allsvenska laget någon lätt resa.  Huddinge tog ledningen i sitt första besök i SSKs Zon. Martin Eklund satte 0-1 från kanten. Efter målet tar SSK tag i spelet och pressar på bra men skapar inte så jättemånga heta målchanser. Kvitteringen kommer under första periodens slutminut i spel fem mot tre. Målskytt var backen Marcus Bohman. I den andra perioden börjar SSK bra och tar också ledningen genom mål av Erik Ullman. Men Huddinge gav knappast upp, Dennis Nordström kontrar in 2-2 efter 07.46 och bara minuten senare kommer 2-3 genom Erik Rosén. Efter målet byter lagen chanser med varandra men några fler mål blir det inte i den andra perioden. Den tredje perioden påminner om den andra. I slutminuterna lyckas SSK kvitter vilket var sett till 60 minuter ganska rättvist. Förläningen slutar mållöst och matchen avgörs på straffar där SSK drar det längsta strået. Huddinge pressar verkligen SSK och gör en mycket bra laginsats. Huddinges fjärdekedja med Michael Söderberg, Christoffer Gozzi och Fredrik Renström var väldigt framträdande med sitt hårda arbete.

IF Troja/Ljungby  –  Kristianstads IK 0-4