Snabba frågor till Gripen!

Gripen Hockey går samman med Nyköpings Hockey Ungdom

1. Hej Magnus Eriksson, ordf i Gripen Hockey, hur blir konstellationen nu när ni slår ihop er med Nyköpings Ungdom, får du ny titel, ska Gripen spela under annat namn mm?
-Hej, föreningarna har under den gångna säsongen haft möten där vi tagit fram ett dokument med en plan för en sammanslagning.
De flesta känner ju till att Gripen inte har egna ungdomar eller juniorer och vi har spelat på dispens. Dispensen godkändes med en handlingsplan som vi haft med NH U och det är nu den som träder i kraft. Allt presenterades igår på ett medlemsmöte så allt känns just nu bra och den viktigaste frågan var ”det bästa för ishockey i Nyköping” och med detta beslut känns det som vi är på god väg.
Gripen som till antal medlemmar och organisation utanför isen är den mindre föreningen så blir det naturligt att vi lägger ner och flyttar in till NH U.
Dit kommer våra tillgångar & medlemmar också flyttas till.
Ett nytt föreningsnamn kan inte ändras förrän vid ett årsmöte, men a-laget kommer spela under namnet Nyköping Gripen Hockey med samma logga.
Blir det samma i hela föreningen får vi som sagt se vid årsmötet. Jag kommer tillsammans med de flesta andra från Gripens styrelse finnas kvar i nya föreningen.
Med vilka titlar återstår att se…
2. Många minns Nyköpings historia med konkurser etc, hur lägger ni upp verksamheten och ekonomin för att undvika en resa ned i avgrunden igen?
-Vi i Gripen och i NH U var inte med i den tidigare föreningen som gick i konkurs och vi har lärt oss att inte göra samma misstag.
Det kommer vara uppdelad ekonomi med a-lag, J-20 & J-18 under ett konto och från u-16 och neråt med ett konto.
Gripen har med sina succéår i div 4, div3 & nu div2 byggt upp en buffert för spel i Hockeyettan.
Inte minst med alla sponsorer & samarbetspartners, högre publiksnitt än budgeterat och succén Gripendagen 2016&2017.
3. Hur kommer ungdomssidan att se ut framöver? Finns det juniorer att arbeta fram till kommande seniorer?
-NH U har med små medel och på kort tid gjort det väldigt bra på ungdoms & juniorsidan. Man har rekryterat bra ledare redan långt ner i ålderskullarna och J-20 är nu igång där målet kommer vara elit inom några säsonger, dessutom är J-18 klara för elit kommande säsong.
Så på sikt kommer vi absolut ha egna produkter i A-laget.
4. Vad är det mest positiva med hopslagningen?
-Kort och gott var det det bästa för hockeyn i Nyköping!
5. Ni står nära Hockeyettan…vad får inte hända nu för att planerna dit skulle grusas?
-Att förbundet inte ger oss plats där! Vi har ekonomin, och en ny sportgrupp är på gång. Nyköping som stad och faciliteterna här gör att vi är en attraktiv klubb att spela i!
Tack Magnus och lycka till framöver!
Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.