Hockeytisdag 26/9

Östra A

Redaktionen tog och satte på vinterdäcken och åkte norrut, ända till Rimbo. Där vankades det toppmatch direkt i premiären!
Härlig speed och ganska tuffa tag direkt. Tyvärr var nog Rimbo litet för heta i Arkadien och domaren var tvungen att leda ut Rimbospelare till utvisningsbåset, gång på gång. Detta kostade hemmalaget matchen. Viggbyholm visade dessutom en något bättre intensitet och framförallt ett bättre sikte på mål. Viggan vann rättvist men Rimbo kommer säkerligen vara topplag i den här serien när man ställt in alla inställningar på lagmaskinen. Matchens förste målskytt för Rimbo blev Joakim Sjöholm och för Viggan var det Christoffer Tumba!

Tränarkommentarer

Rimbo: Viggan: Filmintervju 

Gimo, Magnus Eriksson:Godkänd 1:a period bitvis bra i 2:a perioden, i tredje orkar vi inte men vi kommer igen.

SK Iron, Jonathan Persson: –Lite svajigt första 10 min. Sen arbetar vi in oss i matchen och tar över mer och mer. En bra arbetsinsats och 3 pinnar tar vi med oss hem!

Christer Westerlund, Järfälla: -Vi hade tre kedjor och två backpar!! Vi tillskriver laget en bra lagmoral! Ingen bra hockey direkt men tre poäng inkasserade. Vi fick nog några enkla mål som deras keeper borde ha tagit, tycker jag.

Lars Billing, Bålsta: Tyvärr föll vi tillbaka i det avvaktande spelet direkt i första vilket JHC utnyttjade. I andra kliver vi upp ordentligt men är för omständliga i samband med målchanserna. I tredje tuggar vi på bra och kvitterar men släpper tyvärr två enkla snabbt efter deras time out. Sen får vi en visning och istället för att rycka målvakt kan de göra sitt femte.

Kenta Pettersson, Göta: -Svajig första perre. Därefter stabilt hela vägen. Starkt att vinna med ett så ungt lag. Vi har framtiden för oss.

Stefan Holm, Spånga: -Vi är inte klara med hur vi ska spela i alla situationer och laget utvecklas hela tiden. Vi har ju inte de bästa förberedelserna inför denna säsong då vi får husera i Husby Ishall eftersom Spånga renoverar betongplattan. Vi får istider i sista stund och inte tillräckligt många heller. Men, det är bara att köpa situationen, och om inte allt för lång tid ska vi få komma tillbaka till vår egen ishall vilket killarna verkligen längtar efter. Jag tror det här gänget kommer bli riktigt bra litet längre fram i seriespelet.

………………….

ÖSTRA B

Ulf Rådbjer, Tumba: -Ingen doping bara kärlek till varandra.  Game plan följdes och vi satt våra chanser kunde t.o.m varit några till .

Christoffer Fröling, Värmdö: -Spelmässigt två jämna lag. Bitvis under matchen var det riktigt underhållande och fartfylld hockey. Sedan vinner Tumba kamperna framför båda kassarna vilket blir helt avgörande. Många utvisningar åt båda håll gjorde att matchen drogs isär.

Åker/Strängnäs:

Gustav Länn, Linden: -Bra intensitet i starten av matchen idag, tycker vi tar bra kommando fram till det blir ett längre spelavbrott i första perioden. Efter det blandar vi en del bra byten med mindre bra där, även fast det blir ett par kassar längs vägen. Vi fortsätter bygga erfarenheter, blir spännande att mäta sig med Nynäs hemma på fredag!

Emil Fürsten Trångsund:  -Vi är inte riktigt på tårna första perioden där Segeltorp är betydligt vassare än oss. Efter det tycker jag vi vaknar till och gör två bra perioder. Efter 2-1-målet blir det ju självklart mycket fokus på försvarsspel och det, tillsammans med en magisk målvaktsinsats, gör vi får med oss tre poäng idag. Alla grabbar gör ett fantastiskt jobb!

Micke Österblom, Segeltorp: -Ja gör man bara ett mål på över 40 skott så är det svårt att vinna. Bara att ta nya tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.