INFÖR TISDAGSHOCKEYN

På tisdagskvällen är det premiär för Östra A, åtta lag med två nykomlingar, Gimo och Järfälla.

Östra B kör sin tredje omgång och återigen bara tre matcher trots åtta lag i serien, detta beroende på att Haninge drog sig ur bara dagar innan premiären.

Låt oss tippa Östra A först.

SPELA HÄR

Rimbo-Viggbyholm X:

Va, är inte Rimbo skyhöga favoriter? Det är kanske så att Rimbo räknas högst inför denna säsong och kommer kanske ta förstaplatsen i grundserien men..i början är det inte alltid formationerna sitter så rätt och det komplexa spelet med PP och BP är troligen inte så värst utvecklat än, hos något lag. Rimbos trupp har, liksom Viggans, en hel del snipers och frågan är bara vilka som hunnit ställa in siktet. Viggan har massor av folk i sin trupp och Håkan Strömberg säger att det är en balansgång att hålla igång killarna och få god stämning. I H2 kan antalet tillgängliga spelare vara otroligt varierande och ett exempel på det var när Viggan spelade träningsmatch mot Wings och var tvungna att låna en femma tryoutare av Wings…dagen innan var man 25 man på träningen.

Gimo-SK Iron 2:

Mm, vi erkänner att faktainhämtningen kring Gimo inte är den bästa och vi gissar bara att laget inte är i bästa slag eftersom träningsmatcherna inskränkt sig till en (?) match , mot div3-laget Östervåla, 6-3.
Iron verkar vilja satsa och med bröderna Persson som tränare har man skills så det räcker och blir över. Vi vet inte om man tränat fullt på försäsongen men vi tror Iron vinner mot Gimo eftersom man har en starkare trupp och några fler matcher i benen.

Järfälla-Bålsta 2:

Om JHC kan stå upp mot Bålsta så är det snudd på en sensation..lagets försäsong har varit en katastrof. Dålig försäsong och tränarbyte innan premiären kantad av interna konflikter är inte en gynnsam uppladdning. Flera spelare har lämnat just till Bålsta så nye tränaren Christer Westerlund har en mäktig uppgift att undvika kvalspel denna säsong. Nu är CW en rutinerad herre och kan han få med sig spelarna på ett kämpatåg så…får vi se.
Lasse Billing i Bålsta är också ny coach och har inte lika stark trupp som förra säsongen men man slår Järfälla alla dagar i veckan…just nu.

Göta-Spånga X:

Jaha, också ett ögonbrynshöjande tips? Göta borde vara favoriter men Spångas trupp är intressant samt att man har fått in Stefan Holm på coachplatsen. Götas träningsspelande har väl inte imponerat heller och deras unga trupp tar säkert tid att spela ihop. Otroligt synd att man fått Skägget Lindström långtidsskadad, fotboll/korsband, som betydde så mycket för laget. Sen vet vi inte om de äldre spelarna kommer att hinna vara med fullt ut heller, vi hoppas det för Götas skull. Båda lagen har rutinerade målvakter i Sebastian Näslund (SIS) och Richard Siirala (G/T) och kanske blir detta en keeperkamp..som avgörs på straffar?

…………………………………………………….

Tipset för Östra B:

SPELA HÄR

Tumba-Värmdö X:

Ja, två topplag i denna serie och det är inte lätt att säga hur detta ska gå. Tumba har bra fart och Värmdö har en bra trupp och är mycket bra förberedda ända sedan i våras. Tumbas coach, domarlegendaren Uffe Rådbjer, har fått igång sitt lag utan den genuina försäsongen som Värmdö kan skryta med men han har tydligen fingertoppskänsla om hur man hanterar ett lag med darriga förberedelser. Den andre coachen, Rydell, lämnade skutan då det var dålig uppslutning på försäsongen.

Åker-Linden 2:

Nej, här kan inte Åker ta poäng, väl? Linden har en superfin satsning mot Hockeyettan medan Åker försöker samla ihop sig efter respasset från just nämnda serie.

Segeltorp-Trångsund X:
Ganska öppen historia, Trånkan fick en käftsmäll av Nynäs sist, 3-8, men man hade en hel del folk borta och den annars så stabile Jansson i målet hade en mindre rolig kväll. Vi såg dock en massa finurliga killar med snabba ben och klubbhänder, Douglas Nordström såg pigg ut! Segeltorp vann en jämn match mot just Nynäshamn tidigare så tisdagens match kanske borde sluta med en etta? Nja, detta är ju ett kommunderby så vi tror inte på några säkra förhandstips. Segeltorp har full trupp men tycker att de inte har tränat tillräckligt utan får spela sig i form..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.