Inför playoff match 1

Imorgon tar Värmdö HC emot Göta/Traneberg i den första playoffmatchen. Lagen har inte mött varandra tidigare denna säsong i någon tävlingsmatch. På försäsongen möttes dock lagen i två träningsmatcher där man vann varsin match men det har ju hänt ganska mycket i spelartrupperna sedan dess.
Genomgång av lagen
Tabellplacering grundserien: 5:a Hockeytvåan Östra B
Tabellplacering fortsättningsserien: 1:a
Poängkungen: Joel Ahlin 47 poäng (25 mål och 22 assists) på 33 matcher.
Målvakten: Rasmus Eklöf 91,7 % på 25 matcher.
Nyckelspelare: Hampus Berg (Back), Joel Ahlin (Forward) samt målvaktsduon Rasmus Eklöf och Richard Carlsson.
Håll även koll på: 20-årige Marcus Olsson som ifjol spelade i Djurgårdens juniorlag. Denna säsong har Olsson gjort 14 mål och 27 assists på 35 matcher.
Kommentarer om Värmdö HC: Värmdö föll på målsnöret när det gällde kampen om en plats i alltvåan i den allra sista matchen mot Linden. Nu fick man i stället spela vårserien och där har man egentligen bara blivit utmanad av Åker/Strängnäs. Värmdö är ett ganska komplett lag och man har under säsongen förstärkt laget med ett par spelare som höjt nivån.

Tabellplacering grundserien: 2:a i Hockeytvåan Östra A
Tabellplacering Alltvåan: 4:a
Poängkungen: Felix Johansson 49 poäng (22 mål och 27 assists) på 32 matcher.
Målvakten: Marcus Rudhage 91,4 % på 22 matcher.
Nyckelspelare: Marcus Rudhage (målvakt), Magnus Toftgård (Back),  Felix Johansson (forward) samt Ludwig Guve-Törling (Forward).
Håll även koll på: 18-årig forwarden Conrad Herrström som producerat 15 mål och 8 assists på 30 matcher.
Kommentarer om Göta/Traneberg: Göta har under säsongen både tappat och fått in spelare. Bland annat tappade man målvakten Rickard Siirala och forwarden Marcus Gustafsson som båda gick till division 3 laget Skå IK. Man tappade även Johan Graff som gick till Nacka HK i Hockeyettan. Men man har även fått in bland annat Jonathan Fagerlund som inledde säsongen i Spånga. Fagerlund har sedan bytet till Göta gjort 14 mål och 11 assists på 19 matcher.
Coachernas tankar inför playoffserien…
Hur är känslan i laget inför playoff?
Johan Sörman , Värmdö HC: Känslan och stämningen i laget är givetvis på topp, det är någonstans det här vi har gått och väntat på. Vi har spelat många matcher i fortsättningsserien där vi inte har behövt prestera max, men det kommer vi behöva göra nu.
Kent Pettersson, Göta/Traneberg: Känslan och stämningen är på topp efter att vi fått kriga för att behålla fjärdeplatsen ett tag nu.
Vad vet ni om era motståndare ?
Johan Sörman, Värmdö HC: Vi mötte Göta/Traneberg i två träningsmatcher på försäsongen, men som jag har förstått det så har dom haft en hel del rullans på spelare så det är svårt att dra några slutsatser av dom matcherna. Vi har haft lite ögon på dom så lite underlag har vi att gå på. Av erfarenhet så brukar dom vilja spela med mycket fart precis som vi. Det är givetvis ett bra lag vi kommer möta, som har spelat fler tuffa matcher än vad vi kanske har gjort på slutet. Sedan ska vi inte anpassa oss för mycket efter dom utan vi ska gå in och spela vårt spel.
Kent Pettersson, Göta/Traneberg: Har inte så stor koll på Värmdö, men vi möttes två gånger på försäsongen och det är ett lag med hög arbetsmoral och hög fart precis som oss.
Vad krävs för att ni ska ta er vidare?
Johan Sörman, Värmdö HC: Det som kommer krävas är som sagt att vi spelar vårt spel och jobbar hårt för varandra. Bra målvakt och att vi är noggranna i PP och box spelet är också några nycklar.
Kent Pettersson, Göta/Traneberg: Vad som krävs? Förmodligen lite stolpe in då båda lagen troligtvis är rätt jämna. Men man kommer aldrig undan hårt arbete och rätt attityd och som alltid PP, PK en het målis.
Vågar ni tippa utgången på detta playoff?
Johan Sörman, Värmdö HC: Jag tror stenhårt på mitt lag och givetvis tror och hoppas jag att vi står som segrare efter denna serie. Vore ju tjänstefel att säga något annat. Men jag tror det kommer bli tajta och tuffa matcher.
Kent Pettersson, Göta/Traneberg: Tippa? Jaa som coach för Göta/Traneberg så tror jag naturligtvis på oss. Men det kommer bli tätt tajt och RUGGIGT !! kul.

One thought on “Inför playoff match 1”

  1. Bra spanat, Götas slips kan vara allt mellan himmel och jord så där har man en viktig pjäs. Herrström har haft svårt att komma till senaste fajterna då man mött toppen av Alltvåan och nu blir det bara sådana fajter.
    Marcus Olsson ska bli intressant att se om det kan bli samma skörd mot bättre motstånd.

    Enligt mig är det Götas backbesättning som kommer vara avgörande, lyckas dom hitta rätt där och Göta gå segrande ur detta, annars får man det svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.