Resultat Kvalserien till H1, Värmdö-Nacka

Den här matchen spelades en dag för tidigt då Ekhallen är upptagen på söndagen för cupspel, för barn.

Enligt uppgift hade Nacka erbjudits att skifta matchdagar så den här matchen kunde spelats i Nacka Ishall imorgon..men nappade inte på det. Troligtvis kunde man inte förutse att deras juniorer, både J18 och J20, skulle spela viktiga kvalmatcher idag och eftersom Nacka använder många juniorer i A-laget så blev det en tunn trupp till matchen mot Värmdö idag…och jag påstår att det var anledningen till att man förlorade matchen..man tog helt enkelt slut i tredje perioden. Värmdö vann tredje perioden med 4-1!

Värmdö är inne i ett stim och man har en härlig lagmoral nu som gör att man offrar sig för varandra men..Nacka kunde påvisa att Värmdö inte är solida i defensiven utan kunde göra både 2-2 och 3-3 litet för enkelt. Värmdös keeper, duktige Richard Carlsson, hade inte alls lika mycket att göra som sin motsvarighet i Nacka, Lukas Olander-Ekbäck, och det är ingen höjdare att få stå overksam i långa stunder vilket kan leda till litet enkla mål ibland.
Richard gjorde dock matchens målvaktprestation när Nacka var ettriga runt målet och skulle i princip bara runda Richard Carlsson och lägga in pucken när han skickade ut sin målvaktsklubba som en Tomahawk-missil och avstyrde farligheten.

Värmdö visade spelglädje i tredje perioden och Nacka fick mest slå ifrån sig och för en objektiv åskådare är detta inte roligt att se, Nacka kommer från Hockeyettan och räcker inte alls till mot lag från Hockeytvåan..man har en hel del att göra inför nästa säsong..i just Hockeytvåan.

Låt oss dock glädjas åt att Värmdös hockey lockade över 400 åskådare till Ekhallen en lördagseftermiddag, det är jäkligt roligt att få konstatera!

Vi sände de sista 10 minuterna på Facebook vilket kan ses här! (ett mål inkluderat)

………………
Nackas sportchef Petrov skickade en kommentar till redaktionen om deras syn på utvecklingen för Nackas A-lag. Vi uppskattar verkligen när vi får kommentarer eftersom tvåvägskommunikation är bättre än en ensidig sådan.

Janis Petrov, Nacka: -Vill bara korrigera lite i texten du skrivit, angående våra juniorer och varför de spelat. För dagens match så orkar vi inte hela matchen med 5+9 spelare och efter halva matchen får vi en skada på en forward så vi får flytta upp en back till som forward där vi redan hade en back från start så vi kommer idag med totalt 8 forwards där en försvann efter halva så 2 st backar som forwards 7 st forwards och 4 st backar.
Anledningen till att vi spelat med många juniorer senaste tiden är pga av många långtidsskadade ordinarie spelare i A-laget som spelar mycket stor roll.
Det har naturligtvis gjort att vår trupp är väldigt tunn på denna nivå plus att vissa juniorer har fått dubblat vilket sliter mycket.
Vi har absolut en trupp som håller och skulle även hållt för att inte behöva kvala men efter jul så har vi haft riktigt oflyt med skador vilket gjort att vi inte fått någon direkt balans och kontinuitet som vi hade innan jul där vi presterade fantastiskt.

Vi har idag och sen en tid tillbaks 5 st framstående spelare långtidsskadade plus 3st i influensa och missar många matcher, det är mer än 1/3 av ordinarie laget och då håller vi tyvärr inte.
Christoffer Fröling, Värmdö:-Vi tycker att vi inte hade det riktiga trycket i vårt spel utan det kändes lite spänt en bra bit in matchen. Men sen så släppte det. Vi ville gå ut och visa varandra och Ekhallen vår hockey. Vi tycker att när 60 min var spelade så hade vi gjort det. Killarna åkte skridskor över hela banan. Kämpade och spelade fysiskt.

Vi fick backmål från blå, returer, omställningsmål och fint klapp-klapp på sista.
Rille kommer upp stort i målet, vilket var kul att se!
Nu är vi fortfarande med i racet och våra vildhundar kommer vara okopplade i 4 matcher till!
Älska kvalserien!

……………………………….

Idag söndag spelar

Segeltorp-Linden
Trångsund-Wings

Redaktionen är troligen på plats i Segeltorp och sänder hela matchen på Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.