Haninge klara för Hockeytvåan

Ledningsgruppen i region öst har beviljat Haninge Anchors dispensansökan för spel i Hockeytvåan säsongen 18-19. I beslutet skriver man:
”Ledningsgruppen för Region Öst beslutar att Haninge Anchors bereds spelplats säsongen 2018/19 div 2 östra genom utökning av serien från 16 till 17 lag för den aktuella säsongen. Det ankommer tävlingskommittén att beakta detta i utformningen av seriebestämmelserna för 2018/19 med avseende på kvalificering för serien det därpå kommande året samt numerär i antal lag”.

Därmed kommer alltså Hockeytvåan Östra innehålla 17 lag vilket bör fördelas på 8 lag i Hockeytvåan Östra A och 9 lag i Hockeytvåan Östra B. Bakgrunden till dispensen är att Hockeyförbundets slutgiltiga beslut i Haningeärendet kom mindre än en vecka innan seriestart. Region öst rättar alltså till Svenska ishockeyförbundets misstag vilket måste ses som hedervärt.

Nu blir det ett styvt jobb för Haninge att anskaffa tränare, ledare och spelare inför säsongen 2018-19.

Vad säger då Haninges ordförande Thomas Hilstad?

-Ja det är naturligtvis väldigt roligt att kunna starta om efter det tråkiga som hände inför den här säsongen. Vi kommer satsa på i första hand lokala förmågor och det kommer bli vårt motto även i den långsiktiga satsningen, vi vill ha ett representationslag som representerar just Haninge.
Man längtar verkligen att få se vårat A-lag på isen igen med tuffa matcher och vår härliga publik på läktarna.

Thomas Hilstad ordf. Haninge Anchors!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.