Tisdagens omgångar

Redaktionen var i Eskilstuna och sände  en förväntad toppmatch mellan Linden och Åker. Publiksiffran 575 st. är väldigt glädjande och man hoppas ett flertal lag får uppleva att spela inför i princip fulla läktare den här säsongen.
Matchen var inte bra i början då spelarna verkade nervösa och hade svårt med puckhantering och var man skulle vara på banan.
I andra lossnade målskyttet för Linden som visade hetare vilja runt motståndarkassen. Åker hade sina chanser men det var mest soloprestationer medan Linden radade upp fina kombinationer ju längre matchen led. Klar vinst till Linden.
Sheriffen i seket spelade musik så högt att kameran hoppade i studion!!
Matchen finns på Facebook.

NORRA

Mattias Valente, Wings: -En sönderblåst historia där vi inte gör jobbet fullt ut. Vilket straffar sig med 12 sekunder kvar tyvärr. Vi måste bli noggrannare och inte ge bort matcher. Släpper 3 mål i boxplay och förlorar på straffar. Vi får skylla oss själva och gratulera Göta till 2 pinnar.

Erik Tessmar-Forsgren: –”En katastrof insats från oss, att vi tar två poäng och vinner matchen beror till största delen på Rudhage i mål och våra defensivspecialister som gör jobbet i box play och 5 mot 5 förtjänstfullt. Vissa matcher har man hockeygudarna med sig och det hade vi igår.”

………

Stefan Pettersson, Haninge: Tja, skönt med första segern självklart, en liten revansch på oss själva efter förra matchen som ingen av oss var nöjda med. Fortfarande mkt att jobba på självklart men vi är en ny grupp som kommer att behöva tid. Inställningen var bra och Rasmus i målet gjorde en fin seniordebut.

………

Tim Johansson-Bräck, Viggan: -Vi gör det väldigt bra första 30 min, sen slarvar vi en del och bjuder in dem i matchen. Oftast roliga matcher mot Rimbo och det tror jag att det uppfattades som idag också. Bra rörelse i anfallsspelet, men finns en del andra saker att jobba på för vår del. Alltid kul med vinst!

Mattias Lundblad, Rimbo: -Tjena! Ja du…. Första 30….. Inte mycke bra.. Sen kommer vi upp i intensivitet går på gropp och kommer ner djupare på dom.. Ett bortdömt mål som kändes väldigt underligt.. Ribbskott och några fina lägen att göra 4-4. Istället en tuff kontring till 5-3…. 17-2 i skott tredje men tyvärr ara 1 mål…  Andra halvan av matchen tar vi med oss då va vi bra!

……….

Linus Lennerup, Bålsta: -Vi börjar matchen bra och sedan åker vi på ett friläge och släpper in 0-1. Efter det tar vi över igen och får 1-1. Tyvärr åker vi på 3-4 kontringar och blir hårt straffade. Vi vinner skotten med 15-11 och har övertag.
I andra perioden börjar vi bäst och får 2-3 i powerplay och första 8 äger vi fortsatt matchen. Sedan får de 2-4 och vi förlorar mycket energi och initiativet och sista 12 i andra perioden är vi tillbaka tryckta och åker sedan även på 2-5. Vi förlorar skotten i andra perioden med 7-14.
I tredje perioden går vi ut och försöker få in en första puck och matchen böljar fram och tillbaka. Vi har många chanser att göra mål på men deras målvakt gör en riktigt bra match.
Jag tycker vi var bättre i matchen men det ville sig inte idag tyvärr.

Alex och Jhonas, Farsta: -En stabil match från våran sida. Vi är tidigt i säsongen men ligger längre fram nu än förra året. Vi är mer tydliga i vad vi gör på isen.  Några ändringar i truppen på matchdagen gjorde att en av våra backar fick kliva upp och spela center med gott betyg. Vi tackar Bålsta och domare för en väl genomförd match. Vi tränar vidare!!

Holst & Sjögren
SÖDRA
Jocke Lundholm, Linden: -Tjena, Ja skönt med 3 pinnar.
Tycker vi började nervöst men det kändes ändå bra efter första.
Andra kliver vi på under första
10 och gör 4 baljor.
Åker skapar en del under sista 5 i andra, där tycker jag Oliver Eriksson kliver upp och gör några vassa räddningar.
Vi får en bra start på tredje och gör 5-1 direkt. Efter det blev det lite avslaget.
I det stora hela en helt okej premiär, vi är nöjda med 3 pinnar.

Niklas Flodin, Åker: -Tjena Pelle!

Alltid surt att förlora, så även idag.
Den första perioden är jag ganska nöjd med.
Det är under dom första 10 minuterna i den andra perioden som vi tappar matchen, Linden gör då 3 raka mål och efter det så hittade vi ingen väg tillbaka tyvärr.
Vi har en bit kvar innan vi är på den nivå vi vill vara, men vi ska jobba hårt för att komma dit.
Ny chans att ta 3 poäng på fredag.
………
Kjell Svensson, Nacka: -Bra start i 1a men inte så farliga chanser, andra vart sönderryckt för båda lagen med mycket utvisningar, tredje trycker dom dit 1-2 i en rörig situation . Vi tar ut målis med ca 1 min kvar och sätter dit 2-2 . Sätt över tre perioder hade vi mer puckinnehav men dom skapade en del vassa lägen. På övertid trycker vi dit pucken med ett rungande slagskott från blå.

Daniel Svensson, lagl Nynäs: –En jämn match Nacka börjar bäst men ju längre matchen går skapar vi fler och bättre chanser. Vi har chansen att avgöra men missar öppet mål strax innan nacka kvitterar. En lite underlig sak händer när Nacka tar ut målvakten så startar seket inte klockan det tar ca 40-50 sekunder innan domaren blåser av spelet och då drar dom fram klockan 15 sek och tar tekning i våran zon och Nacka gör mål. Vi har även ett stolpskott 19.50. Tyvärr missade jag detta då jag satt i omklädningsrummet med en skadad spelare som blev fult tacklad mot huvudet, men tydligen är det så att man får skylla sig själv om man har huvudet lågt(allt enligt domaren). Men som sammanfattning en spännande match med högt tempo. Vi spöar dom hemma!!!

Robert Spath, Nynäs: Hej Pelle, Nacka börjar matchen bäst i första perioden, vi jobbar oss in i matchen mer och mer. Tätt och tuff match som går till  förlängning där nacka lyckas gör det avgörande målet.
……..
Mikael Erdtman, Värmdö: Flempan gör det bra idag, långa puckar och massor av skridskoåkning. Vi kanske har farligare lägen men sätter inte de lägena. Vi har 2-0 men stänger inte matchen..en del felbeslut straffar oss hårt. Vi får träna bra innan Linden på fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.