Det var den grundserien det!

Ja, nu kan vi lägga Grundserien 2018 till handlingarna och vi kollar in resultaten.

NORRA

Både Göta och Järfälla vann sina matcher mot topplag, som kanske inte var lika taggade som sina hungriga motståndare. Det innebär iallafall att Göta får spela Alltvåan medan Rimbo och Järfälla får försöka ta den berömda bakvägen till PlayOff och kvalspel.
Wings har gjort något redaktionen inte trodde på, inför seriestarten, att vinna den norra serien. Vi ger Mattias Valente en hård dunk i ryggen för ett bra jobb.
Viggan var upphausade inför seriestart med många rutinerade spelare…och vi tycker Tim Johansson-Bräck också har gjort ett bra jobb med äldre killar med starka personligheter.
Haninge har också presterat väldigt bra med ett lag som byggdes.. i somras! Teamet Stefan Pettersson/Ludde Zettervall har fått till ett lag som fick ihop 32 poäng!! Bra där!
Göta får nu spela i Alltvåan trots en nervig avslutning men Erik Tessmar-Forsgren fick laget att ta sig samman när man behövde det som mest.

Rimbo kanske grämer sig mer än vad Järfälla gör med att behöva spela två rundor i Fortsättningsserien medan Iron, Farsta och Bålsta var sedan länge införstådda med att få spela i FS efter grundserien. Vi får se om dessa tre lag kan förbättra sig något och ställa till det för de lagen som kämpar om bakvägen till kvalserien..

SÖDRA

I Södra serien ser vi en klar uppdelning vid strecket men i sista omgången blev det förlust för Åker mot jumbon Flempan, i OT, vilket var litet förvånande. Kul för Flempan som tagit alldeles för få poäng, att få avsluta bra och kanske komma igen litet starkare?

Linden har haft en hög nivå hela tiden, nästan, och Jocke Lundholm går runt och ser oförskämt nöjd ut. Han har fått till ett starkt lag som i detta skede ser ut som att de kommer ställa allvarliga frågor till Hockeyettalagen i en kvalserie.
Nacka är ett utropstecken som med så få seniorer i laget där juniorer sliter i både J20 och A-laget gör något storslaget faktiskt! Kjell Svenssons jobb måste ses som ett mycket bra utfört arbete!
Åker har varit litet fram och tillbaka men 25 intjänade poäng är bra och Niklas Flodin har ett mycket bra handlag med laget på prärien.
Värmdö ville så gärna slå Nacka i sista matchen men man hade för många viktiga spelare borta, inte ens tre fulla femmor! Nacka hade 11 (!) juniorer med sig till Ekhallen och man gjorde precis så mycket man behövde. Men, Micke Erdtman har gjort en hel del utbildning med Värmdö, som har en tunn trupp, och Micke fortsätter sitt lärande om att defensiven bygger lagets spel. 25 poäng var precis vad man hade som mål och det räckte till Alltvåan för första gången på 6 år. Erdtman ska också hyllas.

Tumba och Nynäs kommer en bit efter men vi har sett bra insatser från dessa lag så visst kommer Fortsättningsserien bli grymt spännande.
Sudret har varit bättre än vad redaktionen kunde tro men Flempan har tyvärr infriat våra förväntningar om att de skulle få det tungt.

COACHKOMMENTARER

Erik Tessmar-Forsgren, Göta:-”Fantastiskt kul att vinna den här typen av hockeymatcher! Vi gör det bra idag, ett härligt ”go” i 60 minuter även om vi har det lite jobbigt sista minuterna. Kul för grabbarna att vi tar oss samman och vinner tre av de fyra sista med kniven mot strupen.”

Tim Johansson-Bräck, Viggan; -Kändes som att de ville lite mer än oss i de två första perioderna. Tredje samlar vi ihop oss och är inte långt ifrån att få in en kvittering. Nu är det bara att göra sig redo för alltvåan. Blir kul!

Linus Lennerup, Bålsta: -Vi gör ingen bra match, vi lämnar det där och kollar mot fortsättningsserien istället

Mattias Valente, Wings: -Tjenare, vi va storleken större idag och bjuder på en bra avslutning. Tycker vi håller bra närvaro hela matchen och bjuder på en hel del bra hockey. Heder åt Bålsta som jobbar matchen igenom trots en hel del jaga puck för deras del. Nu har vi en vecka och förbereder oss inför alltvåan. Skoj med serieseger och avsluta med 10 raka?

Alex Holst, Farsta: -Bedrövligt!

 

Stefan Pettersson, Haninge: -Inget vidare, bra första period men sen går vi ner oss tyvärr. Nu blir det till att träna på och göra oss redo för vad som komma skall!

Christer Westerlund, Järfälla: -Första tio min var vi ej med men därefter äger vi matchen totalt, borde ha vunnit med fler mål. Men tyvärr räckte det ej. Vi gör en mycket bra grundserie med dom förutsättningar som vi har?

Jocke Lundholm, Linden: -Tjena mors. Tycker vi gör det riktigt bra idag under stora delar av matchen. Tumba gör det stundtals riktigt bra, tycker jag. Nu blir det till att gnugga lite detaljer fram till starten av alltvåan//

Uffe Rådbjer, Tumba:

Niklas Flodin, Åker: -Tjena Pelle, Det blev en ganska avslagen match, vilket var ganska väntat. Stundtals kom vi upp i intensitet och då fick vi bra tryck på Flemingsberg, men som helhet gör vi ingen bra match. Bara att gratulera Flemingsberg till vinsten och oss själva till en tredjeplats i tabellen.

 

Mikael Erdtman, Värmdö: -Andefattig tillställning med en del spelare borta i bägge lagen, vi gratulerar Nacka till vinsten.

Kjell Svensson, Nacka: -Det var den grundserien det! Vi gör en riktigt bra andra halvan av serien och förlorar bara en poäng där. Vi är nöjda. Dagens match var lite avslagen när det gäller kvalité men var riktigt skönt att  ta hem ett derby och hemmafördelen inför alltvåan. Vi krigar på i 60 minuter och stänger matchen mot slutet. En skön avslutning! Stor eloge till alla yngre spelare som har krigat med både oss och J20 under första halvan!

2 thoughts on “Det var den grundserien det!”

  1. ”Göta får nu spela i Alltvåan trots en nervig avslutning men Erik Tessmar-Forsgren har lyckats med det man misslyckades med förra säsongen.”, vad misslyckades man med förra säsongen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.