Säsongen över – Grattis Linden och Wings avslutade galet bra!

Ja, nu är det över, säsongen 18-19 kan läggas i historieböckerna.

Först utbrister vi i ett stort Grattis till Linden som vinner Kvalserien!

Under rådande seriebestämmelser vet vi inte hur hur många lag som flyttas upp till Hockeyettan men Linden som vann Kvalserien är iallafall garanterade en plats i finrummet. Högst troligt är att Wings, som tog andraplatsen, också blir uppflyttade, det har ju varit kotym i de flesta år. Det har även hänt ett flertal gånger att även tredjeplacerade lag också fått en plats i Hockeyettan vilket inte alls är omöjligt även till säsongen 19-20. Det skulle isåfall betyda att Hanviken blir kvar i Hockeyettan. Vi får se..i sommar, hur det blir.

Vi ser också att hela fyra lag åkte ur Östra: Bålsta, Iron, Farsta och Sudret!
Tre lag flyttas upp: Gnesta, Spånga och SPAIF.

Men, vad hände då i sista omgången i kvalserien?

Det var en dramatisk omgång då serieledarna åkte till tredjeplacerade Wings med bra förutsättningar…men man fick inte förlora med fyra mål! Linden hade också ett finger med i spelet för de hade en på förhand lättare uppgift..att vinna mot jumbon Trångsund och därmed kunna inkassera tre poäng.
Linden vann sin match och gick upp i serieledning medan Wings gjorde en osannolik match och vann över tidigare serieledarna med 8-3!!! Vi fick även se en fyramålsskytt i Otto Larsson! Det betydde en andraplats och högst troligt med spel i Hockeyettan nästa säsong. Hanviken som nu blir trea kanske får spela i Hockeyettan ändå om det faller sig så att vissa lag i Hockeyettan inte klarar licenser och annat, men det blir en skräckblandad väntan, kanske ända in i juni innan besked kommer.

Calle Wendt, Trångsund: -Relativt jämn match men vi lyckas tyvärr inte göra några mål vilket gör att de aldrig blir match av det.
I tredje spelar Linden av matchen effektivt och de är bara att gratulera dem och Wings till avancemanget!

Jocke Lundholm, Linden: -Vi genomför en riktigt bra match , kommer ut starkt och vågar hålla i, ingen stress, jobbar på lugnt och metodiskt med ett skönt tålamod.

…………

Tim Johansson-Bräck, Viggbyholm: -Bedrövlig förstaperiod, sen taggar vi till och vinner andra med 5-0, vilket såklart var väldigt kul. Tredje spelas mest av. Alltid roligt med vinst!

Kjell Svensson, Nacka: (Säsongssammanfattning) Tjena Pelle, oj var ska man börja. Vi går in i sista rundan med en säsong i nacken som har haft haft djupa dalar men även höga berg. Spolar men tillbaka till seriestarten så visste vi att det är ungt Nacka Hockey som ställer upp inför årets utmaningar, tycker också att det syns dom första månaderna men sakta men säkert så börjar fler och flera visa mognad i sitt spel och vi avslutar grundserien med 10 raka. Alltvåan är ruggit jämn och det känns som att alla kan vinna mot alla. Avslutningen går kanske inte riktigt som vi tänkt men vi krigar oss vidare i tre matcher mot Nynäs. Kvalet inleds på liknande sätt som alltvåan och vi tappar i racet om en Hockey ettan plats. Däremot tycker jag samtliga i laget visar en ruggit stor moral genom att aldrig sluta kriga! Vill också tacka alla som jobbar idealt runt laget och även dig Pelle som gör ett jävla fint jobb för oss alla! Ingen nämnd, ingen glömd!

………………………

Mattias Valente, Wings:-Ja vad skall man säga, 8-3 hemma i sista…..
vi behövde vinna med 4 puckar i för att vara med i racet om hockeyettan platserna och vinner med 5 puckar?
Slutar som bästa kval 2:a vilket borde innebära hockeyettan nästa säsong vilket varit vårt ”hemliga” mål.
Grym insats av alla idag och vi visar återigen en fantastiskt moral.
Idag är vi bättre än Tyresö på det flesta punkter.
Vi har hela tiden trott på det vi gjort även om inte alla gjorde det från början.
Fantastiskt skönt, nu tar vi med oss 3 poäng och stänger säsongen.
Stort tack alla inblandade för ett roligt hockeyår.

Niklas Perers, Hanviken: -Är fortfarande så otroligt besviken så ska egentligen inte uttrycka mig om mina känslor. Jag vill inte vara för hård mot föreningen eller laget då det är fantastiska personligheter bakom varje nummer och roll men antar att du vill ha min syn på dagens sportsliga insats. Vi satt innan matchen och pratade om känslan att vi skulle kunna se varandra i ögona och bekräfta att vi gjort allt efter matchen. Men efter 8-3 tycker jag fler än mig själv ska kolla sig i spegeln i det avseendet. Att spelet hackar är en stor del i det hela och det får tränarsidan ta på sig men att förlora så många man/man dueller som blir avgörande och leder till mål i denna match har jag svårt att förstå. Jag vill inte strö mer salt i såren då jag vet att spelarna hade förmodligen kunnat spelat om denna matchen 100ggr med ett annorlunda slutresultat. Lider verkligen med dom spelare som drivit detta lag i motgång under en hel säsong och som nu inte får avsluta med ett leende på läpparna. Vill samtidigt inte ta något ifrån Arlanda, utan snarare passa på att gratulera Wings som gjorde det fantastiskt bra och tog vara på det lilla halmstrå som fanns innan matchen när vi inte lyckades komma upp till den nivån vi önskar.

………………………

Toppbilden visar Wings efter sista matchen. Foto A. Hamberg

East Coast kommer med film från Wingsmatchen och senare ett studioprogram då vi sammanfattar säsongen. Gäster kommer hjälpa oss med detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.