Läget..

Vi har fått några tränare/lagledare att säga hur de ser på läget i sina lag nu när de ska gå på semester och alla spelare får träna precis så mycket som deras samveten får dem till. 🙂

JÄRFÄLLA, Coach Thomas Ahlperby:
 Ahlperby

-Hallå, jag har precis avslutat sista steget i min tränarutbildning ETU, på Bosön, så jag tänker se om jag kan applicera detta på killarna i Järfälla!
Nä skämt åsido så verkar det bli ganska bra det här med en bra grupp och jag tror det kommer ytterligare spelare efter sommaruppehållet som har rutin att tillföra laget. Vi har iallafall tränat bra hittills så räkna med oss i vinter.. och vi ska till Alltvåan!!

Ahlperby tar över efter Christer Westerlund och kommer senast från tre år i Sollentuna som coach för J20. För 19 år sen tog Ahlperby hand om Järfällas J18 för första gången och sen har han varit i ett flertal klubbar bl.a i Väsby som Ass Coach men även Järfälla i Div 1 som Head Coach.

……………………

ÅKER, Coach Gustav Länn:
 Länn

-Man kan väl sammanfatta läget som att det är mycket nygammalt i och kring A-laget. Sportslig organisation, tränare och till stor del även spelare återvänder till föreningen med andra erfarenheter, perspektiv och förväntningar samtidigt som föreningen inte stått still medan vissa varit iväg. Med visionen att skapa ett starkt lokalförankrat lag ser jag fram mot utmaningen att samla alla ambitiösa karaktärer under en gemensam mål- och kravplattform som har möjligheten att nå sådana lagprestationer som är svåra att riktigt förklara. Dagarna som är kvar av Juni har spelarna fått ledigt från gemensamma aktiviteter, ledarna jobbar dock vidare några dagar till för att skapa så goda förutsättningar som möjligt när vi återsamlas 5e Augusti.

Länn började sin tränarkarriär i Åker, J18, och har även tränat Lindens A-lag i fyra säsonger.

………………….

TUMBA, Coach Uffe Rådbjer:
 Rådbjer

Ser ganska ljust ut från vår sida. Med några nya heta och stommen kvar från förra säsongen så går vi till sommarlov med öppna och förväntasfulla ögon. Fysen har sett lite bättre ut i år men min 12- 20 spelare vid samlingarna så får man väl vara nöjd.

Tumba har kanske den mest namnkunnige tränaren med en fantastisk hockeyresa genom livet med 15 säsonger som spelare och framförallt därefter som domare. Hyllad som få i den rollen och nu är Rådbjer tränare för sjätte säsongen.

……………………..

NYNÄSHAMN, Lagledare Daniel Svensson:
 Spath

-Vår Coach Robert Spath kör vidare som A-lagstränare och det blir 10:e säsongen som coach i klubben. Vi har väl inte fått igång riktigt alla som vi räknar med till nedsläpp men vi har en amerikan och en kanadensare på ingång nu vilket är spännande. Jag är inte orolig alls då jag vet hur Hockeytvåan fungerar och till augustistarten är vi alldeles säkert fulltaliga och laddade. Jag räknar med Alltvåan också.

Spath är ursprungligen från Canada och spelade under 80- och 90-talet nio av tio säsonger på Gotland, en säsong i Ludvika, varpå han blev tränare för Wisby Islanders…sen blev det Nynäs för hela slanten.

……………………….

SPÅNGA, Sportchef Håkan Strömberg:
 Pettersson
-Först vill jag TACKA dig och ditt gäng, för att ni arbetar så hårt för att lyfta div.2 ishockeyn i vårt område. Fantastiskt! Det känns jätteskoj att vi är tillbaka i div.2, det är där vi hör hemma!
Försäsongsträningen har precis nu avslutats och nu får grabbarna ledigt, tills vi går på is lördagen den 10/8 och känner på grejerna. Måndagen den 12:e så har vi vårt första ”riktiga” ispass för säsongen.
Vi har klart med följande träningsmotståndare, Vallentuna BK, Wings, IFK Tumba och Haninge Anchors. Eventuellt ska vi boka in ytterligare en motståndare.
På ispremiären kommer vi att ha en hel del nya ansikten. Det känns jätte roligt- och spännande att få dra igång en ny säsong.
Ha nu en härlig sommar och snart är det kallt och skönt i ishallarna igen…

Coach Kenta Pettersson fortsätter på inslagen väg, andra säsongen hos Spånga.

……………………….

FLEMINGSBERG, Sportchef Fredrik Strandfeldt:
 Ciernik
-Vi har en stor träningstrupp 30-35 man och ny tränare i Ivan Ciernik.
Vi kommer köra tre träningar och två matcher i veckan den här säsongen och målsättningen blir att vi ska bli bättre helt enkelt. Vi har ett par bra utlänningar på gång också och jag ser verkligen fram med tillförsikt på den här säsongen!

…………………………

VIGGBYHOLM, Coach Tim Johansson-Bräck:

  Johansson-Bräck
-Jodå, vi har kört på men..vi är inte fulltaliga än och vissa av de äldre spelarna har inte lämnat besked än om de kan vara med. Oavsett så får vi en trupp som kommer kämpa minst lika bra som förra säsongen. Måste nämna att Viktor Thim och Björn Fors skrivit på igen vilket vi uppskattar väldigt mycket.

Tim gör sin femte säsong som tränare och kan han överträffa den fina fjärdeplatsen i kvalet till Hockeyettan, denna säsong?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.