Visby spelar vidare..

PLAY-IN

Ja, Visby vann även match 2 mot Halmstad och är därmed klara för kvartsfinal, motståndare bestäms på söndag.
Halmstad var bra i andra perioden men lyckades inte göra mer än ett mål.

När det gäller skottstatistik så säger Anders ”Wigge” Wigren, vår eminente statistiker i Haninge, att de som vinner skotten i andra brukar oftast vinna matcherna…men vinner man skotten i sista perioden..så brukar man förlora! Skottstatistiken i den här matchen löd:
Visby (7:11:7), Halmstad (11:9:12)
Halmstad vinner skotten i första och sista perioden, Visby vinner skotten andra perioden!! Intressant.
Visbys keeper Anton Malmborg motade 31 skott, 97 i räddningsprocent!

Vallentuna kämpade heroiskt mot Piteå och man reducerade till 3-2 med en halvminut kvar..och försökte få in kvitteringen också men..Piteå spelar vidare, Vallentuna får ta en paus och sen är det snart försäsong igen..

Linden spelade jämnt i två perioder…sen tryckte Mariestad gasen i botten.
Eskilstuna får ta sommarlov men man gör det med glädje, bra jobbat Tuna! Mariestad spelar vidare.

Kalix hade inga problem med Vännäs idag så det blir ett avgörande imorgon!!

KVALSERIEN

Segeltorp fick kämpa ordentligt för att hålla undan mot Wings, till seger men..tre poäng in på kontot. Måste kännas bra efter bara en poäng mot Bajen sist.

Coach Jesper Eriksen sa så här:
”-Stort tack Pelle, finns inget skönare än att vinna 0-1 i en tajt match på bortaplan. Grabbarna gör en heroisk insats idag. Vi spelar en otroligt mogen hockey. Våra värderingar i viktiga lägen är på en hög nivå och vi bjuder knappt på någonting bakåt. Men detta är bara ett delmål av sex. Vi laddar om batterierna direkt och ser fram emot att ta oss an Wings igen på söndag i Segeltorpshallen.”

Sollentuna vinner klart mot Bajen och gör ett antal fina mål också!
Bajen såg slitna ut och hade problem med passningar och..ja det mesta idag.

Vinner Sollentuna igen på söndag, och Wings skulle förlora igen…ja då blir det en smula nervöst här och där..