Dags för Sudret-matcher

Ja, efter förra helgens inställda dubbelmöte mot Järfälla så är det äntligen dags för Sudret att träda in i seriespelet.

Laget har tagit kliv i sin utveckling de senaste åren medan man varit slagpåse tidigare och inte alls varit aktuella för Altvåan förut.
Tydligen är det 14 år sedan man spelade i Alltvåan.

Ny tränare är Johan Sjöqvist som har bakgrund som tränare i Visby/Roma och på senare år även som tränare ute i Europa…det ska vi återkomma till senare.

Laget har en mycket bra målvakt i Andreas Hansson, ett antal rutinerade trotjänare både på back och forwardssidan samt några vassa ungdomar.
Nu är det upp till bevis hur det ska fungera när man bara möter bra lag.

Sjöqvist i Vienna Capitals utrustning

Coach Sjöqvist säger så här:
” Vi har fått tillbaka alla spelare i träning efter sjukdom, vi har kunnat tränat bra i veckan och känner oss väl förberedda, grabbarna har sett rejält påkopplade ut. Ska bli kul att köra igång.
Vi fick ju en inställd premiärhelg, så vi är rejält taggade.
På skadefronten är det fortfarande Jesper Van Den Bosch som saknas pga hjärnskakning. I övrigt skadefria.
Det gäller att steppa upp ytterligare här i Alltvåan, vi vet att det kommer bli tufft, men vi vet också vad vi kan och vad vi gjort hitentills, vi tror på oss själva och har en otroligt tight grupp som jobbar stenhårt för varandra. Jag blir mer och mer imponerad av arbetsmoralen i den här gruppen.
*Åkers på lördag blir en rejäl utmaning, ett bra lag som har i mitt tycke många duktiga offensiva spelare, vi vet vad vi behöver göra, hålla oss till vårat spel och inte falla utanför ramen, bli mer effektiva i 5 mot 5 spelet, spela jävligt tight och enkelt i alla 3 zoner, vi har ett väl fungerande special- teams att falla tillbaka på så det känns tryggt.
*Samma sak mot Nacka på söndag, alla vet att Nacka är ett av seriens bästa lag, vi vet också att vi slagit dom under säsongen….. och vad som behöver göras för att upprepa detta.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.