Brödernas Hockey till Hockeytrean, och sen?

En snackis i stockholmshockeyn har naturligtvis Brödernas Hockey varit, som gått rakt genom Hockeyfyran utan en enda förlust! En trupp med mestadels kända namn dock med avslutade karriärer..trodde man. Många har inte stått på is på flera år så prestationen att vinna alla matcher är kanske inte så självklart som man kanske tror.

Något som dessa gamla hockeyhjältar gemensamt uttrycker är att det finns många goda hockeyspelare i Hockeyfyran och ibland stämmer det bra för de andra lagen vilket gjort att spelarna i Brödernas har fått peppa varandra rejält för att hålla undan för de övriga.

Niklas Flodin succetränare!

Så här säger tränaren Niklas Flodin om säsongen och fortsättningen:
En bra säsong från start till mål skulle jag säga! Först och främst så har Joakim Sjödell-Wiklander och Michael Wallén gjort ett kanonjobb med laget, allt från spelare till alla runt laget. Det har varit en väldigt bra miljö för mig som tränare. Sen är ju såklart spelarna huvudingrediensen! Att så många bra hockeyspelare har haft hög närvaro och vunnit samtliga matcher är imponerande (oavsett nivå). Nu blickar vi framåt och planerar inför en bra sommarträning, kan bli lite ledigt också 💪🏻.

Alexander Dypbukt, målspottare på gamla dar..

Alexander Dypbukt-92 är en äkta Värmdökille, förutom för två säsonger i Djurgårdens J20 så har det varit Värmdö för hela slanten även om det var GV12 de sista säsongerna…samma ishall ändå. Alex plockade ned skridskorna från hyllan där de legat sen 2019 eftersom Micke Wallén ville ha honom i laget. ”Världens snabbaste hockeyspelare” kallas han av lagkamraterna och han gjorde 56p under säsongen!!!

Så här säger han om säsongen:
Man skulle kunna sammanfatta den här säsongen i Brödernas som en raksträcka med tanke på de siffror vi till slut landar på. 3 seriesegrar, 28 raka vinster, +234 i målskillnad och uppflyttning till division 3.
Men det var lite berg och dalbana där under säsongen. Tanken från början var ju att köra 1 träning och 1-2 matcher i veckan beroende på spelschema. Men Covid-restriktionerna ställde till det och gjorde väl att vi sammanlagt hade 3 träningar och 18 matcher efter årsskiftet.
Med upp till 4 matcher på en vecka var det inte riktigt det konditionen var redo för om man säger så. Men laget har från första träning bestått av ett härligt gäng grabbar som fortfarande älskar att lira hockey.
Några har haft elitkarriärer på högsta möjliga nivå och några av oss har harvat i lite lägre divisioner. Men alla som varit med under säsongen har visat att de vill vara där, snacka skit och garva utanför isen.
Full fart på isen för att vinna och nå målsättningen. Då har det inte spelat någon roll om det är en bortamatch i Nyköping en vardagskväll, lunchmatch en söndag eller en heldag med båten över till Åland.

Ledningen som stått bakom Brödernas har gjort ett fantastiskt jobb med laget undrar säsongen. Inte bara att få med alla spelare på tåget och alla evenemang och annat som synts utåt. Utan också ett jäkla jobb med att få hela gänget att vilja komma ned till isen varje vecka. En stor eloge till dem.
Jag tror jag kan tala för i princip hela laget när jag säger att det varit en sjukt rolig säsong för oss på Brödernas, både på och utanför isen.
Och vi ser jäkligt mycket fram emot att mäta oss med division 3 gängen nästa år!

Tabellerna:
GRUNDSERIEN – 97 plusmål på 10 matcher – Jonas Höög gjorde 24+22=46p (!), Backen Jonas Liwing gjorde 6+22=28p(!)

ALLFYRAN -116 plusmål på 14 matcher – Jonas Höög gjorde 40+25=65p (!!), Backen Jonas Liwing gjorde 7+26=33p (!)

KVALET TILL HOCKEYTREAN – 21 plusmål på fyra matcher – Jonas Höög 6+8=14p, Backen Hugo Rosas spelade tre matcher och gjorde 6+4=10p (!)

Jonas Höög gjorde alltså osannolika 125p på 27 matcher!! Är inte det någon typ av rekord??

Länk till Brödernas Restauranger HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.